دعوای خردسالان در سنین بین 2 تا 3 طبیعی است که البته با توجه به تربیت والدین و برخورد آنان با خردسال، میزان دعوا کم و زیاد می شود؛ برای مثال، والدینی که با فرزند خردسال خود، به شکل ( زدن) بازی می کنند یا به شوخی او را می زنند یا نخستین بار که فرزندشان آنان را زده است، مغلوب احساسات خود شده و او را منع نکرده اند، در این سنین، با فرزند خود بیشتر مشکل دارند و از دعوا و کتک کاری او با همسالان رنج می برند. برای کاستن از این رفتار، به نکات ذیل توجه کنید: 1. هنگام درگیری او با دختر خاله اش، شتابزده دخالت نکنید و عکس العمل جدی نشان ندهید؛ زیرا ممکن است این رفتار، راهی برای جلب توجه شده باشد؛ بلکه بکوشید زمینه های درگیری را از بین ببرید و در صورت آغاز دعوا، حواس او را پرت کنید(ر.ک: ص 106) و اگر مجبور به دخالت می شوید، به شکل فیزیکی واسطه شوید( ر.ک: ص 180 و 181). 2. احتمال این که فرزند شما به تماس فیزیکی نیاز دارد، هست؛ بنابراین، با بازی هایی مانند عمو زنجیر باف، اتل متل توتوله، مالیدن پشت و ماساژ پا، این نیاز را برآورید. 3. به او بیاموزید که وقتی می خواهد دختر خاله اش را کتک بزند، چند بار دست هایش را به هم بزند( کف بزند) تا احساس خشم از او خارج شود. 4. جریمه کودک برای مقابله با این رفتار، تأثیر جدی دارد؛ پس می توانید از ساز و کارهای بازدارنده( ر.ک:ج1، ص 97) نیز استفاده کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
دختر 3 ساله ام، دختر خاله 2/5 ساله اش را کتک می زند. برای از بین بردن این رفتار کمکم کنید.
دعوای خردسالان در سنین بین 2 تا 3 طبیعی است که البته با توجه به تربیت والدین و برخورد آنان با خردسال، میزان دعوا کم و زیاد می شود؛ برای مثال، والدینی که با فرزند خردسال خود، به شکل ( زدن) بازی می کنند یا به شوخی او را می زنند یا نخستین بار که فرزندشان آنان را زده است، مغلوب احساسات خود شده و او را منع نکرده اند، در این سنین، با فرزند خود بیشتر مشکل دارند و از دعوا و کتک کاری او با همسالان رنج می برند.
برای کاستن از این رفتار، به نکات ذیل توجه کنید:
1. هنگام درگیری او با دختر خاله اش، شتابزده دخالت نکنید و عکس العمل جدی نشان ندهید؛ زیرا ممکن است این رفتار، راهی برای جلب توجه شده باشد؛ بلکه بکوشید زمینه های درگیری را از بین ببرید و در صورت آغاز دعوا، حواس او را پرت کنید(ر.ک: ص 106) و اگر مجبور به دخالت می شوید، به شکل فیزیکی واسطه شوید( ر.ک: ص 180 و 181).
2. احتمال این که فرزند شما به تماس فیزیکی نیاز دارد، هست؛ بنابراین، با بازی هایی مانند عمو زنجیر باف، اتل متل توتوله، مالیدن پشت و ماساژ پا، این نیاز را برآورید.
3. به او بیاموزید که وقتی می خواهد دختر خاله اش را کتک بزند، چند بار دست هایش را به هم بزند( کف بزند) تا احساس خشم از او خارج شود.
4. جریمه کودک برای مقابله با این رفتار، تأثیر جدی دارد؛ پس می توانید از ساز و کارهای بازدارنده( ر.ک:ج1، ص 97) نیز استفاده کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] فرزند 4 ساله ام با همسالان خود دعوا می کند و آن ها را کتک می زند. با این رفتار او چگونه مقابله کنم؟
- [سایر] کودک 10 ساله ام به شدت برادر 6 ساله اش را کتک می زند. آیا راهی وجود دارد که بدرفتاری او را اصلاح کنم؟
- [سایر] پسر 9 سالهام را فراوان کتک زدهام. آیا برای از بین بردن آثار منفی این رفتار، راهی هست؟
- [سایر] پسر 9ساله ام را زیاد کتک زده ام. آیا برای از بین بردن آثار منفی این رفتار، راهی هست؟
- [سایر] پسری 2 ونیم ساله دارم که خواهر 11 ماههاش را کتک میزند، با او چه کنم؟
- [سایر] 1.سن من24 2.دختر. 3.دانشجوی ارشد روانشناسی بالینی 4.سه سال عاشقانه وبه قصد ازدواج با پسری بودم 5.به هم خوردن رابطه 6.بعد از این ماجرا عشقم به خدا بیشتر شد 7.بدبین شدم به مردها و پسرای امروزی 8.بی اعتماد دی نسبت به انها 9.مهمتر.بی علاقه نسبت به ازدواج خواهش میکنم کمکم کنید
- [آیت الله بهجت] 2) آیا برادر آن شیرخواره ی فوق الذّکر می تواند با دختر خاله اش ازدواج کند؟
