آیا این گفته صحیح است که در چشم نوعی جذبه و کشش وجود دارد که با دوختن به نامحرم امکان بروز محبّت و مهر ورزی در وجودمان پدیدار می شود؟
چشم محلّ جاذبه و عشق و کشش است. چشمان مشتاق وقتی به هم می نگرند، شعلة محبت و علاقمندی بین ایشان افروخته می شود. در چشم قدرت عجیبی وجود دارد که می تواند ضمیر و باطن افراد را منتقل کند و نمایندة اسرار آدمی باشد. نگاه چشم مشتاق نگاه چشم حسود متفاوت است. نگاه چشم فتان و فتنه گر با نگاه چشم کنیه توز فرق دارد. افرادی که از باطنی قوی بر خودارند می توانند از حالات چشمان افراد به روحیات و اسرار آن ها پی ببرند. چشم صیاد است زیبایی ها را صد می کند. بعضی از انسان ها، چون مرتاضان با تمرین های خاصّ و مداوم،‌ از طریق چشم دارای نیروی خارق العاده ای می شوند. که گاهی از ابزار مکانیکی یا الکترونیکی قدرت مند تر است. وجود توجه موجب ریشه دواندن محبت عمیق و پایدار می شود. نامحرم برای جلب توجه مخاطب، چشم در چشم او می دوزد. این کار باعث به جریان افتادن نیرو و کشش شده و مخاطب را اسیر می کند. بسیاری از فتنه و فسادها از تلاقی نگاه دو نامحرم، تکرار و ادامة آن به وجود آمده است. امیرمؤمنان(ع) فرمود: "چشم ها دام های شیطان است".[1] رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: "بپرهیزید از زیاد نگاه کردن، زیرا بذر هوی [و هوس] است و موجب غفلت می شود".[2] امام صادق(ع) فرمود: "چه بسا یک نگاه کوتاه حسرت طولانی به ارث می گذارد".[3] قرآن می فرماید: "و به زنان با ایمان بگو: چشم های خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند و عفاف خود را حفظ کنند. این برای آنان پاکیزه تر است. خداوند از آن چه انجام می دهید آگاه است".[4] پی نوشتها: [1] غررالحکم،‌ (انتشارات دانشگاه تهران)،‌ ج1، ص 235، حدیث 950. [2] بحارالانوار،‌ج 69 (بیروتی)، ص 199، حدیث 29. [3] محمدی ری شهری، میزان الحکمه، ج 4، ص 3289، حدیث 20257. [4] نور (24) آیة 31 eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا این گفته صحیح است که در چشم نوعی جذبه و کشش وجود دارد که با دوختن به نامحرم امکان بروز محبّت و مهر ورزی در وجودمان پدیدار می شود؟


پاسخ:

چشم محلّ جاذبه و عشق و کشش است. چشمان مشتاق وقتی به هم می نگرند، شعلة محبت و علاقمندی بین ایشان افروخته می شود. در چشم قدرت عجیبی وجود دارد که می تواند ضمیر و باطن افراد را منتقل کند و نمایندة اسرار آدمی باشد. نگاه چشم مشتاق نگاه چشم حسود متفاوت است. نگاه چشم فتان و فتنه گر با نگاه چشم کنیه توز فرق دارد. افرادی که از باطنی قوی بر خودارند می توانند از حالات چشمان افراد به روحیات و اسرار آن ها پی ببرند.
چشم صیاد است زیبایی ها را صد می کند.
بعضی از انسان ها، چون مرتاضان با تمرین های خاصّ و مداوم،‌ از طریق چشم دارای نیروی خارق العاده ای می شوند. که گاهی از ابزار مکانیکی یا الکترونیکی قدرت مند تر است.
وجود توجه موجب ریشه دواندن محبت عمیق و پایدار می شود. نامحرم برای جلب توجه مخاطب، چشم در چشم او می دوزد. این کار باعث به جریان افتادن نیرو و کشش شده و مخاطب را اسیر می کند. بسیاری از فتنه و فسادها از تلاقی نگاه دو نامحرم، تکرار و ادامة آن به وجود آمده است.
امیرمؤمنان(ع) فرمود: "چشم ها دام های شیطان است".[1]
رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: "بپرهیزید از زیاد نگاه کردن، زیرا بذر هوی [و هوس] است و موجب غفلت می شود".[2]
امام صادق(ع) فرمود: "چه بسا یک نگاه کوتاه حسرت طولانی به ارث می گذارد".[3]
قرآن می فرماید: "و به زنان با ایمان بگو: چشم های خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند و عفاف خود را حفظ کنند. این برای آنان پاکیزه تر است. خداوند از آن چه انجام می دهید آگاه است".[4]
پی نوشتها:
[1] غررالحکم،‌ (انتشارات دانشگاه تهران)،‌ ج1، ص 235، حدیث 950.
[2] بحارالانوار،‌ج 69 (بیروتی)، ص 199، حدیث 29.
[3] محمدی ری شهری، میزان الحکمه، ج 4، ص 3289، حدیث 20257.
[4] نور (24) آیة 31
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین