استخاره طلب خیر ، ازخدای تبارک و تعالی است. این برای زمانی است که انسان در مسئله ای مردد است و تردید دارد. اول استشاره است و بعد استخاره است. من مراجعان تلفنی و حضوری زیادی دارم که می خواهند، تردید را با استخاره حل کنند. مثلا خواستگار زنگ زده که می خواهند خدمت برسند . می گویند: ما باید استخاره کنیم. مادر عزیز، شما هیچ چیزی در مورد آنها نمی دانید. استخاره برای زمان تردید است. شما اول درباره کفویت سوال کنید . بعد بگذارید بیایند و تحقیق کنید و فکر کنید و اگر به سر دو راهی رسیدید ، استخاره کنید. خوب شما با این استخاره اولیه، باعث می شوید دخترخانم شما ، کلی فرصت ها را از دست بدهد. حالا استخاره می کنند. خوب می آید و خیالشان راحت می شوند و چشم بسته قبول می کنند. در اینجا هم قصور می کنند. استخاره لازم نیست . اگرهم خواستید ، وقتی برای سر دو راهی ماندید ، استخاره کنید . حالا استخاره می کنند بد می آید . می گویند خوب پس بد است و این برای آرامش خود آدم است. استخاره باید در جایگاه خودش باشد و گرنه استخاره باطل است . استخاره می کنند که دلشان آرام بگیرند و خوب بیاید و یکدفعه بد می آید. من کلی مورد دارم که می گویند: مورد خوب بوده و به توافق رسیده ایم. حالا استخاره کرده ایم و بد آمده. چه کارکنیم؟ و نمی توانند از خیر آقا پسر هم بگذرند. خوب نباید استخاره می کردید. و اینجا استخاره جایگاهی نداشته است. البته عمل به استخاره واجب نیست. چون استخاره از ادله شرعی نیست ولی بهتر است عمل کنیم و اگر خواستیم به استخاره عمل نکنیم ، صدقه بدهیم و استغفار کنیم. به خدا توکل کنیم تا اگر ضرری باشد از بین برود و با اشک و آه و ناله و راز و نیاز ارتباط برقرار کنید و چهله بگیرید و بعد به استخاره عمل نکنید. منبع:سایت انوار طاها
استخاره طلب خیر ، ازخدای تبارک و تعالی است. این برای زمانی است که انسان در مسئله ای مردد است و تردید دارد. اول استشاره است و بعد استخاره است. من مراجعان تلفنی و حضوری زیادی دارم که می خواهند، تردید را با استخاره حل کنند. مثلا خواستگار زنگ زده که می خواهند خدمت برسند . می گویند: ما باید استخاره کنیم. مادر عزیز، شما هیچ چیزی در مورد آنها نمی دانید. استخاره برای زمان تردید است. شما اول درباره کفویت سوال کنید . بعد بگذارید بیایند و تحقیق کنید و فکر کنید و اگر به سر دو راهی رسیدید ، استخاره کنید. خوب شما با این استخاره اولیه، باعث می شوید دخترخانم شما ، کلی فرصت ها را از دست بدهد. حالا استخاره می کنند. خوب می آید و خیالشان راحت می شوند و چشم بسته قبول می کنند. در اینجا هم قصور می کنند. استخاره لازم نیست . اگرهم خواستید ، وقتی برای سر دو راهی ماندید ، استخاره کنید . حالا استخاره می کنند بد می آید . می گویند خوب پس بد است و این برای آرامش خود آدم است. استخاره باید در جایگاه خودش باشد و گرنه استخاره باطل است . استخاره می کنند که دلشان آرام بگیرند و خوب بیاید و یکدفعه بد می آید. من کلی مورد دارم که می گویند: مورد خوب بوده و به توافق رسیده ایم. حالا استخاره کرده ایم و بد آمده. چه کارکنیم؟ و نمی توانند از خیر آقا پسر هم بگذرند. خوب نباید استخاره می کردید. و اینجا استخاره جایگاهی نداشته است. البته عمل به استخاره واجب نیست. چون استخاره از ادله شرعی نیست ولی بهتر است عمل کنیم و اگر خواستیم به استخاره عمل نکنیم ، صدقه بدهیم و استغفار کنیم. به خدا توکل کنیم تا اگر ضرری باشد از بین برود و با اشک و آه و ناله و راز و نیاز ارتباط برقرار کنید و چهله بگیرید و بعد به استخاره عمل نکنید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] استخاره در ازدواج چه جایگاهی دارد و زمان آن چه وقت است و آیا استخاره واجب است؟
- [سایر] استخاره در ازدواج چه جایگاهی دارد و زمان آن چه وقت است و آیا استخاره واجب است ؟
- [سایر] آیا استخاره کردن در امر ازدواج صحیح است و جایگاه استخاره در ازدواج کجاست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] استخاره برای ازدواج چه مقدار حجّت شرعی دارد و انسان باید با چه نیّتی برای ازدواج استخاره نماید؟
- [سایر] ازدواج چه جایگاهی در نزد خداوند دارد؟
- [سایر] می خواهم استخاره ازدواج بزنم، چه کار باید بکنم؟
- [سایر] آیا استخاره در ازدواج، قبل از هرگونه اقدامی بجا است؟
- [سایر] آیا برای ازدواج ، قبل از هرکاری می توان استخاره کرد ؟
- [آیت الله سیستانی] آیا برای ازدواج نیازی به استخاره می باشد ؟
- [سایر] می خواهم استخاره ازدواج بزنم. چه کار باید بکنم؟
- [آیت الله مظاهری] در ازدواج موقّت باید وقت و مقدار آن تعیین شود و اگر وقت یا مقدار آن تعیین نشود عقد باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج از مستحبات است و اگر کسی بترسد که با ترک ازدواج در حرام بیفتد ازدواج بر او واجب است.
- [آیت الله بهجت] اگر در صیغه قرض برای پرداخت آن مدتی قرار دهند، بنابر احتیاط واجب، طلبکار قبل از تمام شدن آن مدت نمیتواند طلب خود را مطالبه نماید، ولی بدهکار میتواند هر وقت خواست قرض را بپردازد، ولی اگر مدت نداشته باشد، طلبکار هر وقت بخواهد، میتواند طلب خود را مطالبه نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در بین نماز واجب شبانهروزی بفهمد که وقت نماز آیات تنگ است، چنانچه وقت نماز واجب شبانهروزی هم تنگ باشد، باید آن را تمام کند و بعد نماز آیات را بخواند و اگر وقت نماز واجب شبانهروزی تنگ نباشد، باید آن را رها کند و اوّل نماز آیات و بعد نماز واجب شبانهروزی را بجا آورد.
- [آیت الله اردبیلی] در مسأله وجوب یا عدم وجوب اجازه گرفتن از پدر یا جدّ پدری برای ازدواج دختر، فرقی بین ازدواج موقّت یا دائم نیست. همچنین فرقی نمیکند که در ازدواج موقّت شرط کنند که آمیزش صورت نگیرد یا چنین شرطی نکنند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که احتمال می دهد تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند بنابر احتیاط واجب در اول وقت نماز نخواند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در وقت نماز واجب شبانهروزی، نماز آیات نیز بر انسان واجب شود، چنانچه برای هر دو نماز وقت داشته باشد، هر کدام را اوّل بخواند اشکال ندارد، هرچند بهتر است اوّل نماز واجب شبانهروزی را بخواند و اگر وقت یکی از آن دو تنگ باشد، باید اوّل آن را بخواند و اگر وقت هر دو تنگ باشد، باید اوّل نماز واجب شبانهروزی را بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در ازدواج موقت باید مقدار وقت و مقدار مهر تعیین شده باشد و بدون آن باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مخارج ازدواج پسر بر پدر واجب باشد، پدر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بدهد و همچنین اگر مخارج ازدواج پدر بر پسر واجب باشد، پسر نمیتواند مخارج ازدواج او را از زکات مال خود بپردازد و در غیر این صورت پرداخت مخارج ازدواج از زکات جایز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که یقین یا حجت شرعیه دارد که وقت داخل شده اگر نیت وضوی واجب کند و قصدش مقید به وجوب نباشد و بعد از وضو بفهمد وقت داخل نشده وضوی او صحیح است