همسرم به اقوام و خویشان خود بسیار احترام می گذارد ولی برای بستگان من اهمیتی قائل نیست. چگونه این رفتار را باید اصلاح کرد؟
یکی از آفات شکل گیری زندگی مشترک، خود محوری و خودخواهی است. سرمایه برقراری و استمرار رابطه خوشایند و موفق میان زن و شوهر، همسری و همراهی، همفکری، حقگرایی و وارستگی از تعصبات ناروای خوشاوندی است. اگر مرد خانه بر اساس خودمحوری تنها به خویشان خود اهمیت داد، همسر باید او را متوجه وظایف مشترک کند و با استفاده از محبت و احسان، دل او را به سوی خانواده خود متمایل سازد. البته لازم نیست شوهر را با زبان نصیحت کند، زیرا زیر بار نخواهد رفت، بلکه در عمل به او بفهماند همان طوری که او برای فامیل شوهر اهمیت قائل است، انتظار دارد او نیز برای فامیل همسرش احترام قائل باشد. یعنی با ایجاد صمیمیت و محبت خود در دل شوهر، خواسته های او نیز برای شوهر قابل احترام باشد . زن می تواند با هر چه نزدیک‌تر کردن خود به شوهر و ایجاد علاقه قلبی در شوهر نسبت به خود، وی را نسبت به خواسته های درونی که زن دارد، تشویق نماید. وقتی شوهر، زن خود را دوست داشته باشد و ناراحتی های او برای شوهر ناراحت کننده باشد، به طور طبیعی سعی خواهد کرد که خواسته های همسر خود را نیز مد نظر داشته باشد، اگر چه به زبان نیاورد. هم چنین احترام هر چه بیشتر زن به خانواده و بستگان شوهر نیز می تواند کم و بیش مؤثر باشد. و نکته دیگر آن است که پدر و مادر و فامیل خانم، با محبت او را به سوی خود بکشانند. انسان خواه ناخواه اسیر احسان دیگران است و نمی تواند در این باره بی اعتنا باشد، اگر پدر و مادر خانم به داماد خود احترام بگذارند و متناسب با روحیه او برخورد کنند، قطعا داماد را به رفت و آمد تشویق می‌نمایند. البته در مواردی نیز ممکن است شوهر نسبت به آیین همسرداری و وظایف مشترک آگاهی نداشته باشدِ. در این صورت یک از بهترین راهها این است که به بهانه یا مناسبتی کتابی در زمینه مسائل خانواده(مانند کتاب آیین همسرداری از ابراهیم امینی و بهشت خانواده از دکتر جواد مصطفوی یا هنر همسرداری از حسن صدری مازندرانی) به ایشان هدیه کنید . این کار چندین اثر می تواند داشته باشد . اول این که محبت خود را به همسرتان نشان داده اید و از طرفی باعث جلب محبت همسرتان به شما می شود و زمینه را برای تفاهم و صمیمیت بیشتر فراهم می کند و از طرفی نیز ایشان را نسبت به وظیفه شان آگاه کرده اید. البته توجه به چند نکته در اینجا لازم است. _ آیا برخورد همسرتان از ابتدا این گونه بوده یا پس از مدتی و در اثر رخدادی خاص و...چرا که بعضی مواقع برخورد اشتباه اطرافیان زمینه بروز چنین برخوردی را فراهم می کند. _ هیچگاه از بستگان خود نزد همسرتان بدگوئی نکنید. حتی اگر رابطه شما با آنها به هر علتی به هم خورده یا دچار مشکل شده است. چرا که این کار می تواند باعث بدبینی همسرتان نسبت به کل فامیل و بستگان شما شود و چنین برخوردهایی به همراه داشته باشد. _ شما به هر دلیلی و تحت هیچ شرایطی نسبت به بستگان و اقوام همسرتان بی احترامی نکنید و برخورد اشتباه همسرتان نباید باعث اشتباه شما شود. www.morsalat.com
عنوان سوال:

همسرم به اقوام و خویشان خود بسیار احترام می گذارد ولی برای بستگان من اهمیتی قائل نیست. چگونه این رفتار را باید اصلاح کرد؟


پاسخ:

یکی از آفات شکل گیری زندگی مشترک، خود محوری و خودخواهی است.
سرمایه برقراری و استمرار رابطه خوشایند و موفق میان زن و شوهر، همسری و همراهی، همفکری، حقگرایی و وارستگی از تعصبات ناروای خوشاوندی است.
اگر مرد خانه بر اساس خودمحوری تنها به خویشان خود اهمیت داد، همسر باید او را متوجه وظایف مشترک کند و با استفاده از محبت و احسان، دل او را به سوی خانواده خود متمایل سازد. البته لازم نیست شوهر را با زبان نصیحت کند، زیرا زیر بار نخواهد رفت، بلکه در عمل به او بفهماند همان طوری که او برای فامیل شوهر اهمیت قائل است، انتظار دارد او نیز برای فامیل همسرش احترام قائل باشد. یعنی با ایجاد صمیمیت و محبت خود در دل شوهر، خواسته های او نیز برای شوهر قابل احترام باشد . زن می تواند با هر چه نزدیک‌تر کردن خود به شوهر و ایجاد علاقه قلبی در شوهر نسبت به خود، وی را نسبت به خواسته های درونی که زن دارد، تشویق نماید. وقتی شوهر، زن خود را دوست داشته باشد و ناراحتی های او برای شوهر ناراحت کننده باشد، به طور طبیعی سعی خواهد کرد که خواسته های همسر خود را نیز مد نظر داشته باشد، اگر چه به زبان نیاورد. هم چنین احترام هر چه بیشتر زن به خانواده و بستگان شوهر نیز می تواند کم و بیش مؤثر باشد.
و نکته دیگر آن است که پدر و مادر و فامیل خانم، با محبت او را به سوی خود بکشانند.
انسان خواه ناخواه اسیر احسان دیگران است و نمی تواند در این باره بی اعتنا باشد، اگر پدر و مادر خانم به داماد خود احترام بگذارند و متناسب با روحیه او برخورد کنند، قطعا داماد را به رفت و آمد تشویق می‌نمایند. البته در مواردی نیز ممکن است شوهر نسبت به آیین همسرداری و وظایف مشترک آگاهی نداشته باشدِ. در این صورت یک از بهترین راهها این است که به بهانه یا مناسبتی کتابی در زمینه مسائل خانواده(مانند کتاب آیین همسرداری از ابراهیم امینی و بهشت خانواده از دکتر جواد مصطفوی یا هنر همسرداری از حسن صدری مازندرانی) به ایشان هدیه کنید . این کار چندین اثر می تواند داشته باشد . اول این که محبت خود را به همسرتان نشان داده اید و از طرفی باعث جلب محبت همسرتان به شما می شود و زمینه را برای تفاهم و صمیمیت بیشتر فراهم می کند و از طرفی نیز ایشان را نسبت به وظیفه شان آگاه کرده اید.
البته توجه به چند نکته در اینجا لازم است.
_ آیا برخورد همسرتان از ابتدا این گونه بوده یا پس از مدتی و در اثر رخدادی خاص و...چرا که بعضی مواقع برخورد اشتباه اطرافیان زمینه بروز چنین برخوردی را فراهم می کند.
_ هیچگاه از بستگان خود نزد همسرتان بدگوئی نکنید. حتی اگر رابطه شما با آنها به هر علتی به هم خورده یا دچار مشکل شده است. چرا که این کار می تواند باعث بدبینی همسرتان نسبت به کل فامیل و بستگان شما شود و چنین برخوردهایی به همراه داشته باشد.
_ شما به هر دلیلی و تحت هیچ شرایطی نسبت به بستگان و اقوام همسرتان بی احترامی نکنید و برخورد اشتباه همسرتان نباید باعث اشتباه شما شود.
www.morsalat.com





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین