کوتاه کردن ناخن برای مردان به عنوان یک امر مستحب تلقی می شود. امام صادق علیه السلام در توصیه ای به یکی از یاران خود فرمود: (در هر جمعه... ناخن هایت را بگیر)1. در روایت دیگری از آن حضرت آمده است: (یکی از سنت های اسلامی گرفتن ناخن ها می باشد)2. اما از آنجا که بلندی ناخن در زنان، خود یکی از عوامل افزایش زیبایی است، دین مبین اسلام این موضوع را نادیده نگرفته، به زنان به عنوان یک عمل مستحب توصیه نموده که برای حفظ زیبایی ناخن هایشان را بلند نگه دارند. در این باره از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده است که: به مردان فرمود: (ناخن خود را کوتاه کنید) و به زنان فرمود: (ناخن های خود را بلند نگه دارید که برای شما زیباتر است)3. ناگفته نماند که لازمه بلند نگاه داشتن ناخن از سوی زنان نیز منوط به رعایت مسائلی همچون موارد ذیل می باشد: 1. نظافت ناخن ها و بهداشت فردی مؤکدا مراعات شود. 2. چنانچه بلند نگاه داشتن ناخن از سوی زنان زینت محسوب شود، باید آن را از نامحرم بپوشاند. 3. اگر ناخن بیش از حد معمول بلند شد و زیر آن چرک یا مانعی پدید آمد، برای وضو و غسل باید برطرف شود تا آب را به زیر آن برساند. پی نوشت: 1. بحارالأنوار، ج73، ص 122. 2. الکافی، ج 6، ص 490. 3. الکافی، ج 6، ص 491. منبع: پرسمان
ناخن بلند، زیبایی خاصی به دست می دهد پس چرا برخی افراد مذهبی به این کار نگاه بدبینانه ای دارند؟
کوتاه کردن ناخن برای مردان به عنوان یک امر مستحب تلقی می شود.
امام صادق علیه السلام در توصیه ای به یکی از یاران خود فرمود: (در هر جمعه... ناخن هایت را بگیر)1.
در روایت دیگری از آن حضرت آمده است: (یکی از سنت های اسلامی گرفتن ناخن ها می باشد)2.
اما از آنجا که بلندی ناخن در زنان، خود یکی از عوامل افزایش زیبایی است، دین مبین اسلام این موضوع را نادیده نگرفته، به زنان به عنوان یک عمل مستحب توصیه نموده که برای حفظ زیبایی ناخن هایشان را بلند نگه دارند.
در این باره از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده است که: به مردان فرمود: (ناخن خود را کوتاه کنید) و به زنان فرمود: (ناخن های خود را بلند نگه دارید که برای شما زیباتر است)3.
ناگفته نماند که لازمه بلند نگاه داشتن ناخن از سوی زنان نیز منوط به رعایت مسائلی همچون موارد ذیل می باشد:
1. نظافت ناخن ها و بهداشت فردی مؤکدا مراعات شود.
2. چنانچه بلند نگاه داشتن ناخن از سوی زنان زینت محسوب شود، باید آن را از نامحرم بپوشاند.
3. اگر ناخن بیش از حد معمول بلند شد و زیر آن چرک یا مانعی پدید آمد، برای وضو و غسل باید برطرف شود تا آب را به زیر آن برساند.
پی نوشت:
1. بحارالأنوار، ج73، ص 122.
2. الکافی، ج 6، ص 490.
3. الکافی، ج 6، ص 491.
منبع: پرسمان
- [آیت الله شبیری زنجانی] برخی افراد برای زیبایی یا ترمیم پزشکی اقدام به کاشتن ناخن میکنند. غسل و وضو در این صورت چه حکمی دارد؟
- [سایر] اگر فقط قسمت مرده ناخن دست لاک داشته باشد؛ یعنی بخشی از ناخن که بلند شده، آیا در این حالت وضو صحیح است؟
- [سایر] بلند گذاشتن ناخن دختر، چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا ناخن کاشته شده زینت محسوب میشود و باید از نامحرم پوشانده شود؟ اگر این ناخن را بلند بگذاریم چطور؟
- [سایر] بلند گذاشتن ناخن در وضو چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا بلند گذاشتن ناخن در وضو اشکال ایجاد می کند؟
- [سایر] بلند گذاشتن ناخن ها برای چه کسانی پسندیده است؟
- [آیت الله بهجت] بلند کردن ناخن چه لطمه ای به نماز می زند؟
- [سایر] اگر در زیر ناخن چرک باشد یا ناخن بیشتر از حد معمول بلند باشد باید برای وضو و غسل آن را برطرف کند یا نه؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام آیا بلند بودن ناخن برای خانم ها زینت است و اشکال دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [آیت الله مظاهری] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را بر طرف کنند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است بر طرف نمایند.
- [آیت الله بروجردی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [امام خمینی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن رابگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زیر ناخن کمی چرک باشد وضو اشکال ندارد، ولی بهتر است آن را تمیز کند، اما اگر ناخن را بگیرد باید آن چرک را که مانع رسیدن آب به بدن است برطرف کند و نیز اگر ناخن بیش از حد معمول بلند باشد و چرک زیر آن، مانع رسیدن آب وضو است، باید آن را برطرف سازد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زیر ناخن چرک باشد ، وضو اشکال ندارد ، ولی اگر ناخن را بگیرند چنانچه آن چرک مانع از رسیدن آب به پوست باشد ، باید برای وضو آن چرک را بر طرف کنند . و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است بر طرف نمایند .
- [آیت الله بهجت] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زیر ناخن چرک باشد وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرد و بداند یا احتمال دهد آن چرک مانع از رسیدن آب به پوست است، باید برای وضو آن چرک را برطرف کند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد و چرک زیر آن جزء ظاهر به حساب آید باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد. ولی اگر ناخن را بگیرند، باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.