چگونه باید به یک دختر 15 ساله برخورد کرد و خواسته های او را تا چه حد باید برآورده کرد؟
در اسلام تربیت امری دو جنسی است و برای پسران و دختران غیر متشابه است. این امر هم به سبب تفاوت های زیستی و ساختاری بین پسر و دختر، هم تفاوت های عاطفی و روانی و هم تفاوت های شغلی و وظیفی است. بهترین نظام تربیتی نظامی است که این تفاوت ها را مدّ نظر داشته باشد. از ویژگیهای نظام تربیتی اسلام این است که از حدود سنین تمییز و تشخیص کودکان (حدود67 سالگی) مادران خود را باید به دختران نزدیک تر کرده، خویش را محرم رازشان قرار دهند و دختران نیز باید چنین کنند یعنی مادرشان را محرم رازشان قرار دهند و پدران نیز باید محرم راز پسران باشند و پسران پدرانشان را محرم راز خود قرار دهند. نقش مادران در ایجاد رشد و کمال و سازندگی بیش از پدران است. به ویژه آنان در دختران مؤثرترند و به همین علّت باید نقش همسری و مادری آینده را به نسل بیاموزند و در جلوگیری از خطر و حفظ عفاف آنان را راهنمایی کنند. دختران بیش از پسران در معرض آسیب بینی و پرپر شدن قرار دارند. البته جنسی بودن تربیت به معنی ایجاد تبعیض نیست، بلکه بدان معنی است که در هر آن هر کدام به کمال مقدر خویش دست یابند، ولی بر اساس شرایط و مقتضیات خودشان. دختر خوب و عزیزم، یک دختر 15 و یک پسر 18 ساله اگر چه از لحاظ سنی با یکدیگر تفاوت سنی دارند ولی از لحاظ رشد عقلی و بلوغ جنسی در یک وضعیت قرار دارند. هر دو شرایط بحرانی بلوغ جنسی را سپری کرده یا در حال سپری کردن آن هستند بدیهی است که تمایلات جنسی آن دو با یکدیگر متفاوت است و برخورد یکسان و رفتار مشابه با آنان نادرست است. هر دو به بلوغ عقلی تا حدودی رسیده اند برخورد با آنان نباید همانند کودکان و نوجوانان باشد بلکه آنها صاحب عقل و خردند و احساس می کنند خودشان می فهمند و عاقل اند و اگر بخواهیم برخورد تربیتی و هدایت گونه داشته باشیم باید به عنوان یک مشاور با او رفتار کنیم. دختران باید بیشتر با مادرانشان به مشاوره بپردازند و از طریق او خواسته ها و حاجت ها و ... را بیان کنند و پسران از طریق پدران. رفتارهایی که از دختران و پسران بالغ سر می زند به لحاظ جنسیتی متفاوت است لذا برخورد با آنها نیز باید متفاوت باشد نه تبعیض آمیز. پسر 18 ساله از دختر 15 ساله به لحاظ عقلی برتر نیست و نباید پسر را بر دختر حاکم و مسلط کرد و بگوییم هرچه او می گوید درست است او بزرگتر است. اگر چه سن دختر کمتر است ولی بلوغ دختر زودتر است، بنابراین این تفاوت سن منشاء افزایش عقلی برای پسر نیست و ... . توصیه می کنیم دو کتاب: اسلام و تربیت دختران،‌ دکتر علی قائمی و گفتارهای فلسفی، جوان از نظر عقل و احساسات و نیز سایر کتابهای تربیت را مطالعه کن. www.morsalat.com
عنوان سوال:

چگونه باید به یک دختر 15 ساله برخورد کرد و خواسته های او را تا چه حد باید برآورده کرد؟


پاسخ:

در اسلام تربیت امری دو جنسی است و برای پسران و دختران غیر متشابه است. این امر هم به سبب تفاوت های زیستی و ساختاری بین پسر و دختر، هم تفاوت های عاطفی و روانی و هم تفاوت های شغلی و وظیفی است. بهترین نظام تربیتی نظامی است که این تفاوت ها را مدّ نظر داشته باشد.
از ویژگیهای نظام تربیتی اسلام این است که از حدود سنین تمییز و تشخیص کودکان (حدود67 سالگی) مادران خود را باید به دختران نزدیک تر کرده، خویش را محرم رازشان قرار دهند و دختران نیز باید چنین کنند یعنی مادرشان را محرم رازشان قرار دهند و پدران نیز باید محرم راز پسران باشند و پسران پدرانشان را محرم راز خود قرار دهند.
نقش مادران در ایجاد رشد و کمال و سازندگی بیش از پدران است. به ویژه آنان در دختران مؤثرترند و به همین علّت باید نقش همسری و مادری آینده را به نسل بیاموزند و در جلوگیری از خطر و حفظ عفاف آنان را راهنمایی کنند. دختران بیش از پسران در معرض آسیب بینی و پرپر شدن قرار دارند. البته جنسی بودن تربیت به معنی ایجاد تبعیض نیست، بلکه بدان معنی است که در هر آن هر کدام به کمال مقدر خویش دست یابند، ولی بر اساس شرایط و مقتضیات خودشان.
دختر خوب و عزیزم، یک دختر 15 و یک پسر 18 ساله اگر چه از لحاظ سنی با یکدیگر تفاوت سنی دارند ولی از لحاظ رشد عقلی و بلوغ جنسی در یک وضعیت قرار دارند. هر دو شرایط بحرانی بلوغ جنسی را سپری کرده یا در حال سپری کردن آن هستند بدیهی است که تمایلات جنسی آن دو با یکدیگر متفاوت است و برخورد یکسان و رفتار مشابه با آنان نادرست است. هر دو به بلوغ عقلی تا حدودی رسیده اند برخورد با آنان نباید همانند کودکان و نوجوانان باشد بلکه آنها صاحب عقل و خردند و احساس می کنند خودشان می فهمند و عاقل اند و اگر بخواهیم برخورد تربیتی و هدایت گونه داشته باشیم باید به عنوان یک مشاور با او رفتار کنیم. دختران باید بیشتر با مادرانشان به مشاوره بپردازند و از طریق او خواسته ها و حاجت ها و ... را بیان کنند و پسران از طریق پدران.
رفتارهایی که از دختران و پسران بالغ سر می زند به لحاظ جنسیتی متفاوت است لذا برخورد با آنها نیز باید متفاوت باشد نه تبعیض آمیز. پسر 18 ساله از دختر 15 ساله به لحاظ عقلی برتر نیست و نباید پسر را بر دختر حاکم و مسلط کرد و بگوییم هرچه او می گوید درست است او بزرگتر است. اگر چه سن دختر کمتر است ولی بلوغ دختر زودتر است، بنابراین این تفاوت سن منشاء افزایش عقلی برای پسر نیست و ... .
توصیه می کنیم دو کتاب: اسلام و تربیت دختران،‌ دکتر علی قائمی و گفتارهای فلسفی، جوان از نظر عقل و احساسات و نیز سایر کتابهای تربیت را مطالعه کن.
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین