با توجّه به شرایطی خود سعی در برتر دارد. در انتخاب شغل آنچه معمولاً مورد توجه است، گذران معیشت مادی است انسان دوست دارد شغلی را که زحمت و درآمد بیشتر داشته باشد برگزیند. اما در این باره باید به نیاز جامعه نیز توجه کرد. بی تردید در جامعه نیازهای بسیاری هست که باید برآورده شود و شغل های متنوّع پاسخگوی این نیازها است. برای انتخاب شغل بهتر باید دید کدام نیاز مهم تر است; طبعاً شخصی که پاسخگوی این نیاز باشد، ارزشمندتر خواهد بود. نیازهای روحی و معنوی انسان مهم تر از سایر نیازها است; بنابراین شغلی که پاسخگوی نیازهای معنوی باشد ارزشمندتر است. از این رو آموزگاران شغل ارزشمندتری دارند. همچنین تعلیم علومی که سهم بیشتری در تکامل انسان دارند، از اهمیت بیشتری برخوردارند علم دین که سبب تکامل انسان در این جهان و جهان دیگر است، دارای ارج بیشتری است; بنابراین کسی که بتواند با تحصیل علم دین، نیازهای معنوی مردم تأمین کند، ارزش اجتماعی بیشتری دارد. هر شغلی همچنین با نیت کسب رضای خدا ارزش می یابد; مثلاً تاجری که از درآمد خویش برای یاری محرومان و مستمندان و اداره حوزه های عملیه استفاده می کند، حرفه ای ارزشمند دارد. منبع:سایت انوار طاها
با توجّه به شرایطی خود سعی در برتر دارد. در انتخاب شغل آنچه معمولاً مورد توجه است، گذران معیشت مادی است انسان دوست دارد شغلی را که زحمت و درآمد بیشتر داشته باشد برگزیند. اما در این باره باید به نیاز جامعه نیز توجه کرد. بی تردید در جامعه نیازهای بسیاری هست که باید برآورده شود و شغل های متنوّع پاسخگوی این نیازها است.
برای انتخاب شغل بهتر باید دید کدام نیاز مهم تر است; طبعاً شخصی که پاسخگوی این نیاز باشد، ارزشمندتر خواهد بود. نیازهای روحی و معنوی انسان مهم تر از سایر نیازها است; بنابراین شغلی که پاسخگوی نیازهای معنوی باشد ارزشمندتر است. از این رو آموزگاران شغل ارزشمندتری دارند. همچنین تعلیم علومی که سهم بیشتری در تکامل انسان دارند، از اهمیت بیشتری برخوردارند علم دین که سبب تکامل انسان در این جهان و جهان دیگر است، دارای ارج بیشتری است; بنابراین کسی که بتواند با تحصیل علم دین، نیازهای معنوی مردم تأمین کند، ارزش اجتماعی بیشتری دارد.
هر شغلی همچنین با نیت کسب رضای خدا ارزش می یابد; مثلاً تاجری که از درآمد خویش برای یاری محرومان و مستمندان و اداره حوزه های عملیه استفاده می کند، حرفه ای ارزشمند دارد.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] در انتخاب همسر بیشتر به چه معیارهایی تکیه کنم؟
- [سایر] انتخاب رئیس جمهور بر اساس چه ملاک ها و معیارهایی باید صورت پذیرد؟
- [سایر] خبرگان رهبری در انتخاب آیت الله خامنهای برای رهبری نظام، چه معیارهایی را مد نظر داشتند؟
- [سایر] انتخاب رئیس جمهور بر اساس چه ملاک ها و معیارهایی باید صورت پذیرد؟
- [سایر] خبرگان رهبری در انتخاب آیةاللَّه خامنهای برای رهبری نظام،چه معیارهایی را مد نظر داشتند؟
- [سایر] در انتخاب همسر چه معیارهایی را باید مد نظر داشته باشیم و در جلسه خواستگاری چه سوالاتی باید پرسیده شود؟
- [آیت الله نوری همدانی] انتخاب شغل قضاوت برای زنان چه حکمی دارد؟
- [سایر] با سلام . با تشکر از پاسخ برای انتخاب معیار درست باید به چه نکاتی توجه کنم تا در آینده دچار درگیری با این سبک نشوم معیارهایی که برای من اهمیت داری 1 - ایمان 2 - خانواده 3- تحصیلات 4 - کار و دیگه نمیدونم باید به چه نکاتی توجه کنم
- [سایر] مهمترین وظیفه و هدف قوه قضائیه چیست؟ رئیس قوه قضائیه را چه کسی و برای چه مدت انتخاب می کند؟ دستگاههای زیر مجموعه قوه قضائیه کدامند؟ مهمترین معیارهایی که برای استقلال دستگاه قضائیه وجود دارد، کدامند؟
- [سایر] مدتی است قصد ازدواج و انتخاب همسر مناسب را دارم برای این کار معیارهایی را انتخاب کرده ام حال زحمتم به شما بزرگوار این است که این معیارها را مشاهده کرده و نقطه نظرات خود را در مورد آنها بیان کنید و در صورت وجود اشکال دلیل و راه حل آن را ارائه نمایید 1. شغل و موقعیت اجتماعی طرف مقابل برایم بسیار با اهمیت است 2. چهره ظاهری (البته خودم قد و چهره متوسط دارم و انتظاراتم هم در همین اندازه است ) 3. فرهنگ و اعتقادات و نگرش (مذهبی)
- [آیت الله اردبیلی] مکروه است انسان کفن فروشی، قصّابی، حجامت و شکار کردن را شغل خود قرار دهد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که مثلاً فقط در تابستان یا زمستان شغل او مسافرت است، مثل رانندهای که فقط در تابستان یا زمستان اتومبیل خود را کرایه میدهد، باید در سفری که شغل او میباشد، نماز را تمام بخواند و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله سبحانی] اگر صحرانشین برای زیارت یا حج یا تجارت و مانند اینها مسافرت کند، باید نماز را تمام بخواند، خصوصاً اگر با همان چادر و اثاثیه سفر کند. شرط هفتم: سفر برای شغل نباشد شغل و کار او مسافرت نباشد کسانی که دارای چنین شرطی نیستند به سه گروه تقسیم می شوند: 1. راننده ها و خلبان ها و کشتیبان ها و ساربان ها و مانند آنها سفر شغل آنها است باید نماز را تمام بخوانند. 2. کسی که سفر شغل او نیست ولی سفر مقدّمه شغل او است یعنی برای انجام به طور مرتب سفر کند مانند معلمی که باید هر روز یا غالباً به مقدار مسافت شرعی سفر می کند، و پس از تدریس به وطن بازمی گردد و همچنین است محصل و بیله وری که برای خرید و یا فروش باید به مقدار مسافت شرعی سفر کند سپس برگردد آن گروه نیز باید نماز خود را تمام بخواند. 3. کسی که سفر شغل او و یا مقدمه شغل او نیست، ولی برای زیارت هر هفته مرتب سفر می کند، این گروه نیز باید نماز را تمام و روزه را بگیرند خلاصه کسانی که سفر برای آنان به صورت یک امر عادی درآید، نماز آنان تمام و روزه را باید بگیرند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی که شغل او مسافرت است، شک کند که در وطن خود یا جای دیگر ده روز مانده یا نه، باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز چوپانها چه محلّ مخصوصی را برای چرانیدن گوسفندان انتخاب کرده باشند و چه نکرده باشند تمام است.
- [آیت الله بهجت] کسی که شغلش مسافرت است، اگر در وطن یا غیر وطن خود ده روز بماند، در سفر اولی که بعد از ده روز میرود، مانند سفر اولی است که این شغل را در ابتدا شروع کرده بود و بنابراین تا زمانی که این سفر، عرفاً شغل او حساب نمیشود، باید نماز را شکسته بخواند. بلی ماندن ده روز متصل در غیر وطن، باید با قصد اقامه باشد، ولی در وطن اگرچه بدون قصد هم باشد، همین حکم را دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در روایات آمده است دایه ای را باید برای طفل انتخاب کرد که دارای عقل و ایمان و عفت و صورت نیکو باشد و از گرفتن دایه کم عقل یا غیرمؤمنه یا بدصورت و کج خلق یا زنازاده خودداری شود و همچنین از انتخاب دایه ای که بچه او از زنا به دنیا آمده و شیرش شیر زنازاده است پرهیز شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز است که سفر را قطع می کند و باید نماز را تمام خواند: اول رسیدن به (وطن) منظور از وطن چیست منظور از وطن محلی است که انسان آن را برای اقامت و زندگی خود انتخاب کرده، خواه در آنجا متولد شده باشد یا نه و خواه وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را انتخاب کرده است.
- [آیت الله سیستانی] - مراعات نزدیکترین مسیر در هنگام خروج از محلّ اعتکاف یا برگشت به محلّ اعتکاف، بنا بر احتیاط واجب، لازم است مگر آنکه انتخاب مسیر دورتر مستلزم توقّفِ کمتر در خارج مسجد باشد که باید آن را انتخاب کند. مسائل متفرقه اعتکاف
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که شغل او حمله داری است وحاجیها را از راه دور به مکّه میبرد، چنانچه تمام سال یا بیشتر سال را در راه باشد، باید نماز را تمامبخواند.