من و همسرم با هم اختلاف داریم؛ اما این اختلاف، در حد مجادله‌های لفظی است. آیا این گونه اختلاف هم آثار منفی بر کودک دارد؟
اختلاف پدر و مادر، بلای خانمان‌سوزی است که بر روح و روان کودکان، آثاری بسیار منفی دارد. مقصود از اختلاف پدر و مادر، فقط درگیری فیزیکی نیست؛ بلکه مجادله‌های لفظی و صدای بلند نیز اختلاف به شمار می‌رود. آن‌گاه که با همسر خود مجادله می‌کنید، به چهره‌ی فرزند خود بنگرید. آثار اضطراب را به طور کامل در چهره‌اش خواهید دید. در بسیاری از موارد، این اضطراب با رنگ پریدگی صورت او همراه می‌شود. کودکان خردسال، هنگام درگیری والدین، نزد آن‌ها می‌آیند و با حالت التماس از آنان می‌خواهند که دعوا نکنند. کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان، شاید نگرانی خود را ابراز نکنند و آن را در چهره نشان ندهند؛ اما درون خود سرشار از التهابند و اضطراب، تمام وجود آنان را فرا می‌گیرد. کودک به سبب اختلاف والدین مضطرب می‌شود؛ زیرا تلقی‌اش این است که این درگیری‌ها به جدایی پدر و مادر می‌انجامد و او سرگردان می‌شود و آینده‌ای مبهم و تاریک در انتظارش خواهد بود. اختلاف پدر و مادر، سبب ایجاد تعارض (ر. ک: ص 188) در کودک می‌شود. توصیه می‌کنم مجادله‌های لفظی با همسر خود را کنار بگذارید. سر چشمه‌ی بسیاری از مجادله‌ها، مسائلی پوچ و بیهوده است که با اندکی فداکاری و سعه‌ی‌صدر از سوی دو طرف از بین می‌رود. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

من و همسرم با هم اختلاف داریم؛ اما این اختلاف، در حد مجادله‌های لفظی است. آیا این گونه اختلاف هم آثار منفی بر کودک دارد؟


پاسخ:

اختلاف پدر و مادر، بلای خانمان‌سوزی است که بر روح و روان کودکان، آثاری بسیار منفی دارد. مقصود از اختلاف پدر و مادر، فقط درگیری فیزیکی نیست؛ بلکه مجادله‌های لفظی و صدای بلند نیز اختلاف به شمار می‌رود.
آن‌گاه که با همسر خود مجادله می‌کنید، به چهره‌ی فرزند خود بنگرید. آثار اضطراب را به طور کامل در چهره‌اش خواهید دید. در بسیاری از موارد، این اضطراب با رنگ پریدگی صورت او همراه می‌شود. کودکان خردسال، هنگام درگیری والدین، نزد آن‌ها می‌آیند و با حالت التماس از آنان می‌خواهند که دعوا نکنند. کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان، شاید نگرانی خود را ابراز نکنند و آن را در چهره نشان ندهند؛ اما درون خود سرشار از التهابند و اضطراب، تمام وجود آنان را فرا می‌گیرد.
کودک به سبب اختلاف والدین مضطرب می‌شود؛ زیرا تلقی‌اش این است که این درگیری‌ها به جدایی پدر و مادر می‌انجامد و او سرگردان می‌شود و آینده‌ای مبهم و تاریک در انتظارش خواهد بود.
اختلاف پدر و مادر، سبب ایجاد تعارض (ر. ک: ص 188) در کودک می‌شود.
توصیه می‌کنم مجادله‌های لفظی با همسر خود را کنار بگذارید. سر چشمه‌ی بسیاری از مجادله‌ها، مسائلی پوچ و بیهوده است که با اندکی فداکاری و سعه‌ی‌صدر از سوی دو طرف از بین می‌رود.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین