حضرت زینب در روز عاشورا و بعد از آن چه نقشی به عهده داشتند؟
حضرت زینب (س) روز پنجم جمادی الاولی سال پنجم هجری در مدینه پس از حضرت امام حسین (ع) متولّد شدند. حضرت زینب (س)دارای قوّت قلب و فصاحت زبان و شجاعت و زهد و تقوا و عفاف فوق العاده بودند. حضرت اباعبدالله (ع)هنگام دیدار خواهرش به احترام از جا بلند می شد. زینب (س)و هم دختر شهید بود, هم خواهر شهید, هم مادر شهید و هم عمهء شهید. از وقتی که حضرت اباعبدالله (ع)از بیعت یزید امتناع کردند و از مدینه به جانب مکه و کوفه و کربلا حرکت کردند, حضرت زینب (س)به اتفاق دو فرزندش محمد و عون بنا بر قولی همراه برادرش حرکت کرد و همه جا با آن حضرت بودند. پس از شهادت امام حسین (ع)و یارانش کاروان اسیران اهل بیت را سرپرستی کرد و از حضرت امام سجّاد باتمام وجود مراقبت نمود. بارها جان خود را سپر بلای امام سجّاد(ع)قرار داد. با خطبه های آتشین جنایات وستمگری های خاندان اموی را افشا کرد. بارزترین بعد زندگیش , پاسداری از فرهنگ عاشورا بود که با سخنرانی های آتشین خویش پیام خون حسین (ع)را به گوش جهانیان رساند.(1) به قول شاعر توانا: (2) سرّ نی در نینوا می ماند اگر زینب نبود کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود چهرهء سرخ حقیقت بعد از آن طوفان رنگ پشت ابری از ریا می ماند اگر زینب نبود چشمهء فریاد مظلومیّت لب تشنگان در کویر تفته , جا می ماند, اگر زینب نبود ذوالجناح دادخواهی , بی سوار و بی لگام در بیابان ها رها می ماند اگر زینب نبود در عبور بستر تاریخ , سیل انقلاب پشت کوه فتنه ها می ماند اگر زینب نبود. پی نوشت: 1.جواد محدثی , فرهنگ عاشورا, ص 216 با تلخیص . 2.قادر طهماسبی (فرید).
عنوان سوال:

حضرت زینب در روز عاشورا و بعد از آن چه نقشی به عهده داشتند؟


پاسخ:

حضرت زینب (س) روز پنجم جمادی الاولی سال پنجم هجری در مدینه پس از حضرت امام حسین (ع) متولّد شدند. حضرت زینب (س)دارای قوّت قلب و فصاحت زبان و شجاعت و زهد و تقوا و عفاف فوق العاده بودند.
حضرت اباعبدالله (ع)هنگام دیدار خواهرش به احترام از جا بلند می شد.
زینب (س)و هم دختر شهید بود, هم خواهر شهید, هم مادر شهید و هم عمهء شهید.
از وقتی که حضرت اباعبدالله (ع)از بیعت یزید امتناع کردند و از مدینه به جانب مکه و کوفه و کربلا حرکت کردند, حضرت زینب (س)به اتفاق دو فرزندش محمد و عون بنا بر قولی همراه برادرش حرکت کرد و همه جا با آن حضرت بودند.
پس از شهادت امام حسین (ع)و یارانش کاروان اسیران اهل بیت را سرپرستی کرد و از حضرت امام سجّاد باتمام وجود مراقبت نمود. بارها جان خود را سپر بلای امام سجّاد(ع)قرار داد. با خطبه های آتشین جنایات وستمگری های خاندان اموی را افشا کرد.
بارزترین بعد زندگیش , پاسداری از فرهنگ عاشورا بود که با سخنرانی های آتشین خویش پیام خون حسین (ع)را به گوش جهانیان رساند.(1)
به قول شاعر توانا: (2)
سرّ نی در نینوا می ماند اگر زینب نبود کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود
چهرهء سرخ حقیقت بعد از آن طوفان رنگ پشت ابری از ریا می ماند اگر زینب نبود
چشمهء فریاد مظلومیّت لب تشنگان در کویر تفته , جا می ماند, اگر زینب نبود
ذوالجناح دادخواهی , بی سوار و بی لگام در بیابان ها رها می ماند اگر زینب نبود
در عبور بستر تاریخ , سیل انقلاب پشت کوه فتنه ها می ماند اگر زینب نبود.
پی نوشت:
1.جواد محدثی , فرهنگ عاشورا, ص 216 با تلخیص .
2.قادر طهماسبی (فرید).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین