فرزند شما تا یک سالگی نیاز جدی به شما دارد تا دوران دلبستگی را به خوبی بگذراند؛ اما از آن پس، با راهکارهای ذیل از وابستگی او بکاهید و بر استقلالش بیفزایید: 1. جداسازی برای خواب: 12 تا 18 ماهگی مناسب ترین سن جداسازی کودک برای خواب است(ر.ک: ج1، ص 101-104) . اتاق مستقل، روحیه استقلال را در او ایجاد می کند. 2. واگذاری امور شخصی: کودک از 2 سالگی به بعد مایل است کارهای شخصی اش( غذاخوردن، لباس پوشیدن، به پا کردن کفش و...) را خود انجام دهد. حتی این میل گاهی در کودکان 6 ماهه هم دیده می شود که دست مادر را کنار می زند تا خود شیشه شیر را بگیرد؛ پس به این میل فطری اش توجه و از آن استفاده کنید. برای انجام امور شخصی کودک، زمان ویژه ای را در نظر بگیرید تا او را هنگام رفتن به میهمانی یا مهدکودک در تنگنا قرار ندهید و دستپاچه نکنید. در صورت ضرورت می توانید از او بخواهید تا برخی کارها( کشیدن زیپ شلوار، بستن دکمه های پیراهن، بستن بند کفش ها و...) را داخل خودرو انجام دهد. 3. بازی: بازی هایی از قبیل خاله بازی یا خانه بازی می تواند استقلال او را تقویت کند؛ زیرا در قالب بازی، زندگی مستقلانه را تمرین می کند. چند توصیه: أ. از مراقبت شدید کودک خود بپرهیزید. ب. در ناسازگاری های او با خواهر و برادر دخالت نکنید. ج. مو، بلوز و یقه او را صاف نکنید. د. اگر کسی از فرزند شما مطلبی را می پرسد، به جای او پاسخ ندهید. امور پیش گفته، استقلال کودک را به خطر می اندازد. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
فرزندم تازه متولد شده است. از چه زمانی و با چه راهکارهایی باید روحیه استقلال را در او ایجاد کنم؟
فرزند شما تا یک سالگی نیاز جدی به شما دارد تا دوران دلبستگی را به خوبی بگذراند؛ اما از آن پس، با راهکارهای ذیل از وابستگی او بکاهید و بر استقلالش بیفزایید:
1. جداسازی برای خواب: 12 تا 18 ماهگی مناسب ترین سن جداسازی کودک برای خواب است(ر.ک: ج1، ص 101-104) . اتاق مستقل، روحیه استقلال را در او ایجاد می کند.
2. واگذاری امور شخصی: کودک از 2 سالگی به بعد مایل است کارهای شخصی اش( غذاخوردن، لباس پوشیدن، به پا کردن کفش و...) را خود انجام دهد. حتی این میل گاهی در کودکان 6 ماهه هم دیده می شود که دست مادر را کنار می زند تا خود شیشه شیر را بگیرد؛ پس به این میل فطری اش توجه و از آن استفاده کنید.
برای انجام امور شخصی کودک، زمان ویژه ای را در نظر بگیرید تا او را هنگام رفتن به میهمانی یا مهدکودک در تنگنا قرار ندهید و دستپاچه نکنید. در صورت ضرورت می توانید از او بخواهید تا برخی کارها( کشیدن زیپ شلوار، بستن دکمه های پیراهن، بستن بند کفش ها و...) را داخل خودرو انجام دهد.
3. بازی: بازی هایی از قبیل خاله بازی یا خانه بازی می تواند استقلال او را تقویت کند؛ زیرا در قالب بازی، زندگی مستقلانه را تمرین می کند.
چند توصیه:
أ. از مراقبت شدید کودک خود بپرهیزید.
ب. در ناسازگاری های او با خواهر و برادر دخالت نکنید.
ج. مو، بلوز و یقه او را صاف نکنید.
د. اگر کسی از فرزند شما مطلبی را می پرسد، به جای او پاسخ ندهید. امور پیش گفته، استقلال کودک را به خطر می اندازد.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] برای هدایت ذوق و شوق کودک در جهت کسب استقلال، چه راهکارهایی را توصیه شده؟
- [سایر] برای ایجاد روحیه امید در خود, باید چه کار کرد؟
- [سایر] برای ایجاد روحیه امید در خود، باید چه کار کرد؟
- [سایر] شوهر من به شدت عاطفی است و گریه می کند و روحیه زنانه دارد . آیا ممکن است این روحیه در زندگی ، مشکل ایجاد کند ؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] می دانم که فرزندم در ماه رمضان متولد شده است، از چه روزی نماز و روزه بر او واجب می شود؟
- [سایر] حضرت امیر ع و دیگر معصومین برای ایجاد انگیزه و روحیه کارکنانشان از چه روشها و راه و سیاستهایی استفاده می کردند؟
- [سایر] راهکارهایی برای تربیت کودک خجالتی بیان کنید.
- [سایر] راهکارهایی مناسب برای تقویت خلاقیت بیان کنید.
- [سایر] معنای استقلال اقتصادی در یک کشور چیست؟
- [سایر] آیا زن دارای اصالت و استقلال است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] حیوانی که از این دو یعنی سگ و خوک متولد گردد، یا از جفت گیری یکی از این دو باحیوان دیگری متولد شود و به آن سگ و خوک نگویند پاک است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که از زنا متولد شده هرگاه زن بگیرد و بچه ای پیدا کند آن بچه حلال زاده است.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که از راه زنا به دنیا آمده، اگر زن بگیرد و فرزندی برای وی متولّد شود، آن فرزند حلالزاده است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه دو پسر با یکدیگر دوقلو باشند، آن کسی که زودتر متولد شده است بزرگتر است ولو اینکه نطفه دیگری زودتر منعقد شده باشد.
- [آیت الله اردبیلی] شروع در عملیات احیا مانند حصار کشیدن اطراف زمین یا کندن چاه یا ایجاد نهر و مانند آن، (تحجیر) است و موجب مالکیت نمیشود، ولی برای تحجیر کننده ایجاد حقّ اولویّت در احیا میکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مسلمانی که از اسلام برگردد و کافر شود مرتد نامیده می شود معنی کفر در مساله گذشت و مرتد دو قسم است فطری وملی مرتد فطری کسی است که از پدر و مادری متولد شده باشد که هردو یا یکی از ان دو مسلمان باشند و بعد از بلوغ و کمال عقل با اختیار از اسلام برگردد و مرتد ملی کسی است که از پدر و مادر کافر متولد شده باشد و بعد از مسلمان شدن از اسلام برگردد
- [آیت الله اردبیلی] زن در مالکیّت اموال خویش استقلال دارد، یعنی آنچه شرعا به دست میآورد، مال خود اوست و شوهر بدون رضایت وی حقّ تصرّف در اموال او را ندارد، اگرچه در بسیاری از مصارف احتیاج به اجازه شوهر دارد، بلکه خوب است زن در مقام تصرّف در اموال خویش رضایت شوهر خود را تحصیل نموده و از او اجازه بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پدر شوهر و جد او هر چه بالا روند و پسر و نوه پسری و دختری شوهر، هرچه پایین آیند به زن او محرمند، چه قبل از عقد متولد شده باشند یا بعد از عقد.
- [آیت الله جوادی آملی] .ارائه طرح و برنامههای علمی و عملی, جهت اصلاح امور امت اسلامی، حفظ استقلال اقتصادی و مانند آن , در مسجد بدون رجحان نخواهد بود؛ چنان که تعلیم امور نظامی برای جهاد و دفاع دینی در غیر وقت نماز, هیچ کراهتی ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی با فریاد زدن یا ایجاد صدا باعث کر شدن یا سقط جنین شود ضامن دیه آنهاست.