بله، لازم است. در ایران برخلاف غرب، افزون بر زوج جوان، خانواده‌ها نیز با هم ازدواج می‌کنند. براساس مشاهدات نگارنده در غرب )امریکا و اروپا(، خانواده‌های دو طرف تأثیر چندانی در ازدواج فرزندان خود ندارند و این مطلب به ساختار اجتماعی آنان و جایگاه و اهمیت خانواده باز می‌گردد؛ بر خلاف ایران که به لحاظ ساختار سنتی آن، ارتباطات فامیلی جدی است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. ) در غرب، گاهی مدت‌ها می‌گذرد و پدر و مادر دختر یا پسر از ازدواج آنان اطلاع ندارند یا اگر آگاهند، همدیگر را ملاقات نکرده‌اند و اگر هم اراده کنند همدیگر را ببینند و به دیگری افتخار بدهند، در رستوران قرار می‌گذارند! . در ایران، پدر و مادر همسر آینده، )پدر و مادربزرگ( فرزند؛ برادر خانم،)دایی(؛ خواهر خانم )خاله(؛ برادر آقا، )عمو(، و خواهر آقا، )عمه( آنان خواهند شد و به شدت بر فرزندان تأثیر خواهند داشت و شما چاره‌ای از ارتباط با آنان نخواهید داشت؛ چون هم فرزندانتان به ایشان نیاز دارند و هم اسلام عزیز به صله رحم )دیدار نزدیکان( تأکید جدی دارد؛ پس در ازدواج خود، حتما به همتایی دو خانواده از جهت اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی )ر.ک: ص 152 و 153( و اصالت )ر.ک: ص 176 و 177( توجه داشته باشید.
بله، لازم است. در ایران برخلاف غرب، افزون بر زوج جوان، خانوادهها نیز با هم ازدواج میکنند. براساس مشاهدات نگارنده در غرب )امریکا و اروپا(، خانوادههای دو طرف تأثیر چندانی در ازدواج فرزندان خود ندارند و این مطلب به ساختار اجتماعی آنان و جایگاه و اهمیت خانواده باز میگردد؛ بر خلاف ایران که به لحاظ ساختار سنتی آن، ارتباطات فامیلی جدی است و نمیتوان آن را نادیده گرفت. ) در غرب، گاهی مدتها میگذرد و پدر و مادر دختر یا پسر از ازدواج آنان اطلاع ندارند یا اگر آگاهند، همدیگر را ملاقات نکردهاند و اگر هم اراده کنند همدیگر را ببینند و به دیگری افتخار بدهند، در رستوران قرار میگذارند! .
در ایران، پدر و مادر همسر آینده، )پدر و مادربزرگ( فرزند؛ برادر خانم،)دایی(؛ خواهر خانم )خاله(؛ برادر آقا، )عمو(، و خواهر آقا، )عمه( آنان خواهند شد و به شدت بر فرزندان تأثیر خواهند داشت و شما چارهای از ارتباط با آنان نخواهید داشت؛ چون هم فرزندانتان به ایشان نیاز دارند و هم اسلام عزیز به صله رحم )دیدار نزدیکان( تأکید جدی دارد؛ پس در ازدواج خود، حتما به همتایی دو خانواده از جهت اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی )ر.ک: ص 152 و 153( و اصالت )ر.ک: ص 176 و 177( توجه داشته باشید.
- [سایر] آیا در ازدواج همتایی خانواده ها نیز لازم است؟
- [سایر] آیا در ازدواج، همتایی تحصیلی نیز بین دختر و پسر لازم است؟
- [سایر] آیا در ازدواج، همتایی تحصیلی نیز بین دختر و پسر لازم است؟
- [سایر] همتایی اعتقادی در ازدواج چقدر اهمیت دارد؟
- [سایر] همتایی اعتقادی در ازدواج چقدر اهمیت دارد؟
- [سایر] درباره کفویت و همتایی خانم و آقا در امر ازدواج توضیح دهید.
- [سایر] تحقیق تا چه اندازه در ازدواج اهمیت دارد و چرا برخی از خانوادهها به آن کمتوجهی میکنند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] حکم ازدواج با افراد معتاد چیست و یا سختگیری خانوادهها در خصوص شرط عدم اعتیاد مرد برای ازدواج میتواند مجوّز شرعی داشته باشد یا خیر؟
- [آیت الله نوری همدانی] امروزه متأسفانه خانوادهها با قرار دادن مهریههای سنگین برای دختران خود مانع از ازدواج جوانان پسر و دختر میشوند. و این کار خانوادهها باعث میشود که جوانان پسر و دختر نتوانند با هم ازدواج کنند و در نتیجه به راههای گناه و خلاف شرع مقدّس اسلام کشیده شوند. ولی خانوادهها با قرار دادن مهریههای کم میتوانند این مانع را از جلوی پای جوانان بردارند تا آنها بتوانند ازدواج کنند اکنون با توجه به مطالب فوق خواهشمند است بیان فرمائید از نظر شرعی و فقهی قرار دادن مهریههای سنگین و زیاد چه صورتی دارد؟
- [سایر] راهکارهای ترویج فرهنگ مهدوی در خانوادهها چیست؟
- [آیت الله سبحانی] در صحت مضاربه صیغه عقد لازم نیست بلکه به صورت معاطات نیز صحیح است.
- [آیت الله بهجت] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود؛ بلکه بچه ممیّز نیز میتواند برای خواندن صیغه وکیل شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در عقد ازدواج خواه دائم باشد یا موقت، خواندن صیغه لازم است و رضایت طرفین به تنهایی کافی نیست و صیغه عقد را طرفین یا وکیل آنها می توانند بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] لازم نیست صیغه صلح به عربی خوانده شود، بلکه با هر لفظی که بفهماند باهم صلح وسازش کردهاند، صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله سبحانی] وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وکیل لازم نیست مرد باشد؛ زن هم می تواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله سیستانی] وکیل لازم نیست مرد باشد ، زن هم میتواند برای خواندن صیغه عقد از طرف دیگری ، وکیل شود .