امام علی علیه‌السلام : حَسوُ اللَّبَنِ شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ إلاَّ المَوتَ؛ نوشیدن شیر، شفایی برای هر درد است، مگر مرگ . الخصال ، صفحه 636 ، حدیث 10 ******* عن أبی الحسن الأصبهانی : کُنتُ عِندَ أبی عَبدِاللّه‌ِ علیه‌السلام فَقالَ لَهُ رَجُلٌ وأنَا أسمَعُ : جُعِلتُ فِداکَ ! إنّی أجِدُ الضَّعفَ فی بَدَنی . فَقالَ لَهُ : عَلَیکَ بِاللَّبَنِ ؛ فَإِنَّهُ یُنبِتُ اللَّحمَ ، ویَشُدُّ العَظمَ ؛ به نقل از ابو الحسن اصفهانی: نزد امام صادق علیه‌السلام بودم . در حالی که من نیز می‌شنیدم ، مردی به ایشان گفت : فدایت شوم ! من در بدنم احساس ضعف می‌کنم . امام علیه‌السلام به او فرمودند : (بر تو باد شیر؛ چرا که گوشت می‌رویاند و استخوان را استحکام می‌بخشد) . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 336 ، حدیث 7 ******* امام صادق علیه‌السلام : ما وَجَدنا لِوَجَعِ الحَلقِ مِثلَ حَسوِ اللَّبَنِ؛ برای گلودرد، چیزی چون نوشیدن شیر نیافته‌ایم . بحارالأنوار ، جلد 62 ، صفحه 182 ، حدیث 4 ******* امام کاظم علیه‌السلام : مَن تَغَیَّرَ عَلَیهِ ماءُ الظَّهرِ ، فَإِنَّهُ یَنفَعُ لَهُ اللَّبَنُ الحَلیبُ ، وَالعَسَلُ؛ هر کس که آب کمرش دیگرگون می‌شود، شیر تازه همراه با عسل برایش سودمند است . الکافی ، جلد 6 ، صفحه 337 ، حدیث 8
شیر چه خواصی دارد؟
امام علی علیهالسلام :
حَسوُ اللَّبَنِ شِفاءٌ مِن کُلِّ داءٍ إلاَّ المَوتَ؛
نوشیدن شیر، شفایی برای هر درد است، مگر مرگ .
الخصال ، صفحه 636 ، حدیث 10
*******
عن أبی الحسن الأصبهانی :
کُنتُ عِندَ أبی عَبدِاللّهِ علیهالسلام فَقالَ لَهُ رَجُلٌ وأنَا أسمَعُ : جُعِلتُ فِداکَ ! إنّی أجِدُ الضَّعفَ فی بَدَنی .
فَقالَ لَهُ : عَلَیکَ بِاللَّبَنِ ؛ فَإِنَّهُ یُنبِتُ اللَّحمَ ، ویَشُدُّ العَظمَ ؛
به نقل از ابو الحسن اصفهانی: نزد امام صادق علیهالسلام بودم . در حالی که من نیز میشنیدم ، مردی به ایشان گفت : فدایت شوم ! من در بدنم احساس ضعف میکنم .
امام علیهالسلام به او فرمودند : (بر تو باد شیر؛ چرا که گوشت میرویاند و استخوان را استحکام میبخشد) .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 336 ، حدیث 7
*******
امام صادق علیهالسلام :
ما وَجَدنا لِوَجَعِ الحَلقِ مِثلَ حَسوِ اللَّبَنِ؛
برای گلودرد، چیزی چون نوشیدن شیر نیافتهایم .
بحارالأنوار ، جلد 62 ، صفحه 182 ، حدیث 4
*******
امام کاظم علیهالسلام :
مَن تَغَیَّرَ عَلَیهِ ماءُ الظَّهرِ ، فَإِنَّهُ یَنفَعُ لَهُ اللَّبَنُ الحَلیبُ ، وَالعَسَلُ؛
هر کس که آب کمرش دیگرگون میشود، شیر تازه همراه با عسل برایش سودمند است .
الکافی ، جلد 6 ، صفحه 337 ، حدیث 8
- [آیت الله بهجت] اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد، بعد شوهر دیگری اختیار کند و از شیر آن شوهر هم بچه دیگری را شیر دهد، آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر به واسطة شیر دادن ، حقِّ شوهر از بین نرود ، زن می تواند بدون اجازة شوهر ؛ بچة کسِ دیگر را شیر دهد ، ولی جایز نیست بچّه ای را شیر دهد که به واسطة شیر دادن به آن بچّه به شوهر خود حرام شود . مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد ، زن نباید آن دختر را شیر دهد ، چون اگر آن دختر را شیر دهد ، خودش مادر زن شوهر می شود و بر او حرام می گردد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بواسطه شیر دادن، حق شوهر از بین نرود، زن می تواند بدون اجازه شوهر، بچه کس دیگر را شیر دهد، ولی جایز نیست بچه ای را شیر دهد که بواسطه شیر دادن به آن بچه به شوهر خود حرام شود. مثلا اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد خودش مادر زن شوهر می شود و بر او حرام می گردد.
- [آیت الله بروجردی] اگر به واسطهی شیر دادن حق شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازهی شوهر بچهی کس دیگر را شیر دهد، ولی جایز نیست بچهای را شیر دهد که به واسطهی شیر دادن به آن بچّه به شوهر خود حرام شود، مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد، زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد، خودش مادر زن شوهر میشود و بر او حرام میگردد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد، بعد شوهر دیگری کند و از شیر آن شوهر هم بچه دیگری را شیر دهد، آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند اگر چه بهتر است با هم ازدواج نکنند.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد ، بعد شوهر دیگر کند و از شیر شوهر دوم بچه دیگر را شیر دهد ، آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند .
- [آیت الله خوئی] اگر زن از شیر شوهر خود بچهای را شیر دهد بعد شوهر دیگر کند و از شیر آن شوهر هم بچ دیگر را شیر دهد آن دو بچه به یکدیگر محرم نمیشوند اگرچه بهتر است که با هم ازدواج نکنند.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن از شیر یک شوهر چندین بچه را شیر دهد ، همه آنها به یکدیگر ، و به شوهر و به زنی که آنان را شیر داده محرم میشوند .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر به واسطه شیر دادن حقّ شوهر از بین نرود، زن میتواند بدون اجازه شوهر، بچه کس دیگر را شیر بدهد ولی جائز نیست بچهای را شیر دهد که به واسطه شیر دادن به آن بچه به شوهر خود حرام شود، مثلاً اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد، زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد، خودش مادر زن شوهر میشود وبر او حرام میگردد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر به واسطه شیر دادن؛ حق شوهر از بین نرود؛ زن می تواند بدون اجازه شوهر؛ بچه کس دیگر را شیر دهد؛ ولی جایز نیست بچه ای را شیر دهد که به واسطه شیر دادن به آن بچه به شوهر خود حرام می شود؛ مثلا اگر شوهر او دختر شیر خواری را برای خود عقد کرده باشد؛ زن نباید آن دختر را شیر دهد؛ چون اگر آن دختر را شیر دهد؛ خودش مادر زن شوهرش می شود و بر او حرام می گردد.