دلیل این که مردان در نماز نباید طلا داشته باشند چیست؟
استفاده از طلا برای مردان به طور مطلق چه در نماز و چه در غیر نماز حرام است و در صورت استفاده نمودن طلا در نماز موجب بطلان آن می شود که در این حکم فلسفه حکمت های متعدّدی نهفته است از جمله این که: ویژگی های جسمی و روانی مرد که تفاوت هایی با زن دارد و این تفاوت ها به طور طبیعی رسالت های گوناگونی را به عهده این دو جنس قرار می دهد. اسلام با توجّه به تفاوت های طبیعی هر یک - که در جای خود حکمت های ارزشمندی دارد - احکام و مقرّرات ویژه ای را وضع کرده است و از مرد انتظار دارد که عنصری اجرایی و سخت کار باشد و از تجملات زیاد مانند تزیین به طلا پرهیز نماید. در مقابل برای زن که طبیعتی احساسی و عاطفی تر دارد برخی از زینت را که هم با روحیه او سازگارتر است و هم به زندگی با مرد شیرینی بیشتری می بخشد اجازه داده است. لذا امام صادق علیه السلام می فرماید: (... و جعل الله الذهب فی الدنیا زینه النساء فحرم علی الرجال لبسه والصلوه فیه)1؛ (خداوند چون طلا را در دنیا زینت زنان قرار داده است، پوشیدن آن برای مردان و نماز خواندن با آن حرام شده است). پی نوشت: 1. وسائل الشیعة، ج4، ص 414. منبع: www.porseman.org
عنوان سوال:

دلیل این که مردان در نماز نباید طلا داشته باشند چیست؟


پاسخ:

استفاده از طلا برای مردان به طور مطلق چه در نماز و چه در غیر نماز حرام است و در صورت استفاده نمودن طلا در نماز موجب بطلان آن می شود که در این حکم فلسفه حکمت های متعدّدی نهفته است از جمله این که:
ویژگی های جسمی و روانی مرد که تفاوت هایی با زن دارد و این تفاوت ها به طور طبیعی رسالت های گوناگونی را به عهده این دو جنس قرار می دهد. اسلام با توجّه به تفاوت های طبیعی هر یک - که در جای خود حکمت های ارزشمندی دارد - احکام و مقرّرات ویژه ای را وضع کرده است و از مرد انتظار دارد که عنصری اجرایی و سخت کار باشد و از تجملات زیاد مانند تزیین به طلا پرهیز نماید. در مقابل برای زن که طبیعتی احساسی و عاطفی تر دارد برخی از زینت را که هم با روحیه او سازگارتر است و هم به زندگی با مرد شیرینی بیشتری می بخشد اجازه داده است.
لذا امام صادق علیه السلام می فرماید: (... و جعل الله الذهب فی الدنیا زینه النساء فحرم علی الرجال لبسه والصلوه فیه)1؛ (خداوند چون طلا را در دنیا زینت زنان قرار داده است، پوشیدن آن برای مردان و نماز خواندن با آن حرام شده است).
پی نوشت:
1. وسائل الشیعة، ج4، ص 414.
منبع: www.porseman.org





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین