در فقه شیعه، بحثی به نام )تدلیس( وجود دارد که به معنای پنهان کردن عیب است. اگر آرایش دختر در جلسه خواستگاری به قصد پنهان کردن عیب خود باشد، تدلیس شمرده می‌ شود و حرام است و اگر با این کار، یکی از عیب‌ های هفتگانه باطل کننده عقد، یعنی پیسی یا برص، نوعی بیماری پوستی است که لکه ‌های کم و بیش بزرگ سفید بر روی پوست نمایان می‌ شود. را بپوشاند، عقد نیز باطل می ‌شود. افزون بر این، آرایش باعث می ‌شود که صورتش زینت داشته باشد و نگاه کردن به دست و صورت زن به قصد لذت یا در صورتی که زینت داشته باشد، جایز نیست (سید مسعود معصومی، احکام روابط زن و مرد، ص 36.) و برای مؤمنی که نمی‌خواهد مرتکب حرام شود، مانعی برای دیدن صورت دختر ایجاد می‌ کند و او را در شناخت و انتخاب آگاهانه دچار مشکل خواهد ساخت. توصیه می‌ شود در خواستگاری آرایش نکنید تا خواستگار، چهره واقعی شما را ببیند و آگاهانه برگزیند و بعد از ازدواج با آرایشی که می‌ کنید، زیبایی بیشتر و در نتیجه جذابیت افزون‌تری برایش خواهید داشت. منبع:سایت انوار طاها
در فقه شیعه، بحثی به نام )تدلیس( وجود دارد که به معنای پنهان کردن عیب است. اگر آرایش دختر در جلسه خواستگاری به قصد پنهان کردن عیب خود باشد، تدلیس شمرده می شود و حرام است و اگر با این کار، یکی از عیب های هفتگانه باطل کننده عقد، یعنی پیسی یا برص، نوعی بیماری پوستی است که لکه های کم و بیش بزرگ سفید بر روی پوست نمایان می شود. را بپوشاند، عقد نیز باطل می شود. افزون بر این، آرایش باعث می شود که صورتش زینت داشته باشد و نگاه کردن به دست و صورت زن به قصد لذت یا در صورتی که زینت داشته باشد، جایز نیست (سید مسعود معصومی، احکام روابط زن و مرد، ص 36.) و برای مؤمنی که نمیخواهد مرتکب حرام شود، مانعی برای دیدن صورت دختر ایجاد می کند و او را در شناخت و انتخاب آگاهانه دچار مشکل خواهد ساخت. توصیه می شود در خواستگاری آرایش نکنید تا خواستگار، چهره واقعی شما را ببیند و آگاهانه برگزیند و بعد از ازدواج با آرایشی که می کنید، زیبایی بیشتر و در نتیجه جذابیت افزونتری برایش خواهید داشت.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا می شود در جلسه خواستگاری برای زیبایی بیشتر، آرایش کرد؟
- [سایر] آیا در خواستگاری ، آرایش کردن ایرادی دارد ؟
- [سایر] در جلسه اول خواستگاری ، بهتر است چه سوالاتی مطرح شود؟
- [سایر] در جلسه اول خواستگاری ، بهتر است چه سوالاتی مطرح شود ؟
- [سایر] در جلسه دوم خواستگاری چه سوالاتی باید مطرح شود ؟
- [سایر] در جلسه سوم گفتگوی خواستگاری چه محورهایی مهم است ؟
- [سایر] در جلسه ی خواستگاری چه سوالاتی باید بپرسیم؟
- [سایر] در جلسه خواستگاری از کجا بفهمیم آقا خسیس است ؟
- [سایر] در کدام جلسه خواستگاری، موضوع بیماری را باید گفت ؟
- [سایر] در جلسه خواستگاری چه نوع پوششی مناسب است: چادر یا مانتو؟
- [آیت الله مظاهری] ایجاد جلسه برای قمار و نشستن در آن جلسه و یاد دادن قمار و یادگرفتن آن و مانند اینها حرام است، و اگر پولی از این راه به دست آورد مالک نمیشود و باید به صاحبش رد کند. صفحه 421
- [آیت الله جوادی آملی] .احتیاط واجب است که پس از سجده دوم در رکعت اوّل و سوم که تشهد ندارد, مقداری بنشیند(جلسه استراحت).
- [آیت الله اردبیلی] سزاوار است هر یک از زن و مرد قبل از وصلت یا قبل از پاسخ به خواستگاری، آزمایشات پزشکی مربوطه را انجام دهند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بعد از سجده دوّم در جائی که تشهّد واجب نیست مثل رکعت سوّم نماز ظهر و عصر و عشا بهتر است لحظه ای بنشیند سپس برای رکعت بعد برخیزد و این عمل را جلسه استراحت می گویند.
- [آیت الله مظاهری] در رکعت اوّل و رکعت سوّمی که تشهّد ندارد، باید جلسه استراحت به جا آورد یعنی بعد از سجده دوّم مقداری آرام بنشیند و بعد برخیزد و اگر بدون نشستن برخیزد، نماز باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] زن باید در ایّام عدّه وفات از انجام کارهای زیر خودداری نماید: اوّل:پوشیدن لباس رنگارنگ، در صورتی که عرفا زینت حساب شود.دوم:سرمه کشیدن.سوم:هر کاری که زینت حساب شود، مانند آرایش؛ ولی نظافت بدن و لباس، شانه کردن مو، گرفتن ناخن، رفتن حمّام و سکونت در خانه تزیین شده مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] از هر زنی بجز زنانی که ازدواج با آنان حرام است و در مسائل آینده بیان خواهد شد و زنانی که در عدّه هستند یا در حال احرامند، میتوان خواستگاری نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در رکعت اول و رکعت سوم که تشهد ندارد، مثل رکعت سوم نماز ظهر و عصر و عشا بنابر احتیاط واجب، باید بعد از سجده دوم قدری بی حرکت بنشیند و بعد برخیزد، و این عمل را جلسه استراحت می گویند.
- [آیت الله مظاهری] حدود و تعزیرات به دو راه ثابت میشود: اوّل: شهادت دو مرد عادل. دوّم: اقرار خود شخص، ولی زنا یا لواط با شهادت چهار شاهد عادل یا چهار مرتبه اقرار خود شخص در چهار جلسه ثابت میشود. و اقرار باید با اختیار و بدون تهدید یا شکنجه و مانند اینها باشد.
- [آیت الله سیستانی] اگر دیانت و اخلاق خواستگار مورد رضایت باشد ، بهتر آن است که رد نشود ؛ از پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده که : هر گاه خواستگاری برای دختر شما آمد که اخلاق و دیانت او مورد رضایت شما بود ، دختر را به ازدواج او در آورید ، اگر چنین نکنید فتنه و فساد بزرگی در زمین بپا خواهد شد .