نظر اسلام در مورد پرورش بدن و تن پروری چیست؟
اسلام (تن پروری) به معنی (نفس پروری) و شهوت پرستی را شدیداً محکوم کرده است، اما پرورش بدن به معنی مراقبت و حفظ سلامت و بهداشت را از واجبات شمرده است و هر نوع عملی را که برای بدن زیانبخش باشد حرام شمرده است. اسلام آنجا که یک امر واجب (مانند روزه) احیاناً برای بدن مضر تشخیص داده شود، تکلیف آن را ساقط می‌کند، بلکه چنین روزه‌ای را حرام می‌داند، هر اعتیادی که برای بدن مضر باشد، از نظر اسلام حرام است. آداب و سنن بسیاری در اسلام به خاطر بهداشت و سلامت بدن وضع شده است. ممکن است افرادی میان (پرورش بدن) که امری بهداشتی است و (تن پروری) به معنی نفس پروری که امری اخلاقی است فرق نگذارند و خیال کنند اسلام که با تن پروری مخالف است با بهداشت بدن مخالف است، پس لاقیدی در حفظ سلامت و بلکه کارهایی که مضر به بهداشت و سلامت بدن است از نظر اسلام کار اخلاقی است. و این اشتباهی فاحش و خطرناک است. مجموعه آثار شهید مطهری ج 2 ج انسان در قرآن، شهید مطهری
عنوان سوال:

نظر اسلام در مورد پرورش بدن و تن پروری چیست؟


پاسخ:

اسلام (تن پروری) به معنی (نفس پروری) و شهوت پرستی را شدیداً محکوم کرده است، اما پرورش بدن به معنی مراقبت و حفظ سلامت و بهداشت را از واجبات شمرده است و هر نوع عملی را که برای بدن زیانبخش باشد حرام شمرده است. اسلام آنجا که یک امر واجب (مانند روزه) احیاناً برای بدن مضر تشخیص داده شود، تکلیف آن را ساقط می‌کند، بلکه چنین روزه‌ای را حرام می‌داند، هر اعتیادی که برای بدن مضر باشد، از نظر اسلام حرام است. آداب و سنن بسیاری در اسلام به خاطر بهداشت و سلامت بدن وضع شده است.
ممکن است افرادی میان (پرورش بدن) که امری بهداشتی است و (تن پروری) به معنی نفس پروری که امری اخلاقی است فرق نگذارند و خیال کنند اسلام که با تن پروری مخالف است با بهداشت بدن مخالف است، پس لاقیدی در حفظ سلامت و بلکه کارهایی که مضر به بهداشت و سلامت بدن است از نظر اسلام کار اخلاقی است. و این اشتباهی فاحش و خطرناک است.
مجموعه آثار شهید مطهری ج 2 ج انسان در قرآن، شهید مطهری





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین