شیر مادر، دارای فواید بسیاری است که برخی از آنها به طور اجمال عبارتند از: 1-شیر مادر، یکی از مهمترین عوامل نجات بخش حیات به شمار می آید و هیچ غذایی نمی تواند معادل و جانشین آن باشد، و در این باره امام علی (ع)می فرمایند: (هیچ شیری برای نوزاد با برکت تر و مناسب تر از شیر مادر نیست.) . 2-شیر مادر، بیشتر از هر غذای دیگری با ساختار جسمانی و رشد هماهنگ کودک تناسب دارد. 3-شیر مادر، همواره پاک و سالم و دارای درجه ی حرارت مناسب و عاری از آلودگی میکروبی است و به دفع عفونت ها کمک می کند. 4-به علت وجود آب کافی در شیر مادر، تشنگی نوزاد برطرف می شود و اشتهای او تحریک می گردد و نیازی به دادن آب حتی در مکان های گرم و خشک نیست. 5-تغذیه با شیر مادر، رابطه ی عاطفی میان مادر و فرزند را بیشتر می کند و تأثیر فراوانی در رشد مطلوب عاطفی کودک به جای می گذارد. 6-کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در دوران بلوغ از بهداشت و امنیت روانی بیشتری برخوردارند. 7-کودکانی که به طور کامل از شیر مادر تغذیه می شوند، عموماً از قدرت تکلم بهتری نسبت به همسالان خود برخوردارند. 8-مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، زودتر از دیگران وزن اضافی خود را از دست داده و احتمال ابتلاء به سرطان پستان و رحم در آنها بسیار کم است. منبع:سایت انوار طاها
شیر مادر، دارای فواید بسیاری است که برخی از آنها به طور اجمال عبارتند از:
1-شیر مادر، یکی از مهمترین عوامل نجات بخش حیات به شمار می آید و هیچ غذایی نمی تواند معادل و جانشین آن باشد، و در این باره امام علی (ع)می فرمایند: (هیچ شیری برای نوزاد با برکت تر و مناسب تر از شیر مادر نیست.) .
2-شیر مادر، بیشتر از هر غذای دیگری با ساختار جسمانی و رشد هماهنگ کودک تناسب دارد.
3-شیر مادر، همواره پاک و سالم و دارای درجه ی حرارت مناسب و عاری از آلودگی میکروبی است و به دفع عفونت ها کمک می کند.
4-به علت وجود آب کافی در شیر مادر، تشنگی نوزاد برطرف می شود و اشتهای او تحریک می گردد و نیازی به دادن آب حتی در مکان های گرم و خشک نیست.
5-تغذیه با شیر مادر، رابطه ی عاطفی میان مادر و فرزند را بیشتر می کند و تأثیر فراوانی در رشد مطلوب عاطفی کودک به جای می گذارد.
6-کودکانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در دوران بلوغ از بهداشت و امنیت روانی بیشتری برخوردارند.
7-کودکانی که به طور کامل از شیر مادر تغذیه می شوند، عموماً از قدرت تکلم بهتری نسبت به همسالان خود برخوردارند.