- [سایر] 1.سلام آقای مرادی- خدا قوت 2.توی سایت گشتم جوابمو پیدانکردم 3.من یک دختر 23 ساله 4.حدود دو سال پیش پسر خاله م ازمن خواستگاری کرده 5.ولی هنوز به خانواده هامون نگفته 6.میگه باید شرایط مالیم مهیا باشه تا اقدام کنم 7.البته شاغله حقوقشم حدود هفتصده 8.میدونم سخته ولی بالاخره باید اقدام کنه 9.من به مادرم جریانو گفتم.میگه باید رسما خواستگاری کنه ماهم شرایطشو میدونیم. بهش مهلت میدیم 10.پسر خاله م میگه نهایتا شش ماه صبر میکنن بعدش میگن بسه 11.من از بلا تکلیفی خسته شدم 12.توروخدا شما بگید من چی بگم که زودتر تکلیفمو روشن کنه
- [سایر] با سلام و عرض ادب استاد بزرگوار بنظر می آید سرتان خیلی شلوغ است. ... 1. خانم 27 ساله 2. 5 سال است با همسرم زیر یک سقف زندگی میکنیم 3. همسرم را دوست دارم 4. محبت کردن بلد نیستم 5. او فکر میکند زیاد دوستش ندارم چون در عمل نمیدانم چگونه به او مهر بورزم 6. بدلایلی خیلی در این سالها بدخلق و غرغرو بودم 7.واقعا میخواهم عوض شوم چون همسر خوبی دارم کمکم کنید /در پناه حق باشید
- [سایر] مدتی است از شوهرم جدا شده ام و او اجازه نمی دهد پسر 5 ساله ام را ملاقات کنم. آیا این جدایی، به فرزندم لطمه روحی نمی زند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نجاسات بنابر احتیاط واجب یازده چیز است: 1 بول 2 مدفوع 3 منی 4 مردار 5 خون 6 سگ 7 خوک 8 کافر 9 مایعات مست کننده 10 آبجو 11 عرق حیوان نجاستخوار
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زن از شیر شوهر خود این افراد را شیر دهد شوهرش بر او حرام نمیشود، اگر چه بهتر است این کار را نکند: 1 - برادر یا خواهر خود. 2 - نوه - با واسطه و بیواسطه - خود. 3 - عمو یا عمه یا دایی یا خاله - با واسطه و بیواسطه - خود. 4 - اولاد بیواسطه عمو یا دایی خود. 5 - اولاد بیواسطه برادر خود یا نوه پسری - با واسطه و بیواسطه - او.
- [آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله بهجت] خوردن پنج چیز از حیوانی که حلالگوشت است و به دستور شرع آن را سر بریدهاند حرام است که عبارتند از: 1 طحال (سپرز)؛ 2 نری؛ 3 دنبلان؛ 4 خون؛ 5 فضله و سرگین.
- [آیت الله مکارم شیرازی] غسلهای واجب هفت غسل است: 1 غسل جنابت 2 غسل استحاضه 3 غسل حیض 4 غسل نفاس 5 غسل مس میت 6 غسل میت 7 غسل مستحبی که بواسطه نذر و قسم و مانند آن واجب شده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کارهایی که روزه را باطل می کند بنابر احتیاط نه چیز است: 1 خوردن و آشامیدن، 2 جماع، 3 استمناء، 4 دروغ بستن به خدا و پیغمبر(صلی الله علیه وآله)و ائمه(علیهم السلام)، 5 رساندن غبار غلیظ به حلق، 6 فرو بردن سر در آب، 7 باقی ماندن بر جنابت یا حیض یا نفاس تا اذان صبح، 8 اماله کردن با مایعات، 9 قی کردن عمدی.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن از شیر مربوط به شوهر خود کسانی را که در زیر گفته می شود شیر دهد شوهرش بر او حرام نمی شود، ولی بهتر است این کار را نکند: 1 برادر و خواهر خودش را. 2 عمو و عمه و دایی و خاله خودش را. 3 عمو زاده و دایی زاده خود را. 4 برادر زاده خود را. 5 برادر شوهر یا خواهر شوهر خود را. 6 خواهر زاده خود، یا خواهر زاده شوهرش را. 7 عمو و عمه و دایی و خاله شوهرش را. 8 نوه زن دیگر شوهر را.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زنی یکی از خویشان مردی را به تفصیلی که گفته میشود شیر دهد - هر چند از شیر آن مرد نباشد - احتیاط مستحبّ آن است که از ازدواج با آن مرد خودداری کند و اگر قبل از شیر دادن همسر آن مرد بوده، این شیر دادن زن را بر او حرام نمیکند؛ ولی بهتر است این کار را نکند: 1 - برادر یا خواهر مرد. 2 - نوه - با واسطه و بیواسطه - شوهر خود را، هر چند از زن دیگر باشد. 3 - عمو یا عمه یا دایی یا خاله - با واسطه و بیواسطه - مرد. 4 - اولاد بیواسطه عمه یا خاله مرد. 5 - اولاد بیواسطه خواهر مرد یا نوه دختری - با واسطه و بیواسطه - او.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن نیز می تواند در چند صورت عقد را به هم زند: 1 دیوانه بودن شوهر 2 نداشتن آلت مردی 3 ناتوانی از نزدیکی جنسی 4 بیضه های او را کشیده باشند (تفصیل این مسأله و مسأله سابق در کتابهای مفصل فقهی آمده است).
- [آیت الله مظاهری] در موقع تخلّی پنج چیز مستحب است: 1 - نشستن در جایی که کسی انسان را نبیند. 2 - با پای چپ به محل تخلّی وارد شدن. 3 - با پای راست از محل تخلّی خارج شدن. 4 - در حال تخلّی سر را پوشاندن. 5 - سنگینی بدن را بر پای چپ انداختن.