دیدگاه اسلام درباره طلاق بر خلاف ازدواج است. به هر اندازه که از خوبی و زیبایی‌های ازدواج سخن گفته و زن و مرد را به آن ترغیب و تشویق کرده، به همان اندازه نیز از بدی و زشتی‌های طلاق و عواقب شوم آن بیان بلیغی آورده است، پیامبر اسلام (ص) فرمود: هیچ چیز نزد خداوند محبوب‌تر از خانه‌ای نیست؛ که به واسطه ازدواج آباد می‌شود و هیچ چیز مغبوض‌تر از خانه‌ای نیست؛ که در اسلام به واسطه طلاق خراب می‌شودما مِنْ شَی‌ءٍ أَحَبُّ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ بَیْتٍ یُعْمَرُ بِالنِّکاحِ وَ ما مِنْ شَی‌ءٍ أَبْغَضُ إِلَی اللَّهِ مِنْ بَیْتٍ یُخْرَبُ فِی الإسلام بالفُرْقَةِ یَعْنِی الطلاق. وسائل الشیعه، ج 20، باب کراهة طلاق الزوجة ص 7. و در حدیث دیگری فرمود: ازدواج کنید و طلاق ندهید؛ چه اینکه طلاق، عرش خدا را به لرزه در می‌آورد.تَزَوَّجوُا وَ لا تَطْلُقوُا فَإِنَّ الطَّلاقَ یَهْتَزُّ مِنْهُ العَرْشُ. وسائل الشیعه، ج 22، باب کراهة طلاق الزوجة، ص 8. امام صادق (ع) فرمود: چیزی از امور حلال در پیشگاه خدا مبغوض‌تر از طلاق نیست.ما مِنْ شَی‌ءٍ مِمَّا أَحَلَّهُ اللَّهُ أَبْغَضُ مِنْ الطَّلاقِ، همان، ص 9. بنابر این اسلام از طلاق و جدایی بسیار مذمت و سرزنش کرده است ؛ ولی با وجود آن بر خلاف برخی ادیان، آن را حرام و ممنوع نساخته است؛ بلکه حلال مبغوض دانسته است و آن را به عنوان راه چاره در شرایط خاص و بن بست، یاد کرده است. خداوند می‌فرماید: (وَ اِنْ یَتَفَرَّقا یُغْنِ اللَّهُ کُلاًّ مِنْ سِعَتِهِ). اگر (راهی برای اصلاح در میان خود نیابند و) از هم جدا شوند، هر کدام از آنها را با فضل و کرم خود، بی نیاز می‌کند.نساء/ 130. porseman.org
امروز یک حدیث به اسم پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله) دیدم خواستم نظر شما را راجع به صحت آن جویا شوم: «زشت ترین حلال ها نزد خداوند طلاق است».
دیدگاه اسلام درباره طلاق بر خلاف ازدواج است. به هر اندازه که از خوبی و زیباییهای ازدواج سخن گفته و زن و مرد را به آن ترغیب و تشویق کرده، به همان اندازه نیز از بدی و زشتیهای طلاق و عواقب شوم آن بیان بلیغی آورده است، پیامبر اسلام (ص) فرمود: هیچ چیز نزد خداوند محبوبتر از خانهای نیست؛ که به واسطه ازدواج آباد میشود و هیچ چیز مغبوضتر از خانهای نیست؛ که در اسلام به واسطه طلاق خراب میشودما مِنْ شَیءٍ أَحَبُّ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ بَیْتٍ یُعْمَرُ بِالنِّکاحِ وَ ما مِنْ شَیءٍ أَبْغَضُ إِلَی اللَّهِ مِنْ بَیْتٍ یُخْرَبُ فِی الإسلام بالفُرْقَةِ یَعْنِی الطلاق. وسائل الشیعه، ج 20، باب کراهة طلاق الزوجة ص 7. و در حدیث دیگری فرمود: ازدواج کنید و طلاق ندهید؛ چه اینکه طلاق، عرش خدا را به لرزه در میآورد.تَزَوَّجوُا وَ لا تَطْلُقوُا فَإِنَّ الطَّلاقَ یَهْتَزُّ مِنْهُ العَرْشُ. وسائل الشیعه، ج 22، باب کراهة طلاق الزوجة، ص 8. امام صادق (ع) فرمود: چیزی از امور حلال در پیشگاه خدا مبغوضتر از طلاق نیست.ما مِنْ شَیءٍ مِمَّا أَحَلَّهُ اللَّهُ أَبْغَضُ مِنْ الطَّلاقِ، همان، ص 9. بنابر این اسلام از طلاق و جدایی بسیار مذمت و سرزنش کرده است ؛ ولی با وجود آن بر خلاف برخی ادیان، آن را حرام و ممنوع نساخته است؛ بلکه حلال مبغوض دانسته است و آن را به عنوان راه چاره در شرایط خاص و بن بست، یاد کرده است. خداوند میفرماید: (وَ اِنْ یَتَفَرَّقا یُغْنِ اللَّهُ کُلاًّ مِنْ سِعَتِهِ). اگر (راهی برای اصلاح در میان خود نیابند و) از هم جدا شوند، هر کدام از آنها را با فضل و کرم خود، بی نیاز میکند.نساء/ 130.
