موفقیت یا ناکامی ایران در عملیات‌های نظامی، چه تأثیری در میزان فروش نفت داشت؟
پیشروی ارتش عراق در خاک ایران در ابتدای جنگ و اشغال برخی مناطق ایران، باعث شد مشتریان نفت به دلیل بی‌ثباتی اوضاع، تمایلی به خرید نفت ایران نشان ندهند. آزادسازی مناطق اشغالی ایران در توجه کشورهای دیگر به ایران مؤثر بود و آنان دریافتند که ایران بر اوضاع مسلط شده و از شکست رهایی یافته است. بعد از آزادی بستان در آذر 1360 )عملیات طریق القدس( به تدریج شاهد بهبود وضعیت اقتصادی کشور و تمایل بیشتر خریداران نفت برای بستن قرار داد تجاری با ایران بودیم. آزادی خرمشهر و اخراج دشمن متجاوز از خاک ایران، این روند اقتصادی را بهبود بخشید طوری که تولید و صدور نفت ایران و در نتیجه درآمد ملی و تولید ناخالص داخلی افزایش چشمگیری یافت. اما در زمانی که ایران عملیات‌های موفقی را در عمق خاک عراق انجام داد و شکست عراق در جنگ محرز شد، با فشار آمریکا کشورهای اروپایی و ژاپن از خرید نفت ایران امتناع کردند. به این ترتیب هر چند موفقیت‌های اولیه ایران در جبهه‌ها، در افزایش مشتری‌ها و خرید نفت از ایران مؤثر بود، اما پیروزی‌های بعدی ایران که نوید شکست کامل عراق را می‌داد، به یک عامل منفی در فروش نفت تبدیل شد و کشورهای اروپایی و ژاپن برای تحت فشار قرار دادن ایران و در جهت سیاست آمریکا علیه ایران، تمایل چندانی به خرید نفت از ایران نداشتند. منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
عنوان سوال:

موفقیت یا ناکامی ایران در عملیات‌های نظامی، چه تأثیری در میزان فروش نفت داشت؟


پاسخ:

پیشروی ارتش عراق در خاک ایران در ابتدای جنگ و اشغال برخی مناطق ایران، باعث شد مشتریان نفت به دلیل بی‌ثباتی اوضاع، تمایلی به خرید نفت ایران نشان ندهند. آزادسازی مناطق اشغالی ایران در توجه کشورهای دیگر به ایران مؤثر بود و آنان دریافتند که ایران بر اوضاع مسلط شده و از شکست رهایی یافته است. بعد از آزادی بستان در آذر 1360 )عملیات طریق القدس( به تدریج شاهد بهبود وضعیت اقتصادی کشور و تمایل بیشتر خریداران نفت برای بستن قرار داد تجاری با ایران بودیم. آزادی خرمشهر و اخراج دشمن متجاوز از خاک ایران، این روند اقتصادی را بهبود بخشید طوری که تولید و صدور نفت ایران و در نتیجه درآمد ملی و تولید ناخالص داخلی افزایش چشمگیری یافت.
اما در زمانی که ایران عملیات‌های موفقی را در عمق خاک عراق انجام داد و شکست عراق در جنگ محرز شد، با فشار آمریکا کشورهای اروپایی و ژاپن از خرید نفت ایران امتناع کردند. به این ترتیب هر چند موفقیت‌های اولیه ایران در جبهه‌ها، در افزایش مشتری‌ها و خرید نفت از ایران مؤثر بود، اما پیروزی‌های بعدی ایران که نوید شکست کامل عراق را می‌داد، به یک عامل منفی در فروش نفت تبدیل شد و کشورهای اروپایی و ژاپن برای تحت فشار قرار دادن ایران و در جهت سیاست آمریکا علیه ایران، تمایل چندانی به خرید نفت از ایران نداشتند.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین