روش حواس پرت کردن، بیشتر مربوط به دوران خردسالی است؛ البته در کودکان باهوش بهر بالا به سختی می توان از این روش استفاده کرد. برای استفاده از این شیوه، باید از علاقه مندی های فرزند خود آگاه باشید. برخی کودکان به خوردنی، برخی به بازی، بعضی به اسباب بازی، گروهی به تصاویر( ثابت و تلویزیونی)، عده ای به شعر خواندن والدین و... علاقه دارند. با شناخت اشیای موردعلاقه فرزند خود می توانید از آن ها استفاده و حواس او را هنگام بد رفتاری یا گریه و قشقرق پرت کنید. توجه داشته باشید که شیء مورد علاقه او در دسترس باشد و از یک شیء چند بار پیاپی استفاده نکنید؛ زیرا اولاً جذابیت آن از بین می رود و ثانیاً متوجه ترفند شما خواهد شد و مقاومت خواهد کرد. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
روش حواس پرت کردن، بیشتر مربوط به دوران خردسالی است؛ البته در کودکان باهوش بهر بالا به سختی می توان از این روش استفاده کرد.
برای استفاده از این شیوه، باید از علاقه مندی های فرزند خود آگاه باشید. برخی کودکان به خوردنی، برخی به بازی، بعضی به اسباب بازی، گروهی به تصاویر( ثابت و تلویزیونی)، عده ای به شعر خواندن والدین و... علاقه دارند.
با شناخت اشیای موردعلاقه فرزند خود می توانید از آن ها استفاده و حواس او را هنگام بد رفتاری یا گریه و قشقرق پرت کنید.
توجه داشته باشید که شیء مورد علاقه او در دسترس باشد و از یک شیء چند بار پیاپی استفاده نکنید؛ زیرا اولاً جذابیت آن از بین می رود و ثانیاً متوجه ترفند شما خواهد شد و مقاومت خواهد کرد.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] از روش حواس پرت کردن برای چه سنینی و چگونه می توان استفاده کرد؟
- [سایر] پرت شدن حواس در نماز - در حالیکه حمد و سوره میخواند نماز را باطل میکند یا خیر؟
- [آیت الله سیستانی] حکم سلام کردن در موقع ورود به مساجد ، چون باعث پرت شدن حواس می شود چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر سوار وسیله نقلیه عمومی مثل اتوبوس، تاکسی شده و راننده نوار موسیقی گذاشت، وظیفه چیست؟ اگر پیاده شدن باعث حرج باشد، آیا لازم است پیاده شویم؟ و آیا می توان بدون تذکر به او، حواس خود را از شنیدن آن صدا پرت کنیم؟
- [سایر] دختری 8ساله دارم که اخیرابی نظم و حواس پرت شده خیلی سربه هواست این موضوع ناراحتم می کند و مرتب سرزنشش میکنم و خیلی زود پشیمان می شوم خواهش میکنم راهنمایی فرماید
- [سایر] موقع درس خوندن تمرکز حواس ندارم یعنی نمی توانم تمرکز کنم لطفا به من راهکار و روش یاد بدید تا بر آنها مسلط و رهایی یابم.
- [سایر] دختر 13 ساله ام هنگام مطالعه، تمرکز حواس ندارد. با چه راهکارهایی می توان تمرکز او را بیشتر کرد؟
- [سایر] بهترین سنّ ازدواج برای افراد مؤمن هم دختر و هم پسر طبق تحقیقات چه سنینی است ؟
- [سایر] از مدت ها قبل وسواس داشتم و الان هم دارم و موقع درس خوندن تمرکز حواس ندارم یعنی نمیتونم تمرکز کنم لطفا به من راهکار و روش یاد بدید تا بر آنها مسلط و رهایی یابم.
- [سایر] فلسفه احکام را چگونه می توان فهمید و روش های آن چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] مانعی ندارد که در نماز آیات رکعت اول را مطابق یکی از این دو روش به جا آورد و رکعت دوم را مطابق روش دیگر.
- [آیت الله سبحانی] کسی که به قصد خودکشی خود را از نقطه بلندی پرت کند یا سمی بخورد و یقین به مردن او پیدا شود، اگر وصیت کند که مقداری از مال او را به مصرفی برسانند صحیح نیست. ولی اگر قبلا وصیت کند، سپس این کار از او سر زند، وصیت او نافذ است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] میزان در تشخیص کثیر الشک عرف است و اگر کسی در یک نماز سه مرتبه شک کند یا در سه نماز پشت سر هم مثلاً در نماز صبح و ظهر و عصر شک کند کثیرالشک است، و چنانچه زیاد شک کردن او از روی غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد باید به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی در یک نماز سه مرتبه شک کند، یا در سه نماز پشت سر هم مثلاً در نماز صبح وظهر وعصر شک کند، کثیر الشک است، و چنانچه زیاد شک کردن او از غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد، به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی در یک نماز سه مرتبه شک کند، یا در سه نماز پشت سر هم مثلاً در نماز صبح و ظهر و عصر شک کند، کثیرالشک است. و چنانچه زیاد شک کردن او از غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد، به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کثیرالشک کسی است که عرفا بگویند زیاد شک می کند و کسی که حال او به نحوی باشد که لااقل در هر سه نماز پشت سر هم یک مرتبه شک کند مصداق کثیرالشک است و چنانچه زیاد شک کردن از غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد به شک خود اعتنا نکند
- [آیت الله سیستانی] کثیر الشک کسی است که زیاد شک میکند ، به این معنی که بیش از معمول شک میکند با مقایسه حال او با حال کسانی که مانند او هستند از جهت بودن یا نبودن اسباب اغتشاش حواس ، واختصاص ندارد کثیر الشک به کسی که زیاد شک کردن عادت او باشد ، بلکه کافی است که در معرض عادت به کثرت شک باشد .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر کسی در یک نماز سه مرتبه شک کند ، یا در سه نماز پشت سر هم مثلاً در نماز صبح و ظهر و عصر شک کند ، کثیرالشک است . و چنانچه زیاد شک کردن او از غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد ، به شک خود اعتنا نکند .
- [امام خمینی] اگر کسی در یک نماز سه مرتبه شک کند یا در سه نماز پشت سر هم مثلا در نماز صبح و ظهر و عصر شک کند، کثیرالشک است و چنانچه زیاد شک کردن اواز غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی در سه نماز متوالی که بجا میآورد، به طور مداوم حداقل در یکی از آنها شک کند، (کثیرالشک) است و چنانچه زیاد شک کردن او از روی غضب یا ترس یا پریشانی حواس نباشد، نباید به شک خود اعتنا کند و چنانچه کثیرالشک در سه نماز متوالی شک نکند، حکم کثیرالشک از او برطرف میشود.