امام خمینی: اختیار طلاق با شوهر است و حاکم شرع نمی‌تواند او را طلاق دهد ولی زن می‌تواند در این موارد از دستور شوهر سرپیچی کند و اگر ماندن او در خانه شوهر با مشقت فراوان همراه باشد، می‌تواند از منزل او بیرون برود و جای دیگری زندگی کند.مام، استفتاءات، ج 3، احکام طلاق، س 25. آیات عظام خامنه‌ای، فاضل، مکارم و نوری: اگر با اجبار بر این کار، همسرش را در تنگنای شدید روحی قرار دهد و عسر و حرج ثابت است، حاکم شرع می‌تواند او را طلاق دهد.کارم، استفتاءات، ج 2، س 1146؛ دفتر: آیات عظام فاضل، نوری و خامنه‌ای. آیت الله صافی: زن می‌تواند به حاکم شرع مراجعه کند تا او را به معاشرت و رفتار نیکو با زن یا طلاق وادار سازد و اگر شوهر از این امر امتناع کند، حاکم شرع می‌تواند با در خواست زن، او را طلاق دهد.صافی، جامع الاحکام، ج 2، س 1450. porseman.org
اگر شوهر همسرش را مجبور کند که بدون پوشش اسلامی در جلوی میهمانان نامحرم حاضر شود، آیا زن میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند؟
امام خمینی: اختیار طلاق با شوهر است و حاکم شرع نمیتواند او را طلاق دهد ولی زن میتواند در این موارد از دستور شوهر سرپیچی کند و اگر ماندن او در خانه شوهر با مشقت فراوان همراه باشد، میتواند از منزل او بیرون برود و جای دیگری زندگی کند.مام، استفتاءات، ج 3، احکام طلاق، س 25. آیات عظام خامنهای، فاضل، مکارم و نوری: اگر با اجبار بر این کار، همسرش را در تنگنای شدید روحی قرار دهد و عسر و حرج ثابت است، حاکم شرع میتواند او را طلاق دهد.کارم، استفتاءات، ج 2، س 1146؛ دفتر: آیات عظام فاضل، نوری و خامنهای. آیت الله صافی: زن میتواند به حاکم شرع مراجعه کند تا او را به معاشرت و رفتار نیکو با زن یا طلاق وادار سازد و اگر شوهر از این امر امتناع کند، حاکم شرع میتواند با در خواست زن، او را طلاق دهد.صافی، جامع الاحکام، ج 2، س 1450.
porseman.org
- [سایر] آیا شوهر میتواند تا ابد همسرش را که تقاضای طلاق است، طلاق ندهد؟
- [سایر] اگر شوهر از شرطی که در ضمن عقد نموده، تخلف کند، آیا زن میتواند به استناد تخلف از شرط تقاضای طلاق کند؟
- [سایر] اگر شوهر از شرطی که در ضمن عقد نموده، تخلف کند، آیا زن میتواند به استناد تخلف از شرط تقاضای طلاق کند؟
- [سایر] زنی که علاقه شدید به فرزند دارد آیا به جهت اینکه شوهرش قدرت باروری ندارد، میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زنی به حکم دادگاه به تمکین و انجام وظایف زناشوئی محکوم شده باشد ولی به هیچ وجه تمکین نکند و در حال نشوز باقی بماند اگر از دادگاه تقاضای عسر و حرج نماید آیا دادگاه میتواند حکم طلاق صادر کند و اگر مرد هنوز از طلاق دادن امتناع کند و در محضر حاضر نشود آیا دادگاه میتواند نماینده به محضر بفرستد و زن را طلاق دهند بطور کلّ حکم طلاق غیابی به امر دادگاه چیست در حالی که حضرت امام خمینی 6 در مسئله 2836 طلاق به امر دادگاه را خلاف شرع اعلام نمودهاند و مرقوم فرمودهاند که اگر زن شوهر کند زنا مینماید و فرزند به وجود آمده زنازاده است حکم شرعی در این مورد چیست؟
- [آیت الله بهجت] وظیفه زن با فامیل های نامحرم شوهر از نظر پوشش اسلمی چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] هر گاه در ازدواج موقّت یکی از اسباب طلاق حاکم محقّق گردد (مثلازوج مفقودالاثر شده و یا زوجه مواجه با عسر و حرج گردد و شوهر نیز حاضر به بخشیدن مدّت نباشد) آیا زن میتواند از دادگاه تقاضای فسخ متعه را با بخشیدن مدّت باقیمانده بنماید؟(خصوصادر صیغههای دراز مدّت مانند 99 ساله)
- [سایر] چنانچه شوهر همسر خود را اذیت کند و نفقهاش را ندهد و از دادن طلاق نیز امتناع ورزد، آیا دادگاه میتواند طلاق دهد؟
- [آیت الله خوئی] آیا مرد میتواند از زن نامحرم و همچنین زن از مرد نامحرم عکس بگیرد، و آیا با حفظ حجاب مانعش برطرف میشود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] باسلام پوشش زن در چه حدی باید باشد.نامزد من در مقابل میهمانان نامحرم پوشش را در حد پوشیدن پیراهن آستین بلند و شلوار (نه زیاد تنگ و نه زیاد گشاد)کافی میداند. البته به هیچ وجه جایی از بدن ایشان بدون پوشش نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر در حال بیماری زن خود را طلاق دهد و پیش از تمام شدن دوازده ماه قمری بمیرد، زن با سه شرط از او ارث میبرد: اوّل: آن که زن در این مدّت شوهر دیگری نکرده باشد.دوم: زن به واسطه بیمیلی به شوهر، مالی به او نداده باشد که به طلاق دادن راضی شود، بلکه اگر چیزی هم به شوهر ندهد، ولی طلاق به تقاضای زن باشد، باز هم ارث بردن او اشکال دارد.سوم: شوهر در همان مرضی که زن را طلاق داده، به واسطه آن بیماری یا به جهت دیگری بمیرد؛ پس اگر از آن بیماری خوب شود و به جهت دیگری از دنیا برود، زن از او ارث نمیبرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر شوهر در حال مرض عیالش را طلاق دهد و پیش از گذشتن دوازده ماه قمری بمیرد، زن با سه شرط از او ارث میبرد: اوّل: در این مدّت شوهر دیگر نکرده باشد. دوم: به واسطه بیمیلی به شوهر، مالی به او نداده باشد که به طلاق دادن راضی شود، بلکه اگر چیزی هم به شوهر ندهد، ولی طلاق به تقاضای زن باشد، ارث بردن زن محلّ اشکال است. سوم: شوهر در مرضی که در آن مرض زن را طلاق داده - به واسطه آن مرض یا به جهت دیگری - بمیرد، پس اگر از آن مرض خوب شود و به جهت دیگری از دنیا برود، زن از او ارث نمیبرد.