8-مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، زودتر از دیگران وزن اضافی خود را از دست داده و احتمال ابتلاء به سرطان پستان و رحم در آنها بسیار کم است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] با توجه به اینکه شیر الاغ شبیهترین شیر به شیر انسان است، خوردن شیر الاغ چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] مادری که شاغل است و نمی تواند به موقع به بچه شیر بدهد، می تواند از ابتدا به او شیر خشک بدهد که به شیر مادر عادت نکند؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا خوردن شیر حرام ( شیر سگ ) انسان را از نسب خاتم انبیاء می اندازد ؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر آب شیر به قدر شیر سماور معمولی باشد اتصال صدق می کند یا نه؟
- [آیت الله نوری همدانی] من میخواستم با دختر عمویم ازدواج کنم، اما چون شیر مادر او را خورده بودم نسبت به هم محرم هستیم و این شیر را من در زمان تولد خواهر بزرگ این دختر عمومی خوردهام و در واقع هر 2 دختر عموی من میباشند. و من مدت یک ماه از شیر مادر آنها استفاده کردهام ولی در این مدت شیر خشک نیز خوردهام. مثلاً امروز صبح که شیر خوردم تا صبح دیگریا دو روز بعد از آن شیر میخوردم و د این میان از شیر خشک استفاده میکردم و هیچ موقع 15 مرتبه پشت سرهم شیر نخوردهام با توجه به اینکه تمام این مطالب را از روی تحقیق بیان شد، وظیفه چیست؟
- [سایر] شیر چه خواصی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر فرزند بعد از یک سالگی علاقه ای به شیر مادر نداشته باشد، آیا مادر باید اجباراً به او شیر دهد یا می تواند او را از شیر بگیرد؟
- [آیت الله بهجت] پسری که روزی یک بار یا دو بار از خانمی شیر خورده و در بین شیر خوردن، شیر مادرش و غذا نیز می خورده است، آیا محرمیت حاصل می شود؟
- [سایر] بهترین شیر برای کودک چیست؟
- [سایر] شیر شتر چه خاصیتی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد، بعد شوهر دیگری اختیار کند و از شیر آن شوهر هم بچه دیگری را شیر دهد، آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر به واسطة شیر دادن ، حقِّ شوهر از بین نرود ، زن می تواند بدون اجازة شوهر ؛ بچة کسِ دیگر را شیر دهد ، ولی جایز نیست بچّه ای را شیر دهد که به واسطة شیر دادن به آن بچّه به شوهر خود حرام شود . مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد ، زن نباید آن دختر را شیر دهد ، چون اگر آن دختر را شیر دهد ، خودش مادر زن شوهر می شود و بر او حرام می گردد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بواسطه شیر دادن، حق شوهر از بین نرود، زن می تواند بدون اجازه شوهر، بچه کس دیگر را شیر دهد، ولی جایز نیست بچه ای را شیر دهد که بواسطه شیر دادن به آن بچه به شوهر خود حرام شود. مثلا اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد خودش مادر زن شوهر می شود و بر او حرام می گردد.
- [آیت الله بروجردی] اگر به واسطهی شیر دادن حق شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازهی شوهر بچهی کس دیگر را شیر دهد، ولی جایز نیست بچهای را شیر دهد که به واسطهی شیر دادن به آن بچّه به شوهر خود حرام شود، مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد، زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد، خودش مادر زن شوهر میشود و بر او حرام میگردد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد، بعد شوهر دیگری کند و از شیر آن شوهر هم بچه دیگری را شیر دهد، آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند اگر چه بهتر است با هم ازدواج نکنند.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد ، بعد شوهر دیگر کند و از شیر شوهر دوم بچه دیگر را شیر دهد ، آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند .
- [آیت الله خوئی] اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد بعد شوهر دیگر کند و از شیر آن شوهر هم بچ دیگر را شیر دهد آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند اگرچه بهتر است که با هم ازدواج نکنند.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن از شیر یک شوهر چندین بچه را شیر دهد ، همه آنها به یکدیگر ، و به شوهر و به زنی که آنان را شیر داده محرم میشوند .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر به واسطه شیر دادن حقّ شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازه شوهر، بچه کس دیگر را شیر بدهد ولی جائز نیست بچهای را شیر دهد که به واسطه شیر دادن به آن بچه به شوهر خود حرام شود، مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد، زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد، خودش مادر زن شوهر میشود وبر او حرام میگردد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر به واسطه شیر دادن؛ حق شوهر از بین نرود؛ زن می تواند بدون اجازه شوهر؛ بچه کس دیگر را شیر دهد؛ ولی جایز نیست بچه ای را شیر دهد که به واسطه شیر دادن به آن بچه به شوهر خود حرام می شود؛ مثلا اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد؛ زن نباید آن دختر را شیر دهد؛ چون اگر آن دختر را شیر دهد؛ خودش مادر زن شوهرش می شود و بر او حرام می گردد.