در پاسخ به شما چند دلیل برایتان می آورم که به شرح زیر می باشد : 1) نماز یاد خداست ؛ خداوند به حضرت موسی علی نبینا و آله و علیه السلام می فرماید : برای یاد من نماز را به پا دار. نماز ذکر قلبی است که با روش مخصوص یاد خداوند را در ما زنده می کند و با شیوه ای ابتکاری که اعضای بدن انسان از موی سر تا نوک پا در آن نقش دارند .هنگام وضو هم روی سر را مسح می کنیم و هم روی پا را، هنگام سجده هم پیشانی روی زمین قرار می گیرد و هم انگشت پا ، هم زبان حرکت می کند و هم دل به یاد اوست . 2) نماز و تشکر : یکی دیگر از اسرار نماز تشکر از خداوند است . در این مورد باید اشاره کرد به قرآن که در آن آمده است : ستایش و عبادت کنید پروردگاری را که شما و نیاکان شما را آفرید ، هستی شما و همه از اوست پس شایسته است که ما به خاطر این همه نعمت از ولی نعمتمان که خداوند است تشکر کنیم و برای تشکر از پروردگار چه عمