علاقه به موسیقی ذاتا یک امر نامطلوب نیست .موسیقی انواع مختلفی دارد و باید از آن نوعی که فقها و علماء دین حرام می دانند، اجتناب کرد. پس به جای این که او را از این علاقه منصرف کنید او را به موسیقی نوع حلال آن تشویق کنید تا به تدریج گرفتار گناه و خطا و ورود به عرصه و محدوده نوع حرام آن نشود. بنابراین اگر محدوده این دو نوع موسیقی برایتان روشن شود و با گفتگوی دوستانه و صمیمانه و در یک فضای عاطفی وی را به این سمت هدایت کنید خواهید توانست به یک توافق دست یابید و بگو و مگوهای بین شما و همسرتان کاسته خواهد شد. در این مسیر مناسب است به نکات راهبردی زیر توجه فرمایند: 1. هرگز وی را سرزنش نکنید و از طریق نکوهش و سرزنش نخواسته باشید افکار و اندیشه های خود را به وی منتقل و یا تحمیل کنید. 2. در فضای عاطفی و دوستانه به بحث علمی بپردازید و از مطالبی که برایتان ارسال شده یا منابعی که معرفی شده است کمک بگیرید و در صورت لزوم به کارشناس مورد اعتمادتان به شکل حضوری مراجعه کنید. لازم به ذکر است نخواسته باشید او را در بحث و گفتگو محکوم کنید بلکه به قصد روشن شدن مسأله به گفتگو بپردازید و هر زمان که احساس کردید تا حدودی قانع شد و یا ساکت شد، بحث را تمام شده تلقی کنید ولی تصریح نشود که پس حق با من است و یا از این نتیجه گیری های صریح که طرف مقابل احساس ضعف کنید و خدای نکرده به گونه ای به لجبازی منتهی نشود. 3. بیش از آن که او را طرد کنید و نقطه نظراتش را رد کنید وی را تأیید کنید و به تدریج در این گفتگوها و مباحثات، نقطه نظرات خود را مطرح نمایید. نه آن که از همان ابتدا موضع کاملا مخالف بگیرید. 4. از برخی موسیقی های مجاز (که واقعا مجاز است و هیچ گونه شبهه ای ندارد و مطابق نظر مرجع تقلیدتان هست) استفاده کنید. 5. گاهی می توان از روش بی توجهی استفاده کنید یعنی برای مدت زمان خاصی مثلا یکی دو ماه اصلا در این باره با وی مشاجره و حتی گفتگو نکنید و نسبت به آن بی تفاوت باشید. شاید حساسیت زیاد شما باعث اظهار تمایل و علاقه وی به این موضوع است (البته باید این مطلب ریشه یابی شود و امتحان کنید که اگر روش موفقی است و شما را به نتیجه می رساند از آن استفاده کنید). www.morsalat.com
علاقه به موسیقی ذاتا یک امر نامطلوب نیست .موسیقی انواع مختلفی دارد و باید از آن نوعی که فقها و علماء دین حرام می دانند، اجتناب کرد. پس به جای این که او را از این علاقه منصرف کنید او را به موسیقی نوع حلال آن تشویق کنید تا به تدریج گرفتار گناه و خطا و ورود به عرصه و محدوده نوع حرام آن نشود. بنابراین اگر محدوده این دو نوع موسیقی برایتان روشن شود و با گفتگوی دوستانه و صمیمانه و در یک فضای عاطفی وی را به این سمت هدایت کنید خواهید توانست به یک توافق دست یابید و بگو و مگوهای بین شما و همسرتان کاسته خواهد شد. در این مسیر مناسب است به نکات راهبردی زیر توجه فرمایند:
1. هرگز وی را سرزنش نکنید و از طریق نکوهش و سرزنش نخواسته باشید افکار و اندیشه های خود را به وی منتقل و یا تحمیل کنید.
2. در فضای عاطفی و دوستانه به بحث علمی بپردازید و از مطالبی که برایتان ارسال شده یا منابعی که معرفی شده است کمک بگیرید و در صورت لزوم به کارشناس مورد اعتمادتان به شکل حضوری مراجعه کنید.
لازم به ذکر است نخواسته باشید او را در بحث و گفتگو محکوم کنید بلکه به قصد روشن شدن مسأله به گفتگو بپردازید و هر زمان که احساس کردید تا حدودی قانع شد و یا ساکت شد، بحث را تمام شده تلقی کنید ولی تصریح نشود که پس حق با من است و یا از این نتیجه گیری های صریح که طرف مقابل احساس ضعف کنید و خدای نکرده به گونه ای به لجبازی منتهی نشود.
3. بیش از آن که او را طرد کنید و نقطه نظراتش را رد کنید وی را تأیید کنید و به تدریج در این گفتگوها و مباحثات، نقطه نظرات خود را مطرح نمایید. نه آن که از همان ابتدا موضع کاملا مخالف بگیرید.
4. از برخی موسیقی های مجاز (که واقعا مجاز است و هیچ گونه شبهه ای ندارد و مطابق نظر مرجع تقلیدتان هست) استفاده کنید.
5. گاهی می توان از روش بی توجهی استفاده کنید یعنی برای مدت زمان خاصی مثلا یکی دو ماه اصلا در این باره با وی مشاجره و حتی گفتگو نکنید و نسبت به آن بی تفاوت باشید. شاید حساسیت زیاد شما باعث اظهار تمایل و علاقه وی به این موضوع است (البته باید این مطلب ریشه یابی شود و امتحان کنید که اگر روش موفقی است و شما را به نتیجه می رساند از آن استفاده کنید).
www.morsalat.com
- [سایر] با سلام و تشکر فراوان از راهنمایی قبلی چگونه لحنم را در ارتباط با همسرم از لحن طلبکارانه به مودبانه و محترمانه تغییر دهم . همسرم احساس میکند که همیشه مقصر است و این احساس را حاصل رفتار من میداند
- [سایر] باسلام من جوانی 24ساله لیسانسه.واز خانواده ای مذهبی علاقه شدید به موسیقی و خوانندگی دارم و در حال جمع آوری آلبوم موسیقی خود هستم که 80% کار آماده میباشد و مجوز خود را از وزارت ارشاد گرفته ام.اما با مخالفت شدید مادرم مواجه شدم در ضمن دستی به شعر هم دارم لطفا منو راهنمایی کنید باید چی کار کنم
- [سایر] چرا برخی علی رغم علاقه فراوان، در روخوانی قرآن مشکل دارند؟ چگونه میتوان با قرآن کریم انس گرفت؟
- [سایر] با توجه به علاقه فراوان کودکان به بازی، آیا میتوان از این ابزار برای مسؤولیتپذیر کردن آنان استفاده کرد؟
- [سایر] سلام عذر می خوام حاج آقا من طلبه ام 25 ساله همسرم 20 ساله است محصل حاج آقا همسرم همه شرایط رو از نظر ایمان اخلاق قناعت و خانواده شریف و مذهبی رو داره من بسیار به علاقه مندم ولی با او احساس صمیمیت مثل دو تا رفیق نمی کنم 8 ماهه عقد کردیم لطفا راهنمایی کنید
- [سایر] چه کار کنم همسرم دهن بین نباشد و فقط به من علاقه داشته باشد
- [سایر] اگر به موسیقی خارجی علاقه داشته و بعضی قسمت های آن را خواننده زن بخواند، ولی در کل موسیقی ما را سر حال و پر هیجان برای انجام کارهای روزانه – نه گناه – کند، از نظر خدا چگونه است؟
- [سایر] باسلام و خسته نباشید درمورد رفلاکس معده درمان طبیعی و سنتی اش چی هستش لطفا راهنمایی کنید با تشکر فراوان
- [آیت الله خامنه ای] گاهی از رادیوهای عربی بعضی ازآهنگهای موسیقی پخش می شود، آیا گوش دادن به آنها به خاطر علاقه به شنیدن زبان عربی جایز است؟
- [آیت الله بهجت] همسر من با ترانه و موسیقی میانه خوبی دارد، اگر بعد از امر به معروف و نهی ازمنکر، همسرم اصلاح نشد، می توانم با او برخورد جدی کنم؟
- [آیت الله سبحانی] نمازخواندن در جایی که موسیقی می نوازند، باطل نیست ولی گوش دادن به آنها حرام است.
- [آیت الله مظاهری] لازم نیست موسیقی بهواسطه آلاتی که معدّ برای موسیقی است نظیر دائره و تنبک و نی و تار و امثال اینها باشد، بلکه هر آهنگی که شهوتانگیز و طربانگیز باشد حرام است، گرچه بهوسیله آلات معدّه نباشد، چنانکه آهنگی که شهوتانگیز و طربانگیز نباشد و بهوسیله آلات معدّه باشد، حرام نیست.
- [آیت الله سیستانی] نماز خواندن در جائی که غنا میخوانند یا موسیقی حرام مینوازند باطل نیست ، اگر چه گوش دادن و استعمال آن معصیت است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام کردن از مستحبات مؤکد است و در قرآن مجید و روایات اسلامی روی آن تأکید فراوان شده است و سزاوار است که سواره به پیاده و ایستاده به نشسته و کوچکتر به بزرگتر سلام کند.
- [آیت الله سبحانی] اجازه پدر و مادر برای اعتکاف فرزندان شرط نیست، مگر این که عمل آنان مایه رنجش آنان و برخلاف خوشرفتاری با پدر و مادر باشد که اسلام بر آن تأکید فراوان دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست مرد هنگام رجوع کردن شاهد بگیرد، یا به زن خبر دهد، حتی اگر بدون این که کسی بفهمد بگوید: به همسرم رجوع کردم صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست مرد هنگام رجوع کردن شاهد بگیرد، یا به زن خبر دهد، حتی اگر بدون این که کسی بفهمد بگوید: به همسرم رجوع کردم صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] در سه مورد معامله باطل است: اوّل: خرید و فروش مال غصبی مگر آنکه صاحبش معامله را اجازه دهد. دوّم: معامله چیزی که منافع معمولی آن حرام باشد، مثل آلات قمار و موسیقی. سوّم: معاملهای که در آن ربا باشد.
- [آیت الله مظاهری] در حرمت غنا و موسیقی لازم نیست که محتوی نیز شهوتانگیز و طربانگیز باشد، بلکه اگر محتوای آن، حتّی اشعار حکمت آمیز و یا قرآن و مانند اینها باشد نیز حرام است. صفحه 413
- [آیت الله سبحانی] زنی که شوهرش گم شده; اگر بخواهد به دیگری شوهر کند، باید نزد مجتهد عادل برود و به راهنمایی او عمل نماید.