پیامبر خدا تنها با یک دختر کم سن و سال به نام عایشه ازدواج کردند و سایر همسران ایشان همگی بیوه بودند. لذا این تصور که پیامبر خدا ازدواجهای متعددی با دختران کم سن و سال داشتهاند، اصلا صحیح نمیباشد. بعلاوه دختران در مناطق گرم سیر از لحاظ جسمی به مراتب رشد بیشتری از دیگران دارند. این مسئله با بررسی اینگونه جوامع کاملا قابل دسترسی و فهم است. همچنین پیامبر بلافاصله پس از عقد، با عایشه ازدواج نکرد بلکه فاصله عقد تا ازدواج ایشان حدود 4 سال بوده است.[1] در مورد عایشه نیز باید گفت: پدرش ابوبکر (به پیشنهاد خوله همسر عثمان) خواستار ازدواج پیامبر با دخترش بود.[2] نه اینکه پیامبر به خواستگاری او رفته باشد.[3] شاید بتوان ادعا کرد که پیامبر با این ازدواج موافق نبود. موید این نظریه آن است که حضرت حدود چهار سال پس از گذشت عقد با وی ازدواج نمود نه بلافاصله پس از عقد. نکته دیگر آنکه ازدواج پیامبر با دختری کم سن وسال عقیده اهل تسنن است اما به عقیده شیعه و بر اساس مستندات تاریخی و حدیثی، سن عایشه به هنگام عقد 19 سال و به هنگام ازدواج حدود 22 سال بوده است.[4] بیان این نکات سخیف و غیر عرفی توسط برخی فرقههای منتسب به اسلام و به خصوص وهابیت و تبلیغ گسترده آن در رسانههای جمعی، چهرهای نامناسب از پیامبر خدا به جهانیان عرضه نموده است. پی نوشت: [1] . عقد در سال 10 بعثت یعنی حدودا 2 سال پیش از هجرت به مدینه و ازدواج در سال دوم هجری بوده است. ر.ک: علامه سید جعفر مرتضی عاملی، الصحیح من سیرةالنبی الاعظم (قم، دار الحدیث، 1426ق) ج3، ص284. [2] . ر.ک: محمد بن یوسف صالحی شامی، سبل الهدی و الرشاد، بیروت، دار الکتب العلمیه، چ1، ج11، ص 165-166. [3] . محسن ابراهیم، دفاع از پیامبر مظلوم، پیرامون ازدواج پیامبر با عایشه، قم، ابتکار دانش، 1385ش، ص85-96. این کتاب تحلیلی جالب پیرامون همین نکته دارد [4] . علامه جعفر مرتضی عاملی، سیره صحیح پیامبر بزرگ اسلام، ترجمه تاج آبادی، قم، موسسه فرهنگی انتشاراتی آزاد گرافیک، چ1، 1373ش، ج2، ص 263-267. منبع:سایت انوار طاها
پیامبر خدا تنها با یک دختر کم سن و سال به نام عایشه ازدواج کردند و سایر همسران ایشان همگی بیوه بودند. لذا این تصور که پیامبر خدا ازدواجهای متعددی با دختران کم سن و سال داشتهاند، اصلا صحیح نمیباشد.
بعلاوه دختران در مناطق گرم سیر از لحاظ جسمی به مراتب رشد بیشتری از دیگران دارند. این مسئله با بررسی اینگونه جوامع کاملا قابل دسترسی و فهم است.
همچنین پیامبر بلافاصله پس از عقد، با عایشه ازدواج نکرد بلکه فاصله عقد تا ازدواج ایشان حدود 4 سال بوده است.[1]
در مورد عایشه نیز باید گفت: پدرش ابوبکر (به پیشنهاد خوله همسر عثمان) خواستار ازدواج پیامبر با دخترش بود.[2] نه اینکه پیامبر به خواستگاری او رفته باشد.[3] شاید بتوان ادعا کرد که پیامبر با این ازدواج موافق نبود. موید این نظریه آن است که حضرت حدود چهار سال پس از گذشت عقد با وی ازدواج نمود نه بلافاصله پس از عقد.
نکته دیگر آنکه ازدواج پیامبر با دختری کم سن وسال عقیده اهل تسنن است اما به عقیده شیعه و بر اساس مستندات تاریخی و حدیثی، سن عایشه به هنگام عقد 19 سال و به هنگام ازدواج حدود 22 سال بوده است.[4]
بیان این نکات سخیف و غیر عرفی توسط برخی فرقههای منتسب به اسلام و به خصوص وهابیت و تبلیغ گسترده آن در رسانههای جمعی، چهرهای نامناسب از پیامبر خدا به جهانیان عرضه نموده است.
پی نوشت:
[1] . عقد در سال 10 بعثت یعنی حدودا 2 سال پیش از هجرت به مدینه و ازدواج در سال دوم هجری بوده است. ر.ک: علامه سید جعفر مرتضی عاملی، الصحیح من سیرةالنبی الاعظم (قم، دار الحدیث، 1426ق) ج3، ص284.
[2] . ر.ک: محمد بن یوسف صالحی شامی، سبل الهدی و الرشاد، بیروت، دار الکتب العلمیه، چ1، ج11، ص 165-166.
[3] . محسن ابراهیم، دفاع از پیامبر مظلوم، پیرامون ازدواج پیامبر با عایشه، قم، ابتکار دانش، 1385ش، ص85-96. این کتاب تحلیلی جالب پیرامون همین نکته دارد
[4] . علامه جعفر مرتضی عاملی، سیره صحیح پیامبر بزرگ اسلام، ترجمه تاج آبادی، قم، موسسه فرهنگی انتشاراتی آزاد گرافیک، چ1، 1373ش، ج2، ص 263-267.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] حکم ازدواج با دختران کم سن و سال در وهابیت چیست؟
- [سایر] سن ازدواج دختران در وهابیت از چند سالگی است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا معیار در سن بلوغ پسران و دختران سال شمسی است یا قمری؟
- [آیت الله بهجت] از نظر شرع مقدس، بهترین سن ازدواج برای دختران چه سنی می باشد؟
- [آیت الله بهجت] به نظر حضرتعالی سن بلوغ پسران و دختران داخل شدن در پانزده سال و نه سال قمری است یا تمام کردن پانزده سال و نه سال قمری؟
- [سایر] آیا پیامبر با عایشه در سن 9 سالگی ازدواج کرد؟
- [سایر] با توجه به اینکه در اسلام سن بلوغ شرعی دختران 9 سالگی است چرا در قانون انتخابات کشور شرط سن پانزده سال تمام در نظر گرفته شده است؟
- [سایر] چگونه دختران و پسران در سن 15 – 16 سالگی را می توان در زمینۀ مسائل زناشویی آینده شان آموزش داد؟
- [سایر] چگونه دختران و پسران در سن 15 – 16 سالگی را می توان در زمینه مسائل زناشویی آینده شان آموزش داد؟
- [آیت الله بهجت] آیا ازدواج مردان کهن سال با دختران جوان جایز است؟
- [آیت الله بروجردی] مرد میتواند دختر بچّهای را که سن او سه سال بیشتر نیست غسل دهد. زن هم میتواند پسر بچّهای را که سه سال بیشتر ندارد غسل دهد.
- [آیت الله مظاهری] مرد میتواند دختر بچهای را که سن او از سه سال بیشتر نیست غسل دهد، زن هم میتواند پسر بچهای را که سه سال بیشتر ندارد، غسل دهد.
- [آیت الله خوئی] مرد میتواند دختر بچهای را که سن او از سه سال بیشتر نیست، غسل دهد. زن هم میتواند پسر بچهای را که سه سال بیشتر ندارد، غسل دهد.
- [آیت الله سبحانی] شوهر بیش از چهار ماه نباید نزدیکی با متعه خود را ترک کند مگر این که زن در سن بالایی باشد.
- [آیت الله سبحانی] شوهر بیش از چهار ماه نباید نزدیکی با متعه خود را ترک کند مگر این که زن در سن بالایی باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] مرد می تواند دختر بچه ای ا أه سن او ازو سه سال بیشتر نیست ، غسل دهد ، زن هم می تواند پسر بچه ای را أه سه سال بیشتر ندارد ، غسل دهد .
- [آیت الله سبحانی] مرد می تواند دختر بچه ای را که سن او از سه سال بیشتر نیست; غسل دهد. زن هم می تواند پسر بچه ای را که سه سال بیشتر ندارد، غسل دهد.
- [امام خمینی] مرد می تواند دختر بچه ای را که سن او از سه سال بیشتر نیست، غسل دهد. زن هم می تواند پسر بچه ای را که سه سال بیشتر ندارد، غسل دهد.
- [آیت الله اردبیلی] مرد میتواند دختر بچّهای را که سن او از سه سال بیشتر نیست غسل دهد و زن نیز میتواند پسر بچّهای را که سه سال بیشتر ندارد، غسل دهد.
- [آیت الله بهجت] مرد میتواند در غیر حال ضرورت دختربچهای را که سن او از سه سال بیشتر نیست غسل دهد، زن هم میتواند در غیر حال ضرورت پسربچهای را که سه سال بیشتر ندارد، غسل دهد.