دختر 3 ساله ام، دختر خاله 2/5 ساله اش را کتک می زند. برای از بین بردن این رفتار کمکم کنید.
دعوای خردسالان در سنین بین 2 تا 3 طبیعی است که البته با توجه به تربیت والدین و برخورد آنان با خردسال، میزان دعوا کم و زیاد می شود؛ برای مثال، والدینی که با فرزند خردسال خود، به شکل ( زدن) بازی می کنند یا به شوخی او را می زنند یا نخستین بار که فرزندشان آنان را زده است، مغلوب احساسات خود شده و او را منع نکرده اند، در این سنین، با فرزند خود بیشتر مشکل دارند و از دعوا و کتک کاری او با همسالان رنج می برند. برای کاستن از این رفتار، به نکات ذیل توجه کنید: 1. هنگام درگیری او با دختر خاله اش، شتابزده دخالت نکنید و عکس العمل جدی نشان ندهید؛ زیرا ممکن است این رفتار، راهی برای جلب توجه شده باشد؛ بلکه بکوشید زمینه های درگیری را از بین ببرید و در صورت آغاز دعوا، حواس او را پرت کنید(ر.ک: ص 106) و اگر مجبور به دخالت می شوید، به شکل فیزیکی واسطه شوید( ر.ک: ص 180 و 181). 2. احتمال این که فرزند شما به تماس فیزیکی نیاز دارد، هست؛ بنابراین، با بازی هایی مانند عمو زنجیر باف، اتل متل توتوله، مالیدن پشت و ماساژ پا، این نیاز را برآورید. 3. به او بیاموزید که وقتی می خواهد دختر خاله اش را کتک بزند، چند بار دست هایش را به هم بزند( کف بزند) تا احساس خشم از او خارج شود. 4. جریمه کودک برای مقابله با این رفتار، تأثیر جدی دارد؛ پس می توانید از ساز و کارهای بازدارنده( ر.ک:ج1، ص 97) نیز استفاده کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

دختر 3 ساله ام، دختر خاله 2/5 ساله اش را کتک می زند. برای از بین بردن این رفتار کمکم کنید.


پاسخ:

دعوای خردسالان در سنین بین 2 تا 3 طبیعی است که البته با توجه به تربیت والدین و برخورد آنان با خردسال، میزان دعوا کم و زیاد می شود؛ برای مثال، والدینی که با فرزند خردسال خود، به شکل ( زدن) بازی می کنند یا به شوخی او را می زنند یا نخستین بار که فرزندشان آنان را زده است، مغلوب احساسات خود شده و او را منع نکرده اند، در این سنین، با فرزند خود بیشتر مشکل دارند و از دعوا و کتک کاری او با همسالان رنج می برند.
برای کاستن از این رفتار، به نکات ذیل توجه کنید:
1. هنگام درگیری او با دختر خاله اش، شتابزده دخالت نکنید و عکس العمل جدی نشان ندهید؛ زیرا ممکن است این رفتار، راهی برای جلب توجه شده باشد؛ بلکه بکوشید زمینه های درگیری را از بین ببرید و در صورت آغاز دعوا، حواس او را پرت کنید(ر.ک: ص 106) و اگر مجبور به دخالت می شوید، به شکل فیزیکی واسطه شوید( ر.ک: ص 180 و 181).
2. احتمال این که فرزند شما به تماس فیزیکی نیاز دارد، هست؛ بنابراین، با بازی هایی مانند عمو زنجیر باف، اتل متل توتوله، مالیدن پشت و ماساژ پا، این نیاز را برآورید.
3. به او بیاموزید که وقتی می خواهد دختر خاله اش را کتک بزند، چند بار دست هایش را به هم بزند( کف بزند) تا احساس خشم از او خارج شود.
4. جریمه کودک برای مقابله با این رفتار، تأثیر جدی دارد؛ پس می توانید از ساز و کارهای بازدارنده( ر.ک:ج1، ص 97) نیز استفاده کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین