جوانی که به سن ازدواج رسیده و غریزه جنسی او سر باز کرده، و از طرفی توانایی مالی برای ازدواج هم ندارد، چه باید بکند؟
جوانان و غریزة جنسی برخی از جوانان چنین می‌پندارند که از یک طرف، ازدواج و از طرف دیگر، مهار نفس ممکن نیست. این در واقع، نوعی تلقین به محال است زیرا عدم امکان ازدواج و عدم توانایی بر مهار نفس، معنایی ندارد، جز (عدم راه حل قطعی). هر دو مقدمه غلط است یعنی، نه امکان ازدواج به کلی منتفی است و نه امکان کنترل نفس هر چند ممکن است هر دو بسیار سخت و دشوار باشند. توصیه نخست در چنین شرایطی، این است که شخص به هر شکل ممکن با توکل به خدا، برای ازدواج اقدام کند و از مشکلات آن نهراسد زیرا مشکلات نیز بخشی از زندگی است و باید برای رویارویی با آنها آماده شد. برای اینکه مشکلات اقتصادی به یکباره هجوم نیاورد، بهترین راه این است که انسان، فرد مناسب و سازگار با شرایط خود را برای زندگی مشترک برگزیند اما مراسم عروسی را تا دو سه سال به تأخیر اندازد. این برنامه چند خاصیت دارد: 1. شخص می‌تواند در حد نسبتاً محدودی، به تأمین غریزه جنسی خود بپردازد. 2. از مزایای شیرین دوران نامزدی که دلپذیرترین دوران زندگی است بهره‌مند می‌شود. 3. با برخورد با مشکلات، به تدریج پختگی و توانایی لازم را برای حل آنها پیدا می‌کند. 4. با دست و پا کردن کاری در کنار تحصیل، کم‌کم بر مشکلات اقتصادی غلبه می‌کند و برای تشکیل خانواده، آماده می‌شود. توصیه دیگر، این است که تا پیش از حل مشکل تأمین جنسی، هرگز خود را دست‌کم نگیرد و در برابر خواهش‌های نفس، احساس ناتوانی نکند. غریزه جنسی آن هم در دوران جوانی بسیار نیرومند و شکننده است اما اراده و ایمان، قدرتی برتر از آن دارد و می‌تواند آن را رام و مسخر خود سازد. چنین چیزی ابتدا بسیار مشکل می‌نماید، اما شدنی است. برای رسیدن به این مقصود، راه‌های متعددی وجود دارد. رهنمودهای زیر می‌تواند شخص را در این باره یاری رساند: 1. از تنهایی دوری کنید و بکوشید کمتر در تنهایی به سر برید. 2. در مراسم دینی همچون نماز جماعت و دعای کمیل بیشتر شرکت کنید. قرآن می‌فرماید: ( إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهی عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ(1) نماز، از گناه و بدی باز می‌دارد). به ویژه اگر آن را با حضور قلب بخوانید. 3. سعی کنید با افراد مذهبی و متدیّن، روابط برقرار کنید و با آنان بیش‌تر معاشرت کنید. 4. همواره خود را در فعالیت نگه‌دارید و از بی‌کاری بپرهیزید. 5. با برنامه‌ای منظم و تدریجی، کتاب‌های درباره معاد را مطالعه کنید (مثلًا روزی 10 صفحه). البته همه این نکات، وظیفه دولت اسلامی را در فراهم کردن تسهیلات و امکانات ازدواج و کمک به مهار و تربیت غریزة جنسی، نه تنها کاهش نمی‌دهد بلکه تشدید هم می‌کند. پی‌نوشت‌ (1) عنکبوت (29)، آیة 54
عنوان سوال:

جوانی که به سن ازدواج رسیده و غریزه جنسی او سر باز کرده، و از طرفی توانایی مالی برای ازدواج هم ندارد، چه باید بکند؟


پاسخ:

جوانان و غریزة جنسی
برخی از جوانان چنین می‌پندارند که از یک طرف، ازدواج و از طرف دیگر، مهار نفس ممکن نیست. این در واقع، نوعی تلقین به محال است زیرا عدم امکان ازدواج و عدم توانایی بر مهار نفس، معنایی ندارد، جز (عدم راه حل قطعی). هر دو مقدمه غلط است یعنی، نه امکان ازدواج به کلی منتفی است و نه امکان کنترل نفس هر چند ممکن است هر دو بسیار سخت و دشوار باشند.
توصیه نخست در چنین شرایطی، این است که شخص به هر شکل ممکن با توکل به خدا، برای ازدواج اقدام کند و از مشکلات آن نهراسد زیرا مشکلات نیز بخشی از زندگی است و باید برای رویارویی با آنها آماده شد.
برای اینکه مشکلات اقتصادی به یکباره هجوم نیاورد، بهترین راه این است که انسان، فرد مناسب و سازگار با شرایط خود را برای زندگی مشترک برگزیند اما مراسم عروسی را تا دو سه سال به تأخیر اندازد. این برنامه چند خاصیت دارد:
1. شخص می‌تواند در حد نسبتاً محدودی، به تأمین غریزه جنسی خود بپردازد.
2. از مزایای شیرین دوران نامزدی که دلپذیرترین دوران زندگی است بهره‌مند می‌شود.
3. با برخورد با مشکلات، به تدریج پختگی و توانایی لازم را برای حل آنها پیدا می‌کند.
4. با دست و پا کردن کاری در کنار تحصیل، کم‌کم بر مشکلات اقتصادی غلبه می‌کند و برای تشکیل خانواده، آماده می‌شود.
توصیه دیگر، این است که تا پیش از حل مشکل تأمین جنسی، هرگز خود را دست‌کم نگیرد و در برابر خواهش‌های نفس، احساس ناتوانی نکند. غریزه جنسی آن هم در دوران جوانی بسیار نیرومند و شکننده است اما اراده و ایمان، قدرتی برتر از آن دارد و می‌تواند آن را رام و مسخر خود سازد. چنین چیزی ابتدا بسیار مشکل می‌نماید، اما شدنی است. برای رسیدن به این مقصود، راه‌های متعددی وجود دارد. رهنمودهای زیر می‌تواند شخص را در این باره یاری رساند:
1. از تنهایی دوری کنید و بکوشید کمتر در تنهایی به سر برید.
2. در مراسم دینی همچون نماز جماعت و دعای کمیل بیشتر شرکت کنید. قرآن می‌فرماید: ( إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهی عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ(1) نماز، از گناه و بدی باز می‌دارد). به ویژه اگر آن را با حضور قلب بخوانید.
3. سعی کنید با افراد مذهبی و متدیّن، روابط برقرار کنید و با آنان بیش‌تر معاشرت کنید.
4. همواره خود را در فعالیت نگه‌دارید و از بی‌کاری بپرهیزید.
5. با برنامه‌ای منظم و تدریجی، کتاب‌های درباره معاد را مطالعه کنید (مثلًا روزی 10 صفحه).
البته همه این نکات، وظیفه دولت اسلامی را در فراهم کردن تسهیلات و امکانات ازدواج و کمک به مهار و تربیت غریزة جنسی، نه تنها کاهش نمی‌دهد بلکه تشدید هم می‌کند.
پی‌نوشت‌
(1) عنکبوت (29)، آیة 54





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین