شرح پرسش: کدامیک با فرمایشات امام حسن عسگری سازگار نیست 1- دوستی نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان 2- دوستی بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان 3- دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان 4- دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای نیکان. پاسخ : برای روشن شدن پاسخ متن حدیث امام عسکری (ع) را متذکر می شویم. امام حسن عسکری (ع) فرموده اند: "محبت نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان و محبت بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان و دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان و دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای بدان." [1] بنابراین؛ گزینه چهارم که در سؤال آمده است با فرمایشات امام حسن عسکری(ع) سازگار نیست. پی نوشتها: [1]. بحارالأنوار ج : 66 ص : 239 :: 8- ف، [تحف العقول‌] عَنْ أَبِی مُحَمَّد الْعَسْکَرِیِّ قَالَ حُبُّ الْأَبْرَارِ لِلْأَبْرَارِ ثَوَابٌ لِلْأَبْرَارِ وَ حُبُّ الْفُجَّارِ لِلْأَبْرَارِ فَضِیلَةٌ لِلْأَبْرَارِ وَ بُغْضُ الْفُجَّارِ لِلْأَبْرَارِ زَیْنٌ لِلْأَبْرَارِ وَ بُغْضُ الْأَبْرَارِ لِلْفُجَّارِ خِزْیٌ عَلَی الْفُجَّارِ. منبع: www.islamquest.net
شرح پرسش:
کدامیک با فرمایشات امام حسن عسگری سازگار نیست 1- دوستی نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان 2- دوستی بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان 3- دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان 4- دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای نیکان.
پاسخ :
برای روشن شدن پاسخ متن حدیث امام عسکری (ع) را متذکر می شویم. امام حسن عسکری (ع) فرموده اند: "محبت نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان و محبت بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان و دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان و دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای بدان." [1]
بنابراین؛ گزینه چهارم که در سؤال آمده است با فرمایشات امام حسن عسکری(ع) سازگار نیست.
پی نوشتها:
[1]. بحارالأنوار ج : 66 ص : 239 :: 8- ف، [تحف العقول] عَنْ أَبِی مُحَمَّد الْعَسْکَرِیِّ قَالَ حُبُّ الْأَبْرَارِ لِلْأَبْرَارِ ثَوَابٌ لِلْأَبْرَارِ وَ حُبُّ الْفُجَّارِ لِلْأَبْرَارِ فَضِیلَةٌ لِلْأَبْرَارِ وَ بُغْضُ الْفُجَّارِ لِلْأَبْرَارِ زَیْنٌ لِلْأَبْرَارِ وَ بُغْضُ الْأَبْرَارِ لِلْفُجَّارِ خِزْیٌ عَلَی الْفُجَّارِ.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] کدامیک با فرمایشات امام حسن عسگری سازگار نیست 1- دوستی نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان 2- دوستی بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان 3- دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان 4- دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای نیکان.
- [سایر] آیا ادعای ابن تیمه درباره بغض صحابه نسبت به امیرالمؤمنین (علیه السلام) صحیح است؟
- [سایر] آیا ادعای ابن تیمه درباره بغض صحابه نسبت به امیرالمؤمنین (علیه السلام) صحیح است؟
- [سایر] رابطه بین حبّ ذات و حبّ خدا و ائمه(علیهمالسلام) و حبّ خوبیها چگونه است؟
- [سایر] وظایف خانواده ها و خویشاوندان نسبت به همدیگر چیست؟
- [سایر] استاد (معلم) و شاگردان (دانش آموزان، دانشجویان) نسبت به همدیگر چه حقوقی دارند؟
- [آیت الله خامنه ای] نماز و روزه کسانی که به گروه ها و طایفه های مختلفی منسوب هستند و نسبت به هم بغض و حسد و حتی دشمنی بدون دلیل دارند، چه حکمی دارد؟
- [سایر] اگر لازمه بقا و حیات انسانی حب ذات است، چگونه کسانی میتوانند خود را از حب ذات برهانند و به مقام خلافت الهی برسند؟
- [سایر] رابطه ایمان و حبّ از نگاه روایات را بیان کنید.
- [سایر] بغض و کینه و جسارت به حضرت زهرا س چه کیفری دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر جلوگیری از معصیت با گرفتن دست گناهکار یا حائل شدن بین او و گناه یا خارج کردن او از محل ارتکاب معصیت یا گرفتن ابزار گناه ممکن باشد، واجب است بدان عمل شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی را که عذری دارد و مثلاً با تیمم یا نشسته نماز میخواند، اگر به نیابت از شخص دیگری نماز بخواند، نمیشود بدان اکتفا کرد؛ هر چند از آن شخص هم همان طور قضا شده باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مرجع تقلید باید مجتهد، زنده،بالغ، عاقل، مرد، شیعه دوازده امامی، حلالزاده و عادل باشد و در فهمیدن احکام خدا از منابع دینی، هیچ مجتهدی از او داناتر ( یعنی ماهرتر) نباشد و بنا بر احتیاط لازم، مبتلا به حب دنیا نباشد. جواز تقلید زنان از زن مجتهدی که هیچ مجتهدی از او اعلم نباشد، بعید نیست.
- [آیت الله خوئی] اگر وارث میت فقط یک یا چند دایی، و خالة مادری و دایی و خالة پدر و مادری، و دایی و خاله پدری باشد، دایی و خاله پدری ارث نمیبرد، و بعید نیست بقیه در تقسیم با همدیگر مساوی باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر وارث متوفی تنها چند عمو و عمه مادری باشند چون دقیقا معلوم نیست که سهم آنان به چه صورتی باشد باید بنابر احتیاط واجب با همدیگر مصالحه نمایند.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مال حرامی که با مال حلال مخلوط شده، مردد بین دو یا چند چیز ش بیه به همدیگر باشد، در این صورت , به قید قرعه, یکی از آنها را به حاکم شرع میپردازد; یا به اذن او صدقه میدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی را که در عدّه دیگریست برای خود عقد کند و در عدّه با او نزدیکی کند، آن زن بر او حرام ابدی میشود؛ اگر چه هر دو یا یکی از آنها در این کار شرعاً معذور باشند، مثلاً به جهت ناآگاهی از این امر، بدان اقدام کرده باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر کودکی از زنا متولد شود. الف: اگر زن و مرد هر دو زنا کار باشند نه آنهااز کودک ارث میبرند ونه کودک از آنهاارث میبرد ب: اگر یکی از آن دو زنا کار باشند ولی دیگری فکر میکرده که حلال است کودک و زانی از همدیگر ارث نمیبرند ولی کودک نسبت به فردی که فکر میکرده حلال است ولد شبهه محسوب میشود و ازیکدیگر ارث میبرند. ج: اگر ولد الزنا ازدواج کند زن و فرزندان او طبق احکام ارث از او ارث میبرند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در بین خودشان با گذشت، و همکار یکدیگر باشند و نسبت به کفار سخت و از دادن هر گونه اختیار و سلطه به آنها نسبت به امور مسلمین، اجتناب نمایند.
- [آیت الله سیستانی] پدر میتواند از زکات برای پسر فقیرش زن بگیرد ، و همچنین است پسر نسبت به پدر .