برای ایمن ماندن کودکان هنگامی که در خارج از منزل هستند، چه کنیم؟
خطرهای احتمالی را به آنان بیاموزید: 1. خطرهای احتمالی در خیابان: قوانین مربوط به عبور و مرور و گذر از خیابان را به آنان بیاموزید. در صورتی که با خودرو شخصی، در آن سوی خیابان (طرف مقابل منزل خود) توقف می‌کنید، مراقب باشید. احتمال دویدن ناگهانی کودکان به سمت منزل و حادثه آفرینی وجود دارد. به آنان یادآور شوید که به ریل قطار یا مترو نزدیک نشوند و از بازی در لبه پیاده‌رو بپرهیزند. 2. خطرهای دوچرخه‌سواری: به کودکان زیر 12 سال، اجازه دوچرخه سواری در خیابان و سوار شدن بر دوچرخه بزرگ‌تر از سن آنان ندهید (ر. ک: 106 و 107 ص). قرار دادن لباس روی پره چرخ دوچرخه، ممکن است باعث توقف ناگهانی آن شود و به فرزند شما صدمه بزند. به آنان بیاموزید که هنگام عبور از روی دهانه‌های فاضلاب‌ها با دوچرخه، مراقب افتادن چرخ دوچرخه در آن‌ها باشند. 3. خطرهای احتمالی در استخر: کودکان باید از ورود به قسمت عمیق استخر بپرهیزند. آنان را از شیرجه زدن در استخر باز دارید؛ احتمال اصابت سر به کف استخر وجود دارد. کودکان زیر 12 سال نباید از کفش، عینک و دستگاه غواصی استفاده کنند. 4. خطرهای بازی: هنگام بازی کودک با الاکلنگ، مراقب تعادل دو طرف آن باشید تا یک طرف محکم به زمین نیاید و پای او صدمه نبیند. به فرزندتان بیاموزید که از کنار تاب‌ها (در حالی که کودکان دیگر مشغول بازی با آن‌ها هستند) حرکت نکند و تاب‌ها را دور بزند؛ گر چه فاصله زیاد باشد. در خیابان و مسیر خودروها و وسایل نقلیه، اسکیت نکند. هنگام سرسره بازی روی برف در زمستان، در کوچه شیب‌دار یا ارتفاعی که به جاده یا خیابان شلوغ و یا دیوار منتهی می‌شود، بازی نکند. هنگام سوارکاری، از کلاه مخصوص استفاده کند و آن را محکم ببندد. به او هشدار دهید که هنگام پایین آمدن از کوه یا ارتفاعات ندود؛ زیرا کنترل خود را از دست خواهد داد و احتمال لطمه‌های جبران‌ناپذیر وجود دارد. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

برای ایمن ماندن کودکان هنگامی که در خارج از منزل هستند، چه کنیم؟


پاسخ:

خطرهای احتمالی را به آنان بیاموزید:
1. خطرهای احتمالی در خیابان: قوانین مربوط به عبور و مرور و گذر از خیابان را به آنان بیاموزید.
در صورتی که با خودرو شخصی، در آن سوی خیابان (طرف مقابل منزل خود) توقف می‌کنید، مراقب باشید. احتمال دویدن ناگهانی کودکان به سمت منزل و حادثه آفرینی وجود دارد.
به آنان یادآور شوید که به ریل قطار یا مترو نزدیک نشوند و از بازی در لبه پیاده‌رو بپرهیزند.
2. خطرهای دوچرخه‌سواری: به کودکان زیر 12 سال، اجازه دوچرخه سواری در خیابان و سوار شدن بر دوچرخه بزرگ‌تر از سن آنان ندهید (ر. ک: 106 و 107 ص).
قرار دادن لباس روی پره چرخ دوچرخه، ممکن است باعث توقف ناگهانی آن شود و به فرزند شما صدمه بزند.
به آنان بیاموزید که هنگام عبور از روی دهانه‌های فاضلاب‌ها با دوچرخه، مراقب افتادن چرخ دوچرخه در آن‌ها باشند.
3. خطرهای احتمالی در استخر: کودکان باید از ورود به قسمت عمیق استخر بپرهیزند.
آنان را از شیرجه زدن در استخر باز دارید؛ احتمال اصابت سر به کف استخر وجود دارد.
کودکان زیر 12 سال نباید از کفش، عینک و دستگاه غواصی استفاده کنند.
4. خطرهای بازی: هنگام بازی کودک با الاکلنگ، مراقب تعادل دو طرف آن باشید تا یک طرف محکم به زمین نیاید و پای او صدمه نبیند.
به فرزندتان بیاموزید که از کنار تاب‌ها (در حالی که کودکان دیگر مشغول بازی با آن‌ها هستند) حرکت نکند و تاب‌ها را دور بزند؛ گر چه فاصله زیاد باشد.
در خیابان و مسیر خودروها و وسایل نقلیه، اسکیت نکند.
هنگام سرسره بازی روی برف در زمستان، در کوچه شیب‌دار یا ارتفاعی که به جاده یا خیابان شلوغ و یا دیوار منتهی می‌شود، بازی نکند.
هنگام سوارکاری، از کلاه مخصوص استفاده کند و آن را محکم ببندد.
به او هشدار دهید که هنگام پایین آمدن از کوه یا ارتفاعات ندود؛ زیرا کنترل خود را از دست خواهد داد و احتمال لطمه‌های جبران‌ناپذیر وجود دارد.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین