روزی مادربزرگی به دیدن نوه اش آمد . برای او یک عروسک خریده بود . مادر بزرگ به نوه اش گفت : ( حالا میتوانی عروسک قدیمیواز قیافه افتاده و کهنه را توی سطل اشغال بیاندازی ! ) کودک از شنیدن این حرف خیلی ناراحت شد و عروسک دوشت داشتنی اش را محکم به بغل خودش چسباند . چون خاطرات زیادی از آن داشت و او را خیلی دوست میداشت . حتی حالاهم که کهنه شده و سوراخی در پایش ایجاد شده بود . باز هم آن را دوست داشت . مادر که میزان علاقه مندی کودک را دید . قول داد که برای عروسک قدیمیاش لباسی جدید بدوزد و روی سوراخ پایش هم یک وصله بزند . کودک خوشحال شد و گفت هر دو عروسک باهم دوست میشوند . وقتی اسباب بازیهای کودک شکسته و یاکهنه میشوند . ما حق نداریم آنها را بدون اجازه کودک دور بریزیم و یا آنکه به کسی بدهیم . حتی حق نداریم آنها را به برادر و یا خواهر کوچکش بدهیم . باید به عقیده ، حق تصمیم گیری و حس مالکیت او احترام بگذاریم و به او فرصت و امکان بدهیم تا ارزش مالکیت را به درستی و عملا درک کند . کودک ممکن است از اسباب بازی اش هرگز استفاده نکند ولی به خاطر آنکه آن را یکی ازدوستان ، پدر ، عمو و .... به او هدیه داده است خیلی آن را دوست داشته باشد . اگر میخواهید بفهمید که کدام یک از اسباب بازیهایش را بیشتر دوست دارد ، هنگام مرتب کردن اسباب بازیها باکودک همکاری کنید . آن وقت متوجه ارزشی که او برای اسباب بازیهای مختلف خود قائل است خواهید شد و وقتی کودک ناراحت و بیمار است همین اسباب بازی میتواند مانند یک دوست قدیمیاو را خوشحال کند . کودک با او گفتگو میکند و همانند سنگ صبورش با او سخن میگوید و احساسات خودش را آشکار میکند. رهنمودهایی برای والدین : بعضی والدین فکر میکنند اسباب بازی های کهنه ی کودک ارزشی ندارد و آنها را دور میریزند در صورتی که ممکن است همان اسباب بازی کهنه از اسباب بازیهای نو برای کودک ارزش بیشتری داشته باشد . به کودک کمک کنید تا اسباب بازیهای شکسته و فرسوده را تعمیر کند .در صورتی که خودش قادر به این کار نیست او را یاری دهید . هرگز اسباب بازی های قدیمی را در سطل آشغال نیندازید. اسباب بازیهای شکسته و فرسوده ، بهترین فرصت را برای کودک فراهم میکند تا از اسرار درونی آنها سردر آورده و به حس کنجکاوی اش پاسخ مناسبی بدهید ، لذا توصیه میشود که آنها را دراختیارش قرار دهید تا به هر صورتی که میخواهد با آنها مشغول شود . منبع: سایت تبیان
روزی مادربزرگی به دیدن نوه اش آمد . برای او یک عروسک خریده بود . مادر بزرگ به نوه اش گفت : ( حالا میتوانی عروسک قدیمیواز قیافه افتاده و کهنه را توی سطل اشغال بیاندازی ! ) کودک از شنیدن این حرف خیلی ناراحت شد و عروسک دوشت داشتنی اش را محکم به بغل خودش چسباند . چون خاطرات زیادی از آن داشت و او را خیلی دوست میداشت . حتی حالاهم که کهنه شده و سوراخی در پایش ایجاد شده بود . باز هم آن را دوست داشت . مادر که میزان علاقه مندی کودک را دید . قول داد که برای عروسک قدیمیاش لباسی جدید بدوزد و روی سوراخ پایش هم یک وصله بزند . کودک خوشحال شد و گفت هر دو عروسک باهم دوست میشوند .
وقتی اسباب بازیهای کودک شکسته و یاکهنه میشوند . ما حق نداریم آنها را بدون اجازه کودک دور بریزیم و یا آنکه به کسی بدهیم . حتی حق نداریم آنها را به برادر و یا خواهر کوچکش بدهیم . باید به عقیده ، حق تصمیم گیری و حس مالکیت او احترام بگذاریم و به او فرصت و امکان بدهیم تا ارزش مالکیت را به درستی و عملا درک کند .
کودک ممکن است از اسباب بازی اش هرگز استفاده نکند ولی به خاطر آنکه آن را یکی ازدوستان ، پدر ، عمو و .... به او هدیه داده است خیلی آن را دوست داشته باشد .
