چرا اختلاط زن و مرد جز در موارد کم از نظر اسلام ممنوع شده است؟
هدف اسلام، رسیدن انسان به مقام والای انسانیت و تقرب او به "کمال مطلق" است. برای رسیدن به مقصد (و هدف آفرینش)، باید شرایط را فراهم ساخت و سرما و موانع را برطرف نمود. میل نیرومند در اختلاط و روابط آزاد مرد و زن، پسر و دختر، موجب آلوده شدن آنان به جنبه‌های نفسانی و آسیب پذیری‌شان در راهیابی به هدف آفرینش می‌گردد. مسئله کم یا زیاد بودن اولاً سنی است و دقیقاً مشخص نیست که "کم" چه مقدار است، چون نزد هر کسی می‌تواند "کم" یک مقدار خاص باشد. ثانیاً چون انسان زیاده خواه است، پس از این که مقداری به او اجازه داده شود، به دنبال فزون خواهی و زیاده‌طلبی است و به مقدار کم بسنده نمی‌کند. حداقل آن که زمینه گرایش به سوی فزون خواهی را در او افزایش داده‌ایم. ثالثاً اسلام نسبت به بعضی گناهان سعی نموده که مقدمات آن را نیز از بین ببرد، چون وقتی مقدمه فراهم نشد، بقیه چیزها دیگر در دست خود انسان نیست. نگاهی جامعه شناسانه به واقعیت‌های تلخ و اسف‌باری که در جوامع آزاد غربی می‌گذرد و باعث سست شدن "بنیان خانواده" و فروپاشی ارزش‌های انسانی و فضایل اخلاقی گشته، نشان می‌دهد که چرا اسلام از اختلاط زن و مرد در عرصه زندگی اجتماعی جلوگیری کرده است. ترویج فرهنگ اختلاط و روابط آزاد زن و مرد، به بهانه‌ها و توجیهای چون "آزادی انسان" و "تساوی حقوق" و... یکی از ابزارهایی است که استعمارگران پلید در هر کشوری که وارد شده‌اند، به کار گرفته‌اند، زیرا می‌دانند که میل نیرومند جنسی آنان را در عرصه اختلاطها به هوسرانی و بی‌بندوباری می‌کشاند. وقتی مردم به خصوص جوانان یک کشور به هوسرانی و بی‌بندوباری عادت کنند، سست و بی اراده می‌شوند و توان پاسداری از شرف و عزت خود را در برابر بیگانگان را از دست می‌دهند. اسلام برای حفظ شرف و عزت مسلمانان و فراهم شدن شرایط مناسب و فضای سالم برای پیدایش جامعه‌ای بالنده و کمال طلب، در روابط زن و مرد حریم هایی قرار داده است که برخی جنبه درونی و برخی جنبه بیرونی دارد. یکی از حریم‌های بیرونی برای حفظ سلامت و سعادت جامعه، جلوگیری از اختلاط و روابط آزاد و بدون ضابطه زنان و مردان در عرصه اجتماع است. eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا اختلاط زن و مرد جز در موارد کم از نظر اسلام ممنوع شده است؟


پاسخ:

هدف اسلام، رسیدن انسان به مقام والای انسانیت و تقرب او به "کمال مطلق" است. برای رسیدن به مقصد (و هدف آفرینش)، باید شرایط را فراهم ساخت و سرما و موانع را برطرف نمود.
میل نیرومند در اختلاط و روابط آزاد مرد و زن، پسر و دختر، موجب آلوده شدن آنان به جنبه‌های نفسانی و آسیب پذیری‌شان در راهیابی به هدف آفرینش می‌گردد. مسئله کم یا زیاد بودن اولاً سنی است و دقیقاً مشخص نیست که "کم" چه مقدار است، چون نزد هر کسی می‌تواند "کم" یک مقدار خاص باشد. ثانیاً چون انسان زیاده خواه است، پس از این که مقداری به او اجازه داده شود، به دنبال فزون خواهی و زیاده‌طلبی است و به مقدار کم بسنده نمی‌کند. حداقل آن که زمینه گرایش به سوی فزون خواهی را در او افزایش داده‌ایم.
ثالثاً اسلام نسبت به بعضی گناهان سعی نموده که مقدمات آن را نیز از بین ببرد، چون وقتی مقدمه فراهم نشد، بقیه چیزها دیگر در دست خود انسان نیست.
نگاهی جامعه شناسانه به واقعیت‌های تلخ و اسف‌باری که در جوامع آزاد غربی می‌گذرد و باعث سست شدن "بنیان خانواده" و فروپاشی ارزش‌های انسانی و فضایل اخلاقی گشته، نشان می‌دهد که چرا اسلام از اختلاط زن و مرد در عرصه زندگی اجتماعی جلوگیری کرده است.
ترویج فرهنگ اختلاط و روابط آزاد زن و مرد، به بهانه‌ها و توجیهای چون "آزادی انسان" و "تساوی حقوق" و... یکی از ابزارهایی است که استعمارگران پلید در هر کشوری که وارد شده‌اند، به کار گرفته‌اند، زیرا می‌دانند که میل نیرومند جنسی آنان را در عرصه اختلاطها به هوسرانی و بی‌بندوباری می‌کشاند. وقتی مردم به خصوص جوانان یک کشور به هوسرانی و بی‌بندوباری عادت کنند، سست و بی اراده می‌شوند و توان پاسداری از شرف و عزت خود را در برابر بیگانگان را از دست می‌دهند.
اسلام برای حفظ شرف و عزت مسلمانان و فراهم شدن شرایط مناسب و فضای سالم برای پیدایش جامعه‌ای بالنده و کمال طلب، در روابط زن و مرد حریم هایی قرار داده است که برخی جنبه درونی و برخی جنبه بیرونی دارد. یکی از حریم‌های بیرونی برای حفظ سلامت و سعادت جامعه، جلوگیری از اختلاط و روابط آزاد و بدون ضابطه زنان و مردان در عرصه اجتماع است.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین