وظیفه ما در برابر کسانی که وقایع جعلی را به نهضت امام حسین(علیه السلام)نسبت می دهند چیست؟
در پاسخ به این پرسش چند نکته را یادآوری می کنیم: برخی حوادث مربوط به داستان کربلا و شهادت امام حسین(علیه السلام) و یاران گرامی وی و اسارت خاندانش مسلّم و غیر قابل تردید است. قسمتی از این وقایع نیز اختلافی است ممکن است بعد از تحقیق، بسیاری از آنچه شایع است. خلاف واقع به نظر آید، ولی باید توجّه داشت که: اولا: این مسئله قطعی نیست; ثانیاً: در برخورد با این بخش از وقایع مربوط به عاشورا باید دقّت و احتیاط کرد و توجّه داشت که مبادا در راهنمایی مردم، آبروی افراد از بین برود و اعتقاد و ایمان مردم به نهضت عاشورا و اهمّیت شهادت امام حسین(علیه السلام) مخدوش نشود. گرچه اهل اطّلاع، حوادث جزئی را با حوادث مسلّم نهضت عاشورا قیاس نمی کنند و اگر چه تردید در صحّت برخی حوادث جزئی مورد اختلاف، ضرری به اساس ماجرای کربلا وارد کند، امّا ممکن است اعتقاد بسیاری از عوام با این اختلاف ها مخدوش شود. ثالیاً: باید توجّه داشت که هنگام طرح نزاع، اختلاف های فسادانگیز به وجود نیاید. وظیفه گویندگان و خطیبان نیز این است که هنگام حکایت این حوادث، مدرک سخن خود را بیان کنند و مثلا بگویند; ( طبق آنچه در فلان کتاب آمده است). این گونه بیان، بی اشکال است و دروغ نیز نیست. در مراسم دیگر مثل تعزیه خوانی نیز باید از امور غیرمشروع پرهیز داده شود. اگر در این گونه مراسم، اموری که باعث اهانت به امام حسین(علیه السلام) و اهل بیت گرامی وی(علیهم السلام) است با تذکّر اصلاح نشد، باید با روش هایی که فساد آن کمتر است از آنها جلوگیری کرد. www. eporsesh.com
عنوان سوال:

وظیفه ما در برابر کسانی که وقایع جعلی را به نهضت امام حسین(علیه السلام)نسبت می دهند چیست؟


پاسخ:

در پاسخ به این پرسش چند نکته را یادآوری می کنیم: برخی حوادث مربوط به داستان کربلا و شهادت امام حسین(علیه السلام) و یاران گرامی وی و اسارت خاندانش مسلّم و غیر قابل تردید است. قسمتی از این وقایع نیز اختلافی است ممکن است بعد از تحقیق، بسیاری از آنچه شایع است. خلاف واقع به نظر آید، ولی باید توجّه داشت که:
اولا: این مسئله قطعی نیست;
ثانیاً: در برخورد با این بخش از وقایع مربوط به عاشورا باید دقّت و احتیاط کرد و توجّه داشت که مبادا در راهنمایی مردم، آبروی افراد از بین برود و اعتقاد و ایمان مردم به نهضت عاشورا و اهمّیت شهادت امام حسین(علیه السلام) مخدوش نشود. گرچه اهل اطّلاع، حوادث جزئی را با حوادث مسلّم نهضت عاشورا قیاس نمی کنند و اگر چه تردید در صحّت برخی حوادث جزئی مورد اختلاف، ضرری به اساس ماجرای کربلا وارد کند، امّا ممکن است اعتقاد بسیاری از عوام با این اختلاف ها مخدوش شود.
ثالیاً: باید توجّه داشت که هنگام طرح نزاع، اختلاف های فسادانگیز به وجود نیاید.
وظیفه گویندگان و خطیبان نیز این است که هنگام حکایت این حوادث، مدرک سخن خود را بیان کنند و مثلا بگویند; ( طبق آنچه در فلان کتاب آمده است). این گونه بیان، بی اشکال است و دروغ نیز نیست. در مراسم دیگر مثل تعزیه خوانی نیز باید از امور غیرمشروع پرهیز داده شود. اگر در این گونه مراسم، اموری که باعث اهانت به امام حسین(علیه السلام) و اهل بیت گرامی وی(علیهم السلام) است با تذکّر اصلاح نشد، باید با روش هایی که فساد آن کمتر است از آنها جلوگیری کرد.
www. eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین