شرکت در نماز جماعت اهل تسنّن در مکّه و مدینه چند دلیل منطقی و شرعی را به همراه دارد که براساس آن اکثر فقها به جواز شرکت در نمازهای جماعت اهل تسنّن فتوا داده اند و شرط عدالت در این مورد ساقط شده است. شرکت نکردن شیعیان در نمازهای جماعت و یا خارج شدن آنان در هنگام نماز از مساجد، موجب وهن تشیّع بوده و این امر به هیچ وجه جایز نمی باشد. در شرایط فعلی که دشمنان اسلام و مسلمین درصددند با تکیه بر عقاید مذهبی، میان فرقه های مختلف جهان اسلام تفرقه ایجاد نمایند شرکت نکردن در نمازهای جماعت بهانه لازم را در اختیار بدخواهان و دشمنان اسلام خواهد داد که به مصلحت مسلمانان و شیعیان نخواهد بود. علاوه بر این که در سیره معصومین علیهم السلام موردی که ایشان از جماعات مسلمین فاصله گرفته باشند وجود ندارد. منبع: www.porseman.org
آیا اقتدا به اهل تسنّن در نماز کار درستی می باشد و حال آن که این امر با شرایطی که برای امام جماعت گفته شده منافات دارد؟
شرکت در نماز جماعت اهل تسنّن در مکّه و مدینه چند دلیل منطقی و شرعی را به همراه دارد که براساس آن اکثر فقها به جواز شرکت در نمازهای جماعت اهل تسنّن فتوا داده اند و شرط عدالت در این مورد ساقط شده است.
شرکت نکردن شیعیان در نمازهای جماعت و یا خارج شدن آنان در هنگام نماز از مساجد، موجب وهن تشیّع بوده و این امر به هیچ وجه جایز نمی باشد.
در شرایط فعلی که دشمنان اسلام و مسلمین درصددند با تکیه بر عقاید مذهبی، میان فرقه های مختلف جهان اسلام تفرقه ایجاد نمایند شرکت نکردن در نمازهای جماعت بهانه لازم را در اختیار بدخواهان و دشمنان اسلام خواهد داد که به مصلحت مسلمانان و شیعیان نخواهد بود. علاوه بر این که در سیره معصومین علیهم السلام موردی که ایشان از جماعات مسلمین فاصله گرفته باشند وجود ندارد.
منبع: www.porseman.org
- [آیت الله مکارم شیرازی] اقتدا کردن به امام جماعت اهل سنّت در نماز میّت چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا اقتدا به امام جماعت سنّی مذهب جایز است؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی به خاطر تقیّه به امام جماعت سنّی یا غیر عادل اقتدا کند، باید نمازش را اعاده کند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در موسم حج مردم به امام جماعت اهل سنّت اقتدا میکنند، آیا در وسعت وقت اعاده لازم است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در موسم حج مردم به امام جماعت اهل سنّت اقتدا می کنند، آیا در وسعت وقت اعاده لازم است؟
- [آیت الله خامنه ای] جواز اقتدا به اهل سنت اختصاص به نماز ادا دارد یا در نماز قضا نیز می توان اقتدا کرد؟
- [آیت الله نوری همدانی] اقتدا به نماز اهل سنّت در ایّام حج جایز است یا خیر؟
- [آیت الله نوری همدانی] اقتدا به نماز اهل سنّت در ایّام حج جایز است یا خیر؟
- [سایر] با توجه به اینکه در رساله های عملیه، یکی از شرایط امام جماعت، شیعه دوازده امامی بودن است، چگونه اقتدا به اهل سنت صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] اگر دو امام جماعت باشند: یکی شیعه و فاسق و دیگری سنّی و عادل. اقتدا به کدام یک از آن دو ارجح است؟
- [آیت الله سیستانی] اگر نماز همه کسانی که در صف جلو هستند تمام شود ، و فوراً برای نماز دیگری به امام اقتدا نکنند ، جماعت صف بعد باطل میشود ، بلکه اگر هم فوراً اقتدا بکنند ، صحت جماعت صف بعد ، محل اشکال است .
- [آیت الله بهجت] اگر امام جماعت بهواسطه عذری با تیمم یا با وضوی جبیرهای نماز میخواند، کسی که وظیفهاش وضو بوده، میتواند به او اقتدا کند، ولی اگر امام با لباس نجس نماز میخواند، بنابر احتیاط واجب نباید به او اقتدا کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر امام جماعت نماز قضا می خواند می شود به او اقتدا کرد ولی اگر نمازش را احتیاطاً قضا کند اقتدا به او اشکال دارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که مرض خوره یا پیسی دارد مکروه است امام جماعت شود، بلکه این کار برخلاف احتیاط استحبابی نیز میباشد و همچنین مکروه است کسی که به جهت مثلاً فلج نمیتواند شرایط قیام را رعایت کند، امام جماعت افراد سالم شود و بنا بر احتیاط به کسی که حدّ شرعی بر او جاری شده، اقتدا ننمایند؛ و همچنین اهل شهر (یعنی خانهنشینان) به اعرابی (یعنی صحرانشین)، اقتدا نکنند.
- [آیت الله سبحانی] کلیه شرایطی که در امام جماعت معتبر است در امام جمعه نیز معتبر می باشد.
- [آیت الله اردبیلی] هنگامی که امام جماعت، نماز واجب شبانهروزی را میخواند، هر یک از نمازهای واجب شبانهروزی را میتوان به او اقتدا کرد، ولی اگر امام جماعت نماز خود را احتیاطا دوباره بخواند، فقط در صورتی که احتیاط مأموم با احتیاط امام از یک جهت باشد به نحوی که اگر نماز امام درست بوده، نماز مأموم نیز صحیح بوده است و اگر نماز امام اشکال داشته، نماز مأموم نیز دارای اشکال بوده است میتواند به او اقتدا کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر نماز همه کسانی که در صف جلو هستند تمام شود؛ چنانچه فورا برای نماز دیگری به امام اقتدا کنند؛ جماعت صف بعد صحیح است.
- [آیت الله خوئی] اگر نماز همه کسانی که در صف جلو هستند تمام شود چنانچه فوراً برای نماز دیگری به امام اقتدا کنند، جماعت صف بعد صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر امام جماعت به واسطه عذری یا تیمّم یا با وضوی جبیره ای نماز بخواند، می شود به او اقتدا کرد ولی اگر به واسطه عذر با لباس نجس نماز می خواند بنابر احتیاط واجب نباید به او اقتدا کرد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر امام جماعت به واسطه عذری با تیمّم یا با وضوی جبیرهای نماز بخواند، میشود به او اقتدا کرد، ولی اگر به واسطه عذری با لباس نجس نماز بخواند، بنابر احتیاط واجب نباید به او اقتدا کرد.