بدون شک زندگی اجتماعی صرفاً در چهار دیواری خانه و حریم خانواده محصور نمی شود، بلکه روابط متقابل اجتماعی خانواده هاست که نظام اجتماعی را پی ریزی می کند و به یقین شالوده ی جامعه ی سالم و متعالی نیز بر کانون خانواده های سالم و متعادل استوار است. ارتباطات فامیل و خویشاوندی مناسب ترین بستر برای رشد اجتماعی و مطلوب ترین زمینه برای حمایت های عاطفی، مشاوره های خانوادگی، پشتیبانی های اقتصادی، تقویت اعتماد به نفس، نشاط درون، آرامش روان و حتی راحتی خیال است. یقیناً پیوند با نزدیکان و ارتباط با خویشان در دایره ی (محبت، صداقت و صمیمیت، زندگی خانواده ها را پرنشاط و پررونق، مهارت های اجتماعی را غنی و قدرت تفکر و تعقل را قوی می کند و با فراهم ساختن آرامش روان و انبساط خاطر، سلامت جسم و طول عمر پربرکت را به ارمغان می آورد. منبع:سایت انوار طاها
بدون شک زندگی اجتماعی صرفاً در چهار دیواری خانه و حریم خانواده محصور نمی شود، بلکه روابط متقابل اجتماعی خانواده هاست که نظام اجتماعی را پی ریزی می کند و به یقین شالوده ی جامعه ی سالم و متعالی نیز بر کانون خانواده های سالم و متعادل استوار است.
ارتباطات فامیل و خویشاوندی مناسب ترین بستر برای رشد اجتماعی و مطلوب ترین زمینه برای حمایت های عاطفی، مشاوره های خانوادگی، پشتیبانی های اقتصادی، تقویت اعتماد به نفس، نشاط درون، آرامش روان و حتی راحتی خیال است.
یقیناً پیوند با نزدیکان و ارتباط با خویشان در دایره ی (محبت، صداقت و صمیمیت، زندگی خانواده ها را پرنشاط و پررونق، مهارت های اجتماعی را غنی و قدرت تفکر و تعقل را قوی می کند و با فراهم ساختن آرامش روان و انبساط خاطر، سلامت جسم و طول عمر پربرکت را به ارمغان می آورد.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] وظایف زن نسبت به شوهر چیست؟
- [سایر] وظایف زن در خانواده و درجامعه را توضیح دهید؟
- [سایر] وظایف فرزندان نسبت به والدین چیست؟
- [سایر] وظایف والدین نسبت به فرزندان چیست؟
- [سایر] وظایف شوهر نسبت به زن چیست؟
- [سایر] وظایف زن در خانواده و در جامعه را توضیح دهید
- [سایر] وظایف زن و مرد نسبت به یکدیگر چیست؟
- [سایر] وظائف زن و شوهر نسبت به یکدیگر چیست؟
- [سایر] حب و بغض نیکان و بدان نسبت به همدیگر چگونه است؟
- [سایر] استاد (معلم) و شاگردان (دانش آموزان، دانشجویان) نسبت به همدیگر چه حقوقی دارند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] ولیّ زن شوهر او است و بعد از او خویشاوندان نسبی به ترتیب طبقات ارث و در هر طبقه مردها بر زنها مقدماند و در صورت تعدّد بنا بر احتیاط از همه باید اجازه گرفته شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه میت مالی نداشته باشد، بر خویشاوندان او واجب نیست کفن او را بپردازند، هرچند واجب النفقه آنها باشد، ولی اگر راه دیگری نباشد احتیاط واجب آن است که شخصی که میت، واجب النفقه اوست کفن او را بدهد.
- [آیت الله سیستانی] وجوب أمر به معروف و نهی از منکر ، بر هر مکلّف نسبت به خانواده و نزدیکان شدیدتر است ، بنابراین اگر کسی در خانواده و نزدیکان خود نسبت به واجبات دینی ، از قبیل نماز ، و روزه و خمس و . . . بی توجّهی و سبک شمردن احساس نماید ، و نسبت به ارتکاب محرّمات از قبیل غیبت ، و دروغ و . . . بی مبالاتی و بی باکی ببیند ، باید اهمّیّت بیشتری ، با مراعات مراتب سه گانه أمر به معروف و نهی از منکر جلو کارهای زشت آنها را بگیرد ، و آنها را با انجام کارهای خوب دعوت نماید . ولی نسبت به پدر و مادر احتیاط واجب است که با ملایمت و نرمی آنها را راهنمائی بکند و هیچوقت با خشونت با آنها روبرو نشود .
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشاوندان محتاج را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان نیازمند را و مستحب است اهل علم و فضل را اگر نیازی داشته باشند بر غیر آنها مقدم بشمرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سزاوار است انسان در مرگ خویشاوندان، مخصوصاً در مرگ فرزند شکیبایی را از دست ندهد و هر وقت میت را یاد می کند (انا لله و انا الیْه راجعون) بگوید و برای میت قرآن بخواند و طلب آمرزش کند.
- [آیت الله اردبیلی] زن در استحاضه کثیره و متوسطه بنابر احتیاط واجب نمیتواند جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند، حتی اگر وظایف خود را انجام داده باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنی که فقط عادت عددیه دارد یا عادت وقتیه هم داشته و آن را فراموش کرده است، همانند مضطربه و مبتدئه اگر خونی ببیند که نشانه حیض را داشته باشد، باید به وظایف حائض رفتار نماید و چنانچه بعد بفهمد حیض نبوده، باید نماز و سایر عبادتهای واجبی را که بجا نیاورده، قضا نماید و اگر خونی ببیند که نشانه حیض را نداشته باشد، باید به وظائف استحاضه عمل نماید
- [آیت الله اردبیلی] اگر حکومت صالح و شرعی احیانا مصلحت جامعه را در مهار جمعیّت و تنظیم خانواده تشخیص دهد، تشویق جامعه نسبت به آن با راهنمایی راههای حلال و منع از راههای حرام از قبیل سقط کردن جنین مانعی ندارد، ولی الزام افراد به محدود نمودن نسل جایز نیست.
- [آیت الله اردبیلی] بجز سه دستهای که در مسأله قبل بیان شد، خویشاوندان دیگر همچون برادر، خواهر، عمو، عمّه، دایی، خاله و اولاد آنان، واجبالنّفقه نیستند، ولی =============================================================================== 1 (واجب عینی) به واجبی میگویند که بر تک تک افراد واجب باشد و با انجام دادن دیگران از انسان ساقط نشود، مانند: نماز و روزه و در مقابل (واجب کفایی) واجبی است که اگر فرد یا افراد نسبت به آن اقدام نماید از عهده دیگران ساقط میشود، مانند: تدفین میّت مسلمان. مستحب است در صورتی که نیازمند باشند و انسان توانایی داشته باشد، نفقه آنان را نیز بدهد.
- [آیت الله خوئی] اگر وارث میت فقط یک یا چند دایی، و خالة مادری و دایی و خالة پدر و مادری، و دایی و خاله پدری باشد، دایی و خاله پدری ارث نمیبرد، و بعید نیست بقیه در تقسیم با همدیگر مساوی باشند.