اگر میخواهید بفهمید که کدام یک از اسباب بازیهایش را بیشتر دوست دارد ، هنگام مرتب کردن اسباب بازیها باکودک همکاری کنید . آن وقت متوجه ارزشی که او برای اسباب بازیهای مختلف خود قائل است خواهید شد و وقتی کودک ناراحت و بیمار است همین اسباب بازی میتواند مانند یک دوست قدیمیاو را خوشحال کند . کودک با او گفتگو میکند و همانند سنگ صبورش با او سخن میگوید و احساسات خودش را آشکار میکند.
رهنمودهایی برای والدین :
بعضی والدین فکر میکنند اسباب بازی های کهنه ی کودک ارزشی ندارد و آنها را دور میریزند در صورتی که ممکن است همان اسباب بازی کهنه از اسباب بازیهای نو برای کودک ارزش بیشتری داشته باشد . به کودک کمک کنید تا اسباب بازیهای شکسته و فرسوده را تعمیر کند .در صورتی که خودش قادر به این کار نیست او را یاری دهید . هرگز اسباب بازی های قدیمی را در سطل آشغال نیندازید.
اسباب بازیهای شکسته و فرسوده ، بهترین فرصت را برای کودک فراهم میکند تا از اسرار درونی آنها سردر آورده و به حس کنجکاوی اش پاسخ مناسبی بدهید ، لذا توصیه میشود که آنها را دراختیارش قرار دهید تا به هر صورتی که میخواهد با آنها مشغول شود .
منبع: سایت تبیان
- [آیت الله بهجت] اگر در مدفوع کودک اجزایی مثل تخم هندوانه و یا خاکشیر و... وجود داشته باشد و پس از شستن کهنه ی کودک هنوز آن اجزا برطرف نشده باشد، آیا ظاهر آن اجزا به تبعیت از کهنه پاک می شود؟
- [سایر] پسری دارم 3ساله می خواستم بدونم اسباب بازیهای فکری و آموزشی متناسب با این سن چیه تا خلاقیت و استعدادش پرورش پیدا کنه .
- [سایر] پسری دارم 3ساله می خواستم بدونم اسباب بازیهای فکری و آموزشی متناسب با این سن چیه تا خلاقیت و استعدادش پرورش پیدا کنه .
- [سایر] اثر بازیهای رایانه ای بر کودکان و نوجوانان چیست؟
- [آیت الله سبحانی] آیا بازیهای کامپیوتری که به صورت شطرنج یا وسیله دیگر باشد جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر به کودکی لباس یا چیزهای دیگر مثل اسباب بازی هدیه داده شود و بعداز بزرگ شدن کودک و یا به علت های دیگر برای او غیر قابل استفاده گردد، آیا جایز است ولیّ او آنها را صدقه بدهد؟
- [آیت الله سیستانی] درآمدمغازه های ( بازیهای رایانه ای) از نظرشرعی چه حکمی دارد در صورتیکه در بازی دو نفره پول را پرداخت نماید؟
- [آیت الله سیستانی] درآمد مغازه های ( بازیهای رایانه ای) از نظرشرعی چه حکمی دارد در صورتیکه در بازی دو نفره پول را پرداخت نماید؟
- [سایر] اسباب عشق کدام است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا فروش طلای کهنه و شکسته به طلای نو اشکال دارد؟
- [آیت الله مظاهری] دفن میّت در قبر مرده دیگر جایز نیست، مگر آنکه قبر کهنه شده و میّت اوّل به کلی پوسیده شده باشد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] دفن میت در قبر مرده دیگر جایز نیست؛ مگر آنکه قبر کهنه شده و میت اولی از بین رفته باشد.
- [آیت الله بروجردی] دفن میت در قبر مرده دیگر جائز نیست، مگر آن که قبر کهنه شده و میت اوّلی از بین رفته باشد.
- [آیت الله سبحانی] روزه مستحبی اولاد اگر اسباب اذیّت پدر و مادر، یا جد شود جایز نیست، بلکه اگر اسباب اذیّت آنان نشود ولی او را از گرفتن روزه مستحبی جلوگیری کنند، احتیاط مستحب آن است که روزه نگیرد.
- [امام خمینی] روزه مستحبی اولاد اگر اسباب اذیت پدر و مادر یا جد شود، جایز نیست، بلکه اگر اسباب اذیت آنان نشود، ولی او را از گرفتن روزه مستحبی جلوگیری کنند، احتیاط واجب آن است که روزه نگیرد.
- [آیت الله سیستانی] نبش قبر مردهای برای آنکه مرده دیگر در آن دفن شود ، جایز نیست ، مگر آنکه قبر کهنه شده و میّت اوّلی بکلّی از بین رفته باشد .
- [آیت الله علوی گرگانی] روزه مستحبّی اولاد اگر اسباب اذیّت پدر ومادر یا جدّ شود، حرام است.
- [آیت الله خوئی] روز مستحبی اولاد اگر اسباب اذیت پدر و مادر یا جد شود، حرام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] روزه مستحبی اولاد؛ اگر اسباب اذیت پدر و مادر یا جد شود حرام است.
- [آیت الله سیستانی] روزه مستحبی اولاد ، اگر اسباب اذیت ناشی از شفقت پدر و مادر شود حرام است .