در موقع رجعت اهل بیت، آیا حضرت زهرا(س) هم رجعت می فرمایند؟ به چه ترتیب؟
پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته: خصوصیات امر رجعت معلوم نیست؛ ولی در اینکه اهل بیت (ع) و بسیاری از شیعیان راستین زنده شده و رجعت می کنند و اهل بیت (ع) حکومت جهانی طولانی خواهند داشت، مسأله ای است که مستفاد از ده ها روایت صادر شده است. (بحار ج 53 ص 143) [جنایت سقیفه بنی ساعده چگونه رقم خورد: پس از آن که پیامبر اکرم(ص)، طبق ماموریت الهی خویش، امیرالمؤمنین علی(ع) را به عنوان ولی و خلیفه و جانشین بعد از خود معرفی کرد، دیگر خلافت هیچ شخصی اگر بنا بر انتخاب و گزینش باشد مشروعیت ندارد. پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) و در همان روز نخست در حالی که هنوز جسد پیامبر گوشه اتاق بود و بزرگان صحابه مشغول تجهیز بدن پیامبر اکرم بودند؛ تعدادی از انصار در محل سقیفه بنی ساعده گرد هم آمدند. تا بر سر بیعت با سعد بن عباده که بزرگ قبیله خزرج از انصار بود، بیعت کنند؛ به ابوبکر خبر داند. ابوبکر و عمر و ابوعبیده خود را به سقیفه رساندند. آنان هنگامی رسیدند که سعد بن عباده در حال سخن گفتن بود. او ضمن برشمردن فضایل و خدمات انصار به اسلام گفت: هر چه زودتر پس از پیامبر زمام کار را در دست بگیرید. در این هنگام ابوبکر برخاست و به ذکر فضائل مهاجرین پرداخت و گفت مهاجرین به جانشینی پیامبر شایسته ترند، و سپس سخنان متعددی بین مهاجر و انصار ردو بدل شد؛ که هر کدام خلافت را برای خود می خواستند. ابوبکر گفت: به نظر من یا با عمر و یا ابوعبیده بیعت کنید که هر دو شایسته اند. سپس عمر و ابوعبیده برخاستند و رو به ابوبکر گفتند: تو شایسته تری و دست او را به عنوان بیعت فشردند، بشیر بن سعد از انصار هم دست ابوبکر را فشرده، بدین ترتیب ابوبکر به بیعت دو نفر از مهاجرین و بشیر بن سعد خزرجی و رئیس قبیله اوس و پیروان وی، اکتفا نمود و سقیفه را ترک کرد و به سوی مسجد آمد در حالی که سعد بن عباده رئیس قبیله خزرج و پیروان او یادآور شدند که ما جز با علی(ع) با کسی بیعت نمی کنیم بدین ترتیب با آمدن ابوبکر به مسجد و این که مهاجر و انصار با وی بیعت کرده اند از عده ای بیعت گرفتند؛ اما عده زیادی از بیعت سرباز زدند. همچنین پس از حادثه سقیفه، بنی هاشم و گروهی از مهاجرین به عنوان اعتراض در خانه فاطمه(س) که در حیات رسول اکرم از احترام خاصی برخوردار بود، متحصن شدند و تن به بیعت نداند که بزرگانی از صحابه چون: سلمان، ابوذر، مقداد، عمار یاسر، عباس بن عبدالمطلب و طلحه بن عبیدالله از آن جمله بودند. برای اطلاع از حوادث سقیفه بنی ساعده به کتاب (پیشوایی از نظر اسلام) آیت الله جعفر سبحانی مراجعه نمایید.] منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان
عنوان سوال:

در موقع رجعت اهل بیت، آیا حضرت زهرا(س) هم رجعت می فرمایند؟ به چه ترتیب؟


پاسخ:

پاسخ از آیت الله العظمی مظاهری دامت برکاته:
خصوصیات امر رجعت معلوم نیست؛ ولی در اینکه اهل بیت (ع) و بسیاری از شیعیان راستین زنده شده و رجعت می کنند و اهل بیت (ع) حکومت جهانی طولانی خواهند داشت، مسأله ای است که مستفاد از ده ها روایت صادر شده است. (بحار ج 53 ص 143)
[جنایت سقیفه بنی ساعده چگونه رقم خورد:
پس از آن که پیامبر اکرم(ص)، طبق ماموریت الهی خویش، امیرالمؤمنین علی(ع) را به عنوان ولی و خلیفه و جانشین بعد از خود معرفی کرد، دیگر خلافت هیچ شخصی اگر بنا بر انتخاب و گزینش باشد مشروعیت ندارد. پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) و در همان روز نخست در حالی که هنوز جسد پیامبر گوشه اتاق بود و بزرگان صحابه مشغول تجهیز بدن پیامبر اکرم بودند؛ تعدادی از انصار در محل سقیفه بنی ساعده گرد هم آمدند. تا بر سر بیعت با سعد بن عباده که بزرگ قبیله خزرج از انصار بود، بیعت کنند؛ به ابوبکر خبر داند. ابوبکر و عمر و ابوعبیده خود را به سقیفه رساندند. آنان هنگامی رسیدند که سعد بن عباده در حال سخن گفتن بود. او ضمن برشمردن فضایل و خدمات انصار به اسلام گفت: هر چه زودتر پس از پیامبر زمام کار را در دست بگیرید. در این هنگام ابوبکر برخاست و به ذکر فضائل مهاجرین پرداخت و گفت مهاجرین به جانشینی پیامبر شایسته ترند، و سپس سخنان متعددی بین مهاجر و انصار ردو بدل شد؛ که هر کدام خلافت را برای خود می خواستند. ابوبکر گفت: به نظر من یا با عمر و یا ابوعبیده بیعت کنید که هر دو شایسته اند. سپس عمر و ابوعبیده برخاستند و رو به ابوبکر گفتند: تو شایسته تری و دست او را به عنوان بیعت فشردند، بشیر بن سعد از انصار هم دست ابوبکر را فشرده، بدین ترتیب ابوبکر به بیعت دو نفر از مهاجرین و بشیر بن سعد خزرجی و رئیس قبیله اوس و پیروان وی، اکتفا نمود و سقیفه را ترک کرد و به سوی مسجد آمد در حالی که سعد بن عباده رئیس قبیله خزرج و پیروان او یادآور شدند که ما جز با علی(ع) با کسی بیعت نمی کنیم بدین ترتیب با آمدن ابوبکر به مسجد و این که مهاجر و انصار با وی بیعت کرده اند از عده ای بیعت گرفتند؛ اما عده زیادی از بیعت سرباز زدند. همچنین پس از حادثه سقیفه، بنی هاشم و گروهی از مهاجرین به عنوان اعتراض در خانه فاطمه(س) که در حیات رسول اکرم از احترام خاصی برخوردار بود، متحصن شدند و تن به بیعت نداند که بزرگانی از صحابه چون: سلمان، ابوذر، مقداد، عمار یاسر، عباس بن عبدالمطلب و طلحه بن عبیدالله از آن جمله بودند.
برای اطلاع از حوادث سقیفه بنی ساعده به کتاب (پیشوایی از نظر اسلام) آیت الله جعفر سبحانی مراجعه نمایید.]
منبع: حضرت فاطمه(سلام الله علیها) دختری از آسمان، آقا شریفیان و احمدیان





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین