همتایی اعتقادی در ازدواج چقدر اهمیت دارد؟
اصل همتایی در ازدواج که در متون روایی ما از آن به (کفویت) تعبیر شده، بسیار مهم است. رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود:(انکحوا الاکفاء). با همتایان خود ازدواج کنید.در بین همه ملاک‌های همتایی، همتایی اعتقادی مهم‌ترین ملاک برای ازدواج به شمار می‌رود و یکی از عوامل مهم طلاق،عدم همتایی در همین مسأله است. اگر دختر و پسر در اعتقادات به هم نزدیک و همتا باشند، ممکن است بتوانند با عدم همتایی در مسائل دیگر (البته به سختی) کنار بیایند، اما اگر در بقیه جهات تشابه داشته و در اعتقادات مخالف هم باشند، احتمال تداومزندگی بسیار کم است؛ بدین جهت، نخستین محور در گفت‌گوی جلسه اول پس از معرفی، همین مسأله مطرح می‌شود و این سؤال چه از سوی متدین و چه از طرف غیر متدین باید مطرح شود؛ زیرا ممکن است فردی با سطح پایین اعتقادی، با کسی که در سطح بالایی از این لحاظ قرار دارد ازدواج کند و در زندگی مشترک دچار مشکلات جدی شوند. روایاتی که از امامان معصوم (علیهم‌السلام) در تأکید بر دینداری طرف برای ازدواج رسیده، برای متدینان است که با غیر متدین ازدواج نکنند. امام صادق (علیه‌السلام) فرمود:(من خطب الیکم فرضیتم دینه و امانته کائنا من کان فزوجوه) . کسی که (دختر مؤمنتان را) از شما خواستگاری کرد و از دینداری و امانتداری او راضی بودید، هرطور بود دخترتان را به ازدواجش درآورید. این روایت بر اهمیت دینداری تأکید دارد و مقصود از این که (هر طور بود، دخترتان را به ازدواجش درآورید)، بی‌ توجهی به ملاک‌ های دیگر نیست. اگر خودتان دیندار هستید، با دیندار ازدواج کنید؛ چرا که پرهیزکار و خداترس است و به فرموده امام حسن (علیه‌السلام) اگر همسرش را دوست داشته باشد، او را گرامی می‌ دارد و اگر از او به خشم آید، ستم روا نمی‌ دارد.. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

همتایی اعتقادی در ازدواج چقدر اهمیت دارد؟


پاسخ:

اصل همتایی در ازدواج که در متون روایی ما از آن به (کفویت) تعبیر شده، بسیار مهم است. رسول خدا (صلی الله علیه وآله) فرمود:(انکحوا الاکفاء).
با همتایان خود ازدواج کنید.در بین همه ملاک‌های همتایی، همتایی اعتقادی مهم‌ترین ملاک برای ازدواج به شمار می‌رود و یکی از عوامل مهم طلاق،عدم همتایی در همین مسأله است.
اگر دختر و پسر در اعتقادات به هم نزدیک و همتا باشند، ممکن است بتوانند با عدم همتایی در مسائل دیگر (البته به سختی) کنار بیایند، اما اگر در بقیه جهات تشابه داشته و در اعتقادات مخالف هم باشند، احتمال تداومزندگی بسیار کم است؛ بدین جهت، نخستین محور در گفت‌گوی جلسه اول پس از معرفی، همین مسأله مطرح می‌شود و این سؤال چه از سوی متدین و چه از طرف غیر متدین باید مطرح شود؛ زیرا ممکن است فردی با سطح پایین اعتقادی، با کسی که در سطح بالایی از این لحاظ قرار دارد ازدواج کند و در زندگی مشترک دچار مشکلات جدی شوند.
روایاتی که از امامان معصوم (علیهم‌السلام) در تأکید بر دینداری طرف برای ازدواج رسیده، برای متدینان است که با غیر متدین ازدواج نکنند.
امام صادق (علیه‌السلام) فرمود:(من خطب الیکم فرضیتم دینه و امانته کائنا من کان فزوجوه) .
کسی که (دختر مؤمنتان را) از شما خواستگاری کرد و از دینداری و امانتداری او راضی بودید، هرطور بود دخترتان را به ازدواجش درآورید.
این روایت بر اهمیت دینداری تأکید دارد و مقصود از این که (هر طور بود، دخترتان را به ازدواجش درآورید)، بی‌ توجهی به ملاک‌ های دیگر نیست.
اگر خودتان دیندار هستید، با دیندار ازدواج کنید؛ چرا که پرهیزکار و خداترس است و به فرموده امام حسن (علیه‌السلام) اگر همسرش را دوست داشته باشد، او را گرامی می‌ دارد و اگر از او به خشم آید، ستم روا نمی‌ دارد..
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین