استخاره در امر ازدواج آیا خوب است یا انسان را به شک می اندازد؟
توجه داشته باشید که: الف) استخاره در موردی است که انسان دچار تردید شده باشد. ب ) قبل از استخاره باید همه مقدمات و شرائط لازم را برای هر کاری فراهم ساخت از قبیل مطالعه و فکر، مشورت با اهل فن و افراد مجرب، اگر اقدامات فکری و فیزیکی دیگری از قبیل بررسی و تحقیق لازم باشد باید به انجام رسانید بعد از همه اینها چنانچه باز دچارتردید است نوبت به استخاره می‌رسد. ولی اگر موضوعی را عقل مورد تأکید قرار داده و با هر عاقلی هم که مشورت می‌کنیم تأیید می‌کند و قرائن و شواهد همه به خوبی و صحت آن کار گواهی می‌دهند در چنین مواردی نباید به استخاره دست زد. مورد مهمی که دیده می‌شود بسیاری ازخانواده‌ها به استخاره روی می‌آورند همین مسأله مورد اشاره شما (ازدواج) است. ما با تجربه‌ای که از خودمان و دیگران در این زمینه داریم توصیه اکید داریم که در این راستا به صرف یک استخاره اقدام نکنید. وادی حساس و سرنوشت‌سازی است. قبل از هر چیز اصول یاد شده رارعایت فرمائید و اگر شواهد و دلائل کافی برای صلاحیت فرد پیدا کردید و با فرزانگی و حکمت و به دور از هیجان و احساسات طرف را شایسته همسری دیدید در اینجا استخاره ضرورت ندارد. استخاره برای چه؟ ولی اگر پس از طی همه مقدمات و اصول لازم باز هم در نهایت و بدوراز وسوسه‌های بی‌مورد، مردّد ماندید آنگاه در نزد یک فرد شایسته اقدام به استخاره کنید. البته توجه داشته باشید نه عمل به استخاره واجب است و نه ترک آن حرام، ولی در عین حال ممکن است عمل ننمودن به آن ضررهای دنیوی داشته باشد و آن را هم می‌توانید با دادن صدقه و توکل به خدا جبران کنید و توجه داشته باشید که استخاره در امور واجب و حراموجهی ندارد بلکه فقط همان مورد شک است که می‌توان استخاره نمود. www.eporsesh.com
عنوان سوال:

استخاره در امر ازدواج آیا خوب است یا انسان را به شک می اندازد؟


پاسخ:

توجه داشته باشید که:
الف) استخاره در موردی است که انسان دچار تردید شده باشد.
ب ) قبل از استخاره باید همه مقدمات و شرائط لازم را برای هر کاری فراهم ساخت از قبیل مطالعه و فکر، مشورت با اهل فن و افراد مجرب، اگر اقدامات فکری و فیزیکی دیگری از قبیل بررسی و تحقیق لازم باشد باید به انجام رسانید بعد از همه اینها چنانچه باز دچارتردید است نوبت به استخاره می‌رسد. ولی اگر موضوعی را عقل مورد تأکید قرار داده و با هر عاقلی هم که مشورت می‌کنیم تأیید می‌کند و قرائن و شواهد همه به خوبی و صحت آن کار گواهی می‌دهند در چنین مواردی نباید به استخاره دست زد. مورد مهمی که دیده می‌شود بسیاری ازخانواده‌ها به استخاره روی می‌آورند همین مسأله مورد اشاره شما (ازدواج) است. ما با تجربه‌ای که از خودمان و دیگران در این زمینه داریم توصیه اکید داریم که در این راستا به صرف یک استخاره اقدام نکنید. وادی حساس و سرنوشت‌سازی است. قبل از هر چیز اصول یاد شده رارعایت فرمائید و اگر شواهد و دلائل کافی برای صلاحیت فرد پیدا کردید و با فرزانگی و حکمت و به دور از هیجان و احساسات طرف را شایسته همسری دیدید در اینجا استخاره ضرورت ندارد. استخاره برای چه؟ ولی اگر پس از طی همه مقدمات و اصول لازم باز هم در نهایت و بدوراز وسوسه‌های بی‌مورد، مردّد ماندید آنگاه در نزد یک فرد شایسته اقدام به استخاره کنید.
البته توجه داشته باشید نه عمل به استخاره واجب است و نه ترک آن حرام، ولی در عین حال ممکن است عمل ننمودن به آن ضررهای دنیوی داشته باشد و آن را هم می‌توانید با دادن صدقه و توکل به خدا جبران کنید و توجه داشته باشید که استخاره در امور واجب و حراموجهی ندارد بلکه فقط همان مورد شک است که می‌توان استخاره نمود.
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین