پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در روز 12 ماه ربیع الاول سال یازدهم وارد حومه مدینه و دهکده (قبا) شد. مردم مدینه که اطلاع یافتند پیغمبر وارد خواهد شد، مرد و زن و پیر و جوان همراه مسلمانان مهاجر تا قبا به استقبال آمده بودند، و چون پیامبر را دیدند هلهله کنان به شادی پرداختند. زنان و دختران و کودکان مدینه در پشت بامها با صدای بلند این سرود پرشور و دلنشین را می‌ خواندند. (طلع البدر علینا من ثنیات الوداع) (وجب الشکر علینا ما دعا لله داع) (ایها المبعوث فینا جئت بالامر المطاع‌) یعنی: ماه تابان به سوی ما طلوع کرد. از نقطه ثنیة الوداع (ثنیة الوداع نقطه ای بوده که مسافرین مدینه را تا آنجا بدرقه می ‌کردند) شکر این نعمت بر ما واجب است، تا هنگامی که کسی خدا را می ‌خواند. ای پیامبری که در میان ما برانگیخته شده ‌ای ! فرمانی مورد پذیرش ما از جانب خدا آورده ‌ای. پیامبر ضمن قدردانی از مردم مدینه از پیران و زنان و کودکان خواست تا به شهر برگردند، و خود با بقیه مردم مدینه و مهاجرین چند روز در قبا ماند، تا اینکه علی علیه السلام از مکه رسید و با رسیدن وی پیامبر آماده شد تا وارد مدینه شود. منبع:علی دوانی، تاریخ اسلام ازآغاز تاهجرت،ص291.
پیامبر خدا صلی الله علیه وآله در روز 12 ماه ربیع الاول سال یازدهم وارد حومه مدینه و دهکده (قبا) شد. مردم مدینه که اطلاع یافتند پیغمبر وارد خواهد شد، مرد و زن و پیر و جوان همراه مسلمانان مهاجر تا قبا به استقبال آمده بودند، و چون پیامبر را دیدند هلهله کنان به شادی پرداختند.
زنان و دختران و کودکان مدینه در پشت بامها با صدای بلند این سرود پرشور و دلنشین را می خواندند.
(طلع البدر علینا من ثنیات الوداع)
(وجب الشکر علینا ما دعا لله داع)
(ایها المبعوث فینا جئت بالامر المطاع)
یعنی: ماه تابان به سوی ما طلوع کرد.
از نقطه ثنیة الوداع (ثنیة الوداع نقطه ای بوده که مسافرین مدینه را تا آنجا بدرقه می کردند) شکر این نعمت بر ما واجب است، تا هنگامی که کسی خدا را می خواند.
ای پیامبری که در میان ما برانگیخته شده ای ! فرمانی مورد پذیرش ما از جانب خدا آورده ای.
پیامبر ضمن قدردانی از مردم مدینه از پیران و زنان و کودکان خواست تا به شهر برگردند، و خود با بقیه مردم مدینه و مهاجرین چند روز در قبا ماند، تا اینکه علی علیه السلام از مکه رسید و با رسیدن وی پیامبر آماده شد تا وارد مدینه شود.
منبع:علی دوانی، تاریخ اسلام ازآغاز تاهجرت،ص291.
- [سایر] با سلام چرا پیامبر هجرت کرد؟ در مورد هجرت پیامبر منابعی رو معرفی کنید.
- [سایر] پیامبر در مدینه چگونه امرار معاش میکرد؟ شغل پیامبر چه بود؟
- [سایر] چرا پیامبر به مسلمانان مکه دستور هجرت به حبشه را داد؟
- [سایر] علت قتل یهودیان مدینه درزمان پیامبر چه بود؟آیا حتما بایستی آنها کشته می شدند؟
- [سایر] چرا سال قمری ازماه محرم شروع میشود مگر پیامبر(ص) در ماه ربیع الاول هجرت نکردند؟
- [سایر] پیامبر ص در چه سالی دستور رسمی حجاب به بانوان دادند؟
- [سایر] پیامبر اسلام (ص) چگونه وارد مدینه شدند؟ و در کجا استقرار یافتند؟
- [سایر] رفتار پیامبر (ص) در مدینه با زنان نصاری و یهودی در مورد رعایت حجاب اسلامی چگونه بوده است؟
- [سایر] محل زندگی امام علی(ع)؛ آیا قبل از هجرت در خانه پدرش ابوطالب بود یا در خانه پیامبر بود؟ بعد از هجرت و قبل از ازدواج در کدام خانه زندگی میکرد؟ آیا خانهای جدا داشت؟
- [سایر] رفتار حکومت پیامبر (ص) در مدینه با زنان نصاری و یهودی در مورد رعایت دقیق حجاب اسلامی چگونه بوده است؟ آیا پیامبر اعظم، زنان غیر مسلمان را مجبور به رعایت حجاب مطابق با شریعت اسلام فرموده بودند؟
- [آیت الله سبحانی] پیش از داخل شدن در حرم مکه، شهر مکه، مسجدالحرام، خانه کعبه، حرم مدینه، شهر مدینه، مسجد پیغمبر و حرم امامان (علیهم السلام) (که غسل در زیارت آنها وارد شده) مستحب است انسان غسل کند و اگر در یک روز چند مرتبه مشرف شود، یک غسل کافی است و کسی که می خواهد در یک روز داخل حرم مکه و مسجدالحرام و خانه کعبه شود، اگر به نیّت همه یک غسل کند کافی است و نیز اگر در یک روز بخواهد داخل حرم مدینه و شهر مدینه و مسجد پیامبر(صلی الله علیه وآله) شود، یک غسل برای همه کفایت می کند و برای زیارت پیامبر(صلی الله علیه وآله) و امامان (علیهم السلام) از دور یا نزدیک و برای حاجت خواستن از خداوند عالم و همچنین برای توبه و نشاط به جهت عبادت و برای سفر رفتن خصوصاً سفر زیارت حضرت سیّدالشّهدا(علیه السلام)مستحب است انسان غسل کند و اگر یکی از غسل هایی را که در این مسأله گفته شد به جا آورد و بعد کاری کند که وضو را باطل می کند مثلا بخوابد; غسل او باطل می شود و مستحب است دوباره غسل را به جا آورد.
- [آیت الله نوری همدانی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیبه روز مستحبی بگیرد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله بروجردی] مسافر میتواند برای خواستن حاجت سه روز در مدینه طیبه روزهی مستحبی بگیرد.
- [امام خمینی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت، سه روز در مدینه طیبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله خوئی] اگر مرد با زن خود در حال حیض نزدیکی کند وچه از قبل باشد چه از دبر لازم است استغفار کند، و احتیاط مستحب آن است که کفاره بدهد و کفارة آن بعداً بیان میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] در زناشویی چه دائم وچه غیر دائم باید صیغه خوانده شود وتنها راضی بودن زن و مرد کافی نیست و صیغه عقد را یا خود زن و مرد میخوانند یا دیگری را وکیل میکنند که از طرف آنان بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر فرض شود که مکلف در محلی است که روز ان شش ماه و شب ان شش ماه است و می تواند هجرت کند به شهری که نماز و روزه را در وقت شرعی به جا اورد واجب است هجرت کند و اگر نمی تواند هجرت کند بنابر احتیاط واجب در هر بیست و چهار ساعت یک بار نمازهای پنجگانه را به جا اورد و قضای انها را نیز انجام دهد و باید روزه را قضا کند
- [آیت الله سبحانی] مسافر می تواند برای خواستن حاجت سه روز روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه در مدینه طیّبه روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان در بین سالی که اعلان میکند از پیدا شدن صاحب مال ناامید شود، میتواند آن را صدقه بدهد.