porseman.org
- [سایر] آیا اعجاز «قرآن» مختص زمان پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) است؟
- [سایر] آیا حضرت محمد«صلی الله علیه وآله» به عنوان معجزه مردهای را زنده کرده است؟
- [سایر] آیا نام بردن امام زمان علیه السلام به اسم «محمد» جایز است؟
- [سایر] «رب صل علی محمد و آل محمد» بعد از ذکر سجده یا رکوع نماز، به چه معنا است؟
- [سایر] «محمد بن علی بنابی قره» کیست؟
- [سایر] آیا منظور از «فی» درآیه «لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنه ...»[1] عمل و رفتار پیامبر اکرم (ص) است یا وجود مبارکه حضرت زهرا (س)؟
- [سایر] قبل از پیامبراکرم صلی الله علیه و آله چه کسانی به نام «محمد» نام گذاری شده بودند؟ آیا در تاریخ نامشان ذکر شده است؟
- [سایر] چرا در بین اهلبیت پیامبر اکرم(ص)، به حضرت زهرا و حضرت رضا(ع) بضعه النبی «پاره تن رسول الله» می گویند؟
- [سایر] آیا منظور از «فی» درآیه «لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنه ...»[1] عمل و رفتار پیامبر اکرم (ص) است یا وجود مبارکه حضرت زهرا (س)؟
- [سایر] آیا حدیث منقول از پیامبر اکرم که فرمودند: «ان اول شخص یدخل الجنة فاطمة» ؛ «فاطمه اولین کسی است که وارد بهشت می شود.» صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هروقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) مستحب است صلوات را هم بنویسد و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد.
- [آیت الله وحید خراسانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند و نیز بهتر است هر وقت ان حضرت را یاد می کنند صلوات بفرستند
- [آیت الله مظاهری] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: (یا مُحْسِنُ قَد أَتاکَ الْمُسیئُ وَ قَدْ أَمَرْتَ الُْمحْسِنَ أَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسیءِ أَنْتَ الْمُحْسِنُ وَ أَنَا الْمُسیئُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ تَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) (ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گنهکار به حقّ محمّد و آل محمّدصلی الله علیه وآله وسلم رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر).
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کافر یعنی کسی که خدا، یا پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد، یا برای خدا شریکی قرار می دهد بنابر احتیاط نجس است، هرچند به یکی از ادیان آسمانی، مانند آیین یهود و نصاری ایمان داشته باشد.
- [آیت الله مظاهری] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) مانند محمّد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب مثل مصطفی و ابوالقاسم را بگوید یا بشنود، گرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول (ص) را مانند محمد و احمد؛ یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود؛ اگرچه در نماز باشد؛ مستحب است صلوات بفرستد.