خطرهای احتمالی را به آنان بیاموزید: 1. خطرهای احتمالی در خیابان: قوانین مربوط به عبور و مرور و گذر از خیابان را به آنان بیاموزید. در صورتی که با خودرو شخصی، در آن سوی خیابان (طرف مقابل منزل خود) توقف می‌کنید، مراقب باشید. احتمال دویدن ناگهانی کودکان به سمت منزل و حادثه آفرینی وجود دارد. به آنان یادآور شوید که به ریل قطار یا مترو نزدیک نشوند و از بازی در لبه پیاده‌رو بپرهیزند. 2. خطرهای دوچرخه‌سواری: به کودکان زیر 12 سال، اجازه دوچرخه سواری در خیابان و سوار شدن بر دوچرخه بزرگ‌تر از سن آنان ندهید (ر. ک: 106 و 107 ص). قرار دادن لباس روی پره چرخ دوچرخه، ممکن است باعث توقف ناگهانی آن شود و به فرزند شما صدمه بزند. به آنان بیاموزید که هنگام عبور از روی دهانه‌های فاضلاب‌ها با دوچرخه، مراقب افتادن چرخ دوچرخه در آن‌ها باشند. 3. خطرهای احتمالی در استخر: کودکان باید از ورود به قسمت عمیق استخر بپرهیزند. آنان را از شیرجه زدن در استخر باز دارید؛ احتمال اصابت سر به کف استخر وجود دارد. کودکان زیر 12 سال نباید از کفش، عینک و دستگاه غواصی استفاده کنند. 4. خطرهای بازی: هنگام بازی کودک با الاکلنگ، مراقب تعادل دو طرف آن باشید تا یک طرف محکم به زمین نیاید و پای او صدمه نبیند. به فرزندتان بیاموزید که از کنار تاب‌ها (در حالی که کودکان دیگر مشغول بازی با آن‌ها هستند) حرکت نکند و تاب‌ها را دور بزند؛ گر چه فاصله زیاد باشد. در خیابان و مسیر خودروها و وسایل نقلیه، اسکیت نکند. هنگام سرسره بازی روی برف در زمستان، در کوچه شیب‌دار یا ارتفاعی که به جاده یا خیابان شلوغ و یا دیوار منتهی می‌شود، بازی نکند. هنگام سوارکاری، از کلاه مخصوص استفاده کند و آن را محکم ببندد. به او هشدار دهید که هنگام پایین آمدن از کوه یا ارتفاعات ندود؛ زیرا کنترل خود را از دست خواهد داد و احتمال لطمه‌های جبران‌ناپذیر وجود دارد. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
خطرهای احتمالی را به آنان بیاموزید:
1. خطرهای احتمالی در خیابان: قوانین مربوط به عبور و مرور و گذر از خیابان را به آنان بیاموزید.
در صورتی که با خودرو شخصی، در آن سوی خیابان (طرف مقابل منزل خود) توقف میکنید، مراقب باشید. احتمال دویدن ناگهانی کودکان به سمت منزل و حادثه آفرینی وجود دارد.
به آنان یادآور شوید که به ریل قطار یا مترو نزدیک نشوند و از بازی در لبه پیادهرو بپرهیزند.
2. خطرهای دوچرخهسواری: به کودکان زیر 12 سال، اجازه دوچرخه سواری در خیابان و سوار شدن بر دوچرخه بزرگتر از سن آنان ندهید (ر. ک: 106 و 107 ص).
قرار دادن لباس روی پره چرخ دوچرخه، ممکن است باعث توقف ناگهانی آن شود و به فرزند شما صدمه بزند.
به آنان بیاموزید که هنگام عبور از روی دهانههای فاضلابها با دوچرخه، مراقب افتادن چرخ دوچرخه در آنها باشند.
3. خطرهای احتمالی در استخر: کودکان باید از ورود به قسمت عمیق استخر بپرهیزند.
آنان را از شیرجه زدن در استخر باز دارید؛ احتمال اصابت سر به کف استخر وجود دارد.
کودکان زیر 12 سال نباید از کفش، عینک و دستگاه غواصی استفاده کنند.
4. خطرهای بازی: هنگام بازی کودک با الاکلنگ، مراقب تعادل دو طرف آن باشید تا یک طرف محکم به زمین نیاید و پای او صدمه نبیند.
به فرزندتان بیاموزید که از کنار تابها (در حالی که کودکان دیگر مشغول بازی با آنها هستند) حرکت نکند و تابها را دور بزند؛ گر چه فاصله زیاد باشد.
در خیابان و مسیر خودروها و وسایل نقلیه، اسکیت نکند.
هنگام سرسره بازی روی برف در زمستان، در کوچه شیبدار یا ارتفاعی که به جاده یا خیابان شلوغ و یا دیوار منتهی میشود، بازی نکند.
هنگام سوارکاری، از کلاه مخصوص استفاده کند و آن را محکم ببندد.
به او هشدار دهید که هنگام پایین آمدن از کوه یا ارتفاعات ندود؛ زیرا کنترل خود را از دست خواهد داد و احتمال لطمههای جبرانناپذیر وجود دارد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] آیا کودکان توانایی تنها ماندن در خانه را دارند؟
- [سایر] هنگام دعوای کودکان در منزل بهترین راه کار چیست ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید ؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] منزلی را به مدت یک سال به شخصی اجاره داده ایم. وی بعد از گذشت یک ماه، منزل را تحویل داده و رفته است. با توجه به اینکه در این فصل پیدا کردن مستاجر جدید مشکل است، آیا مستاجر قبلی نسبت به خالی ماندن منزل در این مدت ضامن است؟
- [آیت الله سبحانی] پدر زن اینجانب به علت بیماری و احتیاج به مراقبت به منزل ما آمده است و پس از بهبودی نسبی و با توجه به اینکه همسرو چند فرزند پسر دارد به منزل خود نمی رود و همسرم می گویند باید پدر تا آخر عمر با ما زندگی کند آیا ماندن وی در خانه ما جایز است؟
- [آیت الله خوئی] بنده چهار سال قبل سرایدار مدرسه بودم چون اطمینان به ماندن در آنجا نداشتم منزلی خریدم، و بعداً که در سرایداری باقی ماندم نتوانستم استفاده سکونتی از آن بنمایم فقط بعد از خرید تا یک سال اول اثاثیه خودم را در یک اطاق از آن منزل گذارده بودم و بقیه را به اجاره دادم تا امسال که به شغل دیگری منتقل شدهام باز به آن منزل احتیاج پیدا کردهام مستدعی است بفرمائید این منزل مورد خمس واقع شده است یا نه؟
- [سایر] چرا در توفان نوح کودکان کافران مشمول عذاب شدند بااینکه کودکان به حد تکلیف و تعقل نرسیده اند؟
- [سایر] آیا زن میتواند در برنامههای کودکان و امثال آن، صدای خود را به لحن کودکان در بیاورد و آواز بخواند؟
- [آیت الله خامنه ای] درآمد کودکان
- [سایر] شرایط تشویق کودکان چیست؟
- [سایر] با توجه به فهم و درک کودکان از چه سنی در کودکان رعایت مسائل جنسی همچون بوسیدن و در آغوش گرفتن و بدن نیمه عریان در مقابل کودکان لازم است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسافری که تصمیم فعلی ندارد ده روز در محلی بماند؛ مثلاً قصدش این است که اگر رفیقش بیاید یا منزل خوبی پیدا کند، ده روز بماند، باید نماز را شکسته بخواند، مگر آن که مطمئن باشد که شرایط ماندن ده روز فراهم خواهد شد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مسافری که قصد کرده ده روز در جایی بماند، اگر از ماندن منصرف شود، لکن شک کند پیش از آن که از قصد ماندن برگردد، یک نماز چهار رکعتی خوانده یا نه، باید نمازهای خود را شکسته بخواند.
- [آیت الله سبحانی] مسافری که قصد کرده ده روز در محلی بماند، اگر از ماندن منصرف شود و شک کند پیش از آن که از قصد ماندن برگردد، یک نماز چهار رکعتی خوانده یا نه، باید نمازهای خود را شکسته بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] مسافری که قصدکرده ده روز در محلی بماند ، اگر از ماندن منصرف شود و شک کند پیش از آنکه از قصد ماندن بر گردد ، یک نماز چهار رکعتی خوانده ، یا نه ، باید نمازهای خود را شکسته بخواند .
- [امام خمینی] مسافری که قصد کرده ده روز در محلی بماند اگر از ماندن منصرف شود و شک کند پیش از آن که از قصد ماندن برگردد، یک نماز چهار رکعتی خوانده، یا نه باید نمازهای خود را شکسته بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسافری که قصد کرده ده روز در محلّی بماند، از ماندن منصرف شود و شک کند پیش از آن که از قصد ماندن منصرف شود، یک نماز چهار رکعتی خوانده یا نه، باید نمازهای خود را شکسته بخواند.
- [آیت الله بروجردی] مسافری که قصد کرده ده روز در محلی بماند، اگر از ماندن منصرف شود و شک کند که پیش از آن که از قصد ماندن برگردد، یک نماز چهار رکعتی خوانده یا نه، باید نمازهای خود را شکسته بخواند.
- [آیت الله مظاهری] اگر ماندن در بلاد کفر موجب وهن مملکت اسلامی شود حرام است، گرچه موجب مفسده دینی و اخلاقی نشود، بلکه اگر مملکت اسلامی احتیاج به او داشته باشد، ماندن در آنجا حرام است، گرچه موجب وهن برای مملکت اسلامی نباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مسافری که قصد کرده ده روز در محلی بماند اگر از ماندن منصرف شود و شک کند که پیش از آنکه از قصد ماندن برگردد یک نماز چهار رکعتی خوانده یا نه باید نمازهای خود را شکسته بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مسافری که قصد کرده ده روز در محلی بماند؛ اگر از ماندن منصرف شود و شک کند پیش از آنکه از قصد ماندن برگردد؛ یک نماز چهار رکعتی خوانده یا نه؛ باید نمازهای خود را شکسته بخواند.