پاسخ از آقای دکتر فرح بخش، مشاور خانواده: بیشتر جهات نظام خانواده ادبیات آن خانواده است . هر خانواده برای خودش یک ادبیات گویش زبان دارد . حتی در بعضی از خانواده ها یک کلمه معنای خاصی دارد . حتی بعضی از کلمات بد ، در خانواده معنای کلمه ی عاطفی را می دهد . یکی از چیزهایی که در ساختار روانی ما در سلامت و روحیات ما تاثیر دارد ادبیاتی است که ما در خانواده بکار می گیریم ، کلماتی هستند که ما در مراوده با هم بکارمی بریم و این ادبیات خودپنداری ما ، احساس هر فردی را نسبت به خودش تعیین می کند و آنرا تشکیل می دهد . میزان احساس عزت نفس که یک زن و شوهر در خانواده ی خودشان دارند ، میزان احساس عزت نفس و میزان ارزشمندی که بچه ها در خانواده دارند بستگی به کلماتی است که نسبت به همدیگر نثار می کنند . وقتی شوهری نسبت به همسرش و یا خانمی نسبت به همسرش عبارتی را بکار می برد که حاکی از ناتوان بودن ، ضعیف بودن و حقیر بودن طرف مقابلش را دارد ، خودبخود این حس و خودپنداری را به او القا می کند . همه ی ما در خانواده مان یک چیزی در شخصیت مان شکل می گیرد که احساس خودپنداری میکنیم که من چقدر توانمند هستم ؟ چه کارهایی میتوانم انجام بدهم و چه کارهایی نمیتوانم انجام بدهم . گاهی گفتن یک جمله از طرف اعضای خانواده ، باعث میشود که اعتماد بنفس کاملا گرفته شود و یا داده شود . گاهی یک آقایی به خانمش می گوید که تو نمیتوانی درس بخوانی . کافی است که این جمله را سه بار تکرار کند ، این خانم اگر باور هم داشته باشد به خودش شک می کند که آیا من میتوانم این کار را انجام دهم ؟ یا در خانواده چند بار به او بگویند که تو بی نظم هستی و او این نقش را در مورد خودش باور می کند . از طریق گفتار ، ادبیات و کلام بسیاری از حالات روانی در خانواده به ما القاء میشود و این در مغز ما ضبط میشود . در دوران بزرگسالی خیلی از این کلمات ناخودآگاه رفتار ما را تحت تاثیر قرار میدهد و جهت میدهد . بنابراین یکی از چیزهایی که در سلامت خانواده خیلی مهم است و والدین باید روی آن دقت داشته باشند بخصوص یک زن و شوهری که تازه با هم ازدواج کرده اند باید روی آن دقت داشته باشند شکل گیری یک ادبیات محترمانه و صمیمانه در خانواده است . ادبیاتی که وقتی طرفین با هم صحبت می کنند ، در کنار این گفتگو ، احساس آرامش و صمیمیت و لذت بکنند . این ادبیات را باید در بین خودشان بوجود بیاورند و چیزی هم نیست که اتوماتیک بوجود بیاید ، چیزی است که از طریق انتخاب کلمات ، عبارات و جملاتی که یک زن و شوهر در آغاز زندگی در خطاب به همدیگر بکار می برند بوجود بیاید و در اثر تکرار شدن بصوت یک ادبیات ثابت گفتمان رایج در روابط شکل می گیرد و بعد سلامت روانی آنها را بشدت تحت تاثیر قرار بدهد . پرخاشگری خودش یک جنبه از روابط عاطفی است و یک بخش آن جنبه ی کلامی دارد . پرخاشگری معمولا با گفتار شروع میشود و بعد جنبه ی عاطفی پیدا می کند و بعد جنبه ی رفتاری پیدا می کند . وقتی در خانواده زوجین از ادبیات پرخاشگرانه استفاده بکنند زمینه ی پرخاشگری را شیوع میدهند .عبارات و اصطلاحاتی که در خطاب بهم بکار می برند چقدر سرزنش گرانه و چقدر پرخاشگرانه است . معمولا کلمات اینکه تو بی عرضه هستی و تنبل هستی و بی لیاقت هستی . بهترین راه مدیریت پرخاشگری در مرحله ی اول استفاده از کلام است . یک فرد کلامش را راحتتر می تواند کنترل کند تا عواطف و احساسات خودش را . www.ch3.ir
در مورد گفتگو و ادبیاتی که باید در بین اعضای خانواده وجود داشته باشد در جهت حفظ حرمت خانواده و احترام متقابل توضیح بفرمایید .
پاسخ از آقای دکتر فرح بخش، مشاور خانواده:
بیشتر جهات نظام خانواده ادبیات آن خانواده است . هر خانواده برای خودش یک ادبیات گویش زبان دارد . حتی در بعضی از خانواده ها یک کلمه معنای خاصی دارد . حتی بعضی از کلمات بد ، در خانواده معنای کلمه ی عاطفی را می دهد . یکی از چیزهایی که در ساختار روانی ما در سلامت و روحیات ما تاثیر دارد ادبیاتی است که ما در خانواده بکار می گیریم ، کلماتی هستند که ما در مراوده با هم بکارمی بریم و این ادبیات خودپنداری ما ، احساس هر فردی را نسبت به خودش تعیین می کند و آنرا تشکیل می دهد . میزان احساس عزت نفس که یک زن و شوهر در خانواده ی خودشان دارند ، میزان احساس عزت نفس و میزان ارزشمندی که بچه ها در خانواده دارند بستگی به کلماتی است که نسبت به همدیگر نثار می کنند . وقتی شوهری نسبت به همسرش و یا خانمی نسبت به همسرش عبارتی را بکار می برد که حاکی از ناتوان بودن ، ضعیف بودن و حقیر بودن طرف مقابلش را دارد ، خودبخود این حس و خودپنداری را به او القا می کند . همه ی ما در خانواده مان یک چیزی در شخصیت مان شکل می گیرد که احساس خودپنداری میکنیم که من چقدر توانمند هستم ؟ چه کارهایی میتوانم انجام بدهم و چه کارهایی نمیتوانم انجام بدهم . گاهی گفتن یک جمله از طرف اعضای خانواده ، باعث میشود که اعتماد بنفس کاملا گرفته شود و یا داده شود . گاهی یک آقایی به خانمش می گوید که تو نمیتوانی درس بخوانی . کافی است که این جمله را سه بار تکرار کند ، این خانم اگر باور هم داشته باشد به خودش شک می کند که آیا من میتوانم این کار را انجام دهم ؟ یا در خانواده چند بار به او بگویند که تو بی نظم هستی و او این نقش را در مورد خودش باور می کند . از طریق گفتار ، ادبیات و کلام بسیاری از حالات روانی در خانواده به ما القاء میشود و این در مغز ما ضبط میشود . در دوران بزرگسالی خیلی از این کلمات ناخودآگاه رفتار ما را تحت تاثیر قرار میدهد و جهت میدهد . بنابراین یکی از چیزهایی که در سلامت خانواده خیلی مهم است و والدین باید روی آن دقت داشته باشند بخصوص یک زن و شوهری که تازه با هم ازدواج کرده اند باید روی آن دقت داشته باشند شکل گیری یک ادبیات محترمانه و صمیمانه در خانواده است . ادبیاتی که وقتی طرفین با هم صحبت می کنند ، در کنار این گفتگو ، احساس آرامش و صمیمیت و لذت بکنند . این ادبیات را باید در بین خودشان بوجود بیاورند و چیزی هم نیست که اتوماتیک بوجود بیاید ، چیزی است که از طریق انتخاب کلمات ، عبارات و جملاتی که یک زن و شوهر در آغاز زندگی در خطاب به همدیگر بکار می برند بوجود بیاید و در اثر تکرار شدن بصوت یک ادبیات ثابت گفتمان رایج در روابط شکل می گیرد و بعد سلامت روانی آنها را بشدت تحت تاثیر قرار بدهد . پرخاشگری خودش یک جنبه از روابط عاطفی است و یک بخش آن جنبه ی کلامی دارد . پرخاشگری معمولا با گفتار شروع میشود و بعد جنبه ی عاطفی پیدا می کند و بعد جنبه ی رفتاری پیدا می کند . وقتی در خانواده زوجین از ادبیات پرخاشگرانه استفاده بکنند زمینه ی پرخاشگری را شیوع میدهند .عبارات و اصطلاحاتی که در خطاب بهم بکار می برند چقدر سرزنش گرانه و چقدر پرخاشگرانه است . معمولا کلمات اینکه تو بی عرضه هستی و تنبل هستی و بی لیاقت هستی . بهترین راه مدیریت پرخاشگری در مرحله ی اول استفاده از کلام است . یک فرد کلامش را راحتتر می تواند کنترل کند تا عواطف و احساسات خودش را .
www.ch3.ir
- [سایر] مسئولیتهای متقابل زن و شوهر در خانواده چیست؟
- [سایر] مسئولیتهای متقابل زن و شوهر در خانواده چیست؟
- [سایر] آیا اینکه خانواده دختر پس از چند جلسه صحبت و گفتگو جواب نمی دهند و خانواده پسر را معطل می گذارند ، کار درستی است ؟
- [سایر] نیازهای عاطفی اعضای خانواده چه چیزهایی است؟
- [سایر] توصیه در مورد حفظ قرآن توسط کودکان بفرمایید؟
- [سایر] سلام استاد اخلاق.درست میگویید گفتگو در خانواده ها خیلی کم است چون پدر خانواده(تحمل)اینکه من فرزند نقاط ضعفش را هرچند به مهربانی بگویم ندارد راستی شنیده ام زیاد عطر میزنید! مواظب باشید \"اسراف \"نکنید که خطرناک است
- [سایر] تعادل بین رشد افراد و خانواده از کجا بدست می آید ؟ چرا بعضی مواقع خانواده فدای رشد یکی از اعضای خانواده میشود ؟
- [آیت الله بهجت] آیا لمس و نظر اعضای داخلی بدن نامحرم، مانند اعضای ظاهریه حرام است؟
- [سایر] سلام به طور کلی ارتباط یک خانم با خانواده همسر و نقش همسر در نحوه مدیریت این رابطه باید چگونه باشد که توام با احترام بوده و حرمت شکنی نشود و احترام هم دید؟ عذر خواهی میکنم که سوال کلی بود اگر کتابهایی نیز در زمینه نحوه ارتباط با دیگران معرفی کنید ممنون میشوم منتظر پاسخ شما در ایمیلم هستم ممنون
- [سایر] قهر کردن با اعضای خانواده بیش از 3 روز چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ساختن مجسمه و خضوع در مقابل آن، حرام است و نیایش و احترام در برابر مجسمه ها و نصب آنها در معابر و میادین، حرام است.
- [آیت الله سبحانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام می افتد، برای حفظ عفت خود لازم است زن بگیرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال وجلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] شکستن نماز از روی اختیار حرام است ، ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد .
- [آیت الله مظاهری] چهار چیز برای معتکف حرام است: 1 - هرگونه استمتاع از غریزه جنسی نظیر جماع، لمس، استمناء، نگاه و مانند اینها. 2 - استعمال بوی خوش نظیر عطر و گل و ادکلن و مانند اینها. 3 - خرید و فروش برای استفاده، ولی خرید و فروش برای رفع حوائج اشکال ندارد. 4 - مجادله یعنی گفتگو به عنوان غلبه یا اظهار فضل، امّا گفتگو به عنوان اثبات حقّ یا رفع باطل مانعی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ جان و مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
- [آیت الله سبحانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شکستن نماز واجب از روی اختیار بنا بر احتیاط واجب حرام است؛ ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.
- [امام خمینی] شکستن نماز واجب از روی اختیار حرام است، ولی برای حفظ مال و جلوگیری از ضرر مالی یا بدنی مانعی ندارد.