هدف اسلام، رسیدن انسان به مقام والای انسانیت و تقرب او به "کمال مطلق" است. برای رسیدن به مقصد (و هدف آفرینش)، باید شرایط را فراهم ساخت و سرما و موانع را برطرف نمود. میل نیرومند در اختلاط و روابط آزاد مرد و زن، پسر و دختر، موجب آلوده شدن آنان به جنبه‌های نفسانی و آسیب پذیری‌شان در راهیابی به هدف آفرینش می‌گردد. مسئله کم یا زیاد بودن اولاً سنی است و دقیقاً مشخص نیست که "کم" چه مقدار است، چون نزد هر کسی می‌تواند "کم" یک مقدار خاص باشد. ثانیاً چون انسان زیاده خواه است، پس از این که مقداری به او اجازه داده شود، به دنبال فزون خواهی و زیاده‌طلبی است و به مقدار کم بسنده نمی‌کند. حداقل آن که زمینه گرایش به سوی فزون خواهی را در او افزایش داده‌ایم. ثالثاً اسلام نسبت به بعضی گناهان سعی نموده که مقدمات آن را نیز از بین ببرد، چون وقتی مقدمه فراهم نشد، بقیه چیزها دیگر در دست خود انسان نیست. نگاهی جامعه شناسانه به واقعیت‌های تلخ و اسف‌باری که در جوامع آزاد غربی می‌گذرد و باعث سست شدن "بنیان خانواده" و فروپاشی ارزش‌های انسانی و فضایل اخلاقی گشته، نشان می‌دهد که چرا اسلام از اختلاط زن و مرد در عرصه زندگی اجتماعی جلوگیری کرده است. ترویج فرهنگ اختلاط و روابط آزاد زن و مرد، به بهانه‌ها و توجیهای چون "آزادی انسان" و "تساوی حقوق" و... یکی از ابزارهایی است که استعمارگران پلید در هر کشوری که وارد شده‌اند، به کار گرفته‌اند، زیرا می‌دانند که میل نیرومند جنسی آنان را در عرصه اختلاطها به هوسرانی و بی‌بندوباری می‌کشاند. وقتی مردم به خصوص جوانان یک کشور به هوسرانی و بی‌بندوباری عادت کنند، سست و بی اراده می‌شوند و توان پاسداری از شرف و عزت خود را در برابر بیگانگان را از دست می‌دهند. اسلام برای حفظ شرف و عزت مسلمانان و فراهم شدن شرایط مناسب و فضای سالم برای پیدایش جامعه‌ای بالنده و کمال طلب، در روابط زن و مرد حریم هایی قرار داده است که برخی جنبه درونی و برخی جنبه بیرونی دارد. یکی از حریم‌های بیرونی برای حفظ سلامت و سعادت جامعه، جلوگیری از اختلاط و روابط آزاد و بدون ضابطه زنان و مردان در عرصه اجتماع است. eporsesh.com
هدف اسلام، رسیدن انسان به مقام والای انسانیت و تقرب او به "کمال مطلق" است. برای رسیدن به مقصد (و هدف آفرینش)، باید شرایط را فراهم ساخت و سرما و موانع را برطرف نمود.
میل نیرومند در اختلاط و روابط آزاد مرد و زن، پسر و دختر، موجب آلوده شدن آنان به جنبههای نفسانی و آسیب پذیریشان در راهیابی به هدف آفرینش میگردد. مسئله کم یا زیاد بودن اولاً سنی است و دقیقاً مشخص نیست که "کم" چه مقدار است، چون نزد هر کسی میتواند "کم" یک مقدار خاص باشد. ثانیاً چون انسان زیاده خواه است، پس از این که مقداری به او اجازه داده شود، به دنبال فزون خواهی و زیادهطلبی است و به مقدار کم بسنده نمیکند. حداقل آن که زمینه گرایش به سوی فزون خواهی را در او افزایش دادهایم.
ثالثاً اسلام نسبت به بعضی گناهان سعی نموده که مقدمات آن را نیز از بین ببرد، چون وقتی مقدمه فراهم نشد، بقیه چیزها دیگر در دست خود انسان نیست.
نگاهی جامعه شناسانه به واقعیتهای تلخ و اسفباری که در جوامع آزاد غربی میگذرد و باعث سست شدن "بنیان خانواده" و فروپاشی ارزشهای انسانی و فضایل اخلاقی گشته، نشان میدهد که چرا اسلام از اختلاط زن و مرد در عرصه زندگی اجتماعی جلوگیری کرده است.
ترویج فرهنگ اختلاط و روابط آزاد زن و مرد، به بهانهها و توجیهای چون "آزادی انسان" و "تساوی حقوق" و... یکی از ابزارهایی است که استعمارگران پلید در هر کشوری که وارد شدهاند، به کار گرفتهاند، زیرا میدانند که میل نیرومند جنسی آنان را در عرصه اختلاطها به هوسرانی و بیبندوباری میکشاند. وقتی مردم به خصوص جوانان یک کشور به هوسرانی و بیبندوباری عادت کنند، سست و بی اراده میشوند و توان پاسداری از شرف و عزت خود را در برابر بیگانگان را از دست میدهند.
اسلام برای حفظ شرف و عزت مسلمانان و فراهم شدن شرایط مناسب و فضای سالم برای پیدایش جامعهای بالنده و کمال طلب، در روابط زن و مرد حریم هایی قرار داده است که برخی جنبه درونی و برخی جنبه بیرونی دارد. یکی از حریمهای بیرونی برای حفظ سلامت و سعادت جامعه، جلوگیری از اختلاط و روابط آزاد و بدون ضابطه زنان و مردان در عرصه اجتماع است.
eporsesh.com
- [سایر] آیا از نظر اسلام، کدام دنیاطلبی و تلاش اقتصادی ممنوع است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا برای نمایش صحنه های تاریخی، اختلاط زن و مرد مسلمان که در نقش کفّار بازی می کنند و همراه با مکالمات مهیّجِ شهوت و عاشقانه است، جایز است؟
- [سایر] آیا در اسلام زن از نظر عقل و شعور پایین تر از مرد است؟
- [آیت الله سیستانی] چرا حجاب زن غیر مسلمان در یک کشور اسلامی واجب است ولی کشف حجاب زن مسلمان در یک کشور غیر اسلامی ممنوع می باشد؟
- [سایر] آیا اختلاط زن و مرد نامحرم به منظور نمایش تئاتر و بازیگری - که گاهی با مکالمات عاشقانه و مهیج شهوت همراه میباشد - جایز است؟
- [آیت الله بهجت] حجاب از نظر اسلام چیست و چه نوع پوششی برای زن و مرد حجاب محسوب می شود؟
- [آیت الله بهجت] آیا اختلاط بین زن و مرد حکمی جدای از نگاه به نامحرم یا لمس و تماس و صحبت با آن ها دارد؟ و اگر در مجموعه ای زن ها و مردها مخلوط باشند، با رعایت حجاب و حفظ نگاه و عدم تماس و صحبت مشکوک، آیا نفس اختلاط آن ها با همدیگر حرام است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا ازدواج مرد مسلمان با زن کافر کتابی و غیر کتابی و مرد کافر با زن مسلمان جایز است؟
- [سایر] ازدواج های ممنوع در اسلام کدامند؟
- [سایر] چرا ازدواج مرد مسلمان با زن غیرمسلمان(مسیحی و یهودی) مشکلی ندارد ولی ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان حرام است؟
- [آیت الله مظاهری] اختلاط زن و مرد اگر شهوتانگیز و یا موجب مفسده و یا دارای احتمال مفسده باشد حرام است، و اگر چنین نباشد، گرچه حرام نیست، ولی جدابودن از یکدیگر در همه جا بسیار شایسته است.
- [آیت الله سبحانی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید ولی مرد مسلمان می تواند با زن های کافر به طور موقت ازدواج کند.
- [آیت الله مظاهری] دیه مرد مسلمان هزار مثقال شرعی طلا (هر مثقال هیجده نخود) است و دیه زن نصف مرد است.
- [آیت الله سبحانی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید ولی مرد مسلمان می تواند با زن های کافر به طور موقت ازدواج کند.
- [آیت الله بهجت] زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید، ولی مرد مسلمان می¬تواند با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصاری ازدواج کند.
- [آیت الله مظاهری] مسلمانان باید نگاه شهوتانگیز به یکدیگر نداشته باشند، غیر از زن به شوهرش یا شوهر به زنش، و فرقی نیست که آن نگاه به نامحرم باشد یا- العیاذ باللَّه- به محرم نظیر مادر و خواهر و مادر زن و مانند اینها، مرد به زن باشد یا زن به مرد، مرد به مرد باشد یا زن به زن، و خلاصه کلام اینکه هر نگاهی که محرّک شهوت جنسی باشد، در اسلام حرام، بلکه تخیّلها و وسوسهها که محرّک شهوت باشد و مربوط به زن و شوهر نباشد، حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر درآید، همچنین مرد مسلمان نمی تواند بنابر احتیاط با زن کافر ازدواج دائم کند ولی ازدواج موقت با زنان اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] ظاهر کردن هر آنچه در نظر عرف زینت و آرایش برای زن محسوب میشود، در برابر مرد نامحرم جایز نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر در اید و مرد مسلمان هم نمی تواند با زنهای کافره غیر اهل کتاب ازدواج کند ولی متعه کردن زنهای اهل کتاب یعنی یهود و نصاری مانعی ندارد و بنابر احتیاط مستحب ازدواج دایم با انها ننماید ولی نمی تواند با زن های اهل کتاب بدون رضایت زن مسلمان خود ازدواج دایم یا موقت نماید و بعضی از فرقه ها از قبیل خوارج و غلات و نواصب که خودرا مسلمان می دانند و در حکم کفارند مرد و زن مسلمان نمی توانند با انها به طور دایم یا موقت ازدواج نمایند