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شوهر در حال مرض همسرش را طلاق دهد و پیش از گذشتن دوازده ماه هلالی بمیرد زن با سه شرط از او ارث می برد اول ان که در این مدت شوهر دیگر نکرده باشد و در صورتی که شوهر کرده باشد احتیاط واجب این است که صلح نمایند دوم به واسطه بی میلی به شوهر مالی به او نداده باشد که به طلاق دادن راضی شود بلکه اگر چیزی هم به شوهر ندهد ولی طلاق به تقاضای زن باشد ارث بردنش محل اشکال است سوم شوهر در مرضی که در ان مرض زن را طلاق داده به واسطه ان مرض یا به جهت دیگری بمیرد پس اگر از ان مرض خوب شود و به جهت دیگری از دنیا برود زن از او ارث نمی برد
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [امام خمینی] اگر شوهر در حال مرض عیالش را طلاق دهد و پیش از گذشتن دوازده ماه هلالی بمیرد، زن با سه شرط از او ارث میبرد. اول: آن که در این مدت شوهر دیگر نکرده باشد. دوم: به واسطه بیمیلی به شوهر مالی به او نداده باشد که به طلاق دادن راضی شود. بلکه اگر چیزی هم به شوهر ندهد ولی طلاق به تقاضای زن باشد، باز هم ارث بردنش اشکال دارد. سوم: شوهر در مرضی که در آن مرض زن را طلاق داده، به واسطه آن مرض یا به جهت دیگری بمیرد، پس اگر از آن مرض خوب شود و به جهت دیگری از دنیا برود، زن از او ارث نمیبرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه شوهر در حال بیماری، همسرش را طلاق دهد و پیش از گذشتن یک سال(قمری) از دنیا برود، زن با سه شرط از او ارث می برد: (اول) این که شوهر در همان مرض از دنیا برود. (دوم) این که زن بعد از طلاق و گذشتن عده، شوهر نکند. (سوم) آن که طلاق به رضایت زن نباشد و اگر با رضایت او باشد، ارث بردنش مشکل است.
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر در حال مرض، عیالش را طلاق دهد و پیش از گذشتن دوازده ماه هلالی بمیرد، زن با سه شرط از او ارث میبرد:اوّل:آن که در این مدت شوهر دیگر نکرده باشد.دوم:به واسطهی بیمیلی به شوهر مالی به او نداده باشد که به طلاق دادن راضی شود، بلکه اگر چیزی هم به شوهر ندهد ولی طلاق به تقاضای زن باشد، باز هم ارث بردنش اشکال دارد.سوم:شوهر در مرضی که در آن مرض زن را طلاق داده، به واسطهی آن مرض یا به جهت دیگری بمیرد، پس اگر از آن مرض خوب شود و به جهت دیگری از دنیا برود، زن از او ارث نمیبرد.
- [آیت الله بهجت] زنی که نُه سالش تمام نشده یا زن یائسه، اگرچه شوهر با او نزدیکی کرده باشد عدّه ندارد، و بعد از طلاق میتواند فوراً شوهر کند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر شوهر در حال مرض عیالش را طلاق دهد و پیش از گذشتن دوازده ماه هلالی بمیرد ، زن با سه شرط از او ارث می برد : اوّل : آنکه در این مدّت شوهر دیگر نکرده باشد . دوّم : به واسطه بی میلی به شوهر ، مالی به او نداده باشد که به طلاق دادن راضی شود . بلکه اگر چیزی هم به شوهر ندهد ولی به تقاضای زن باشد ، باز هم ارث بردنش اشکال دارد . سوّم : شوهر در مرضی که در آن مرض زن را طلاق داده ، به واسطة آن مرض یا به جهت دیگری بمیرد ، پس اگر از آن مرض خوب شود و به جهت دیگری از دنیا برود ، زن از او ارث نمی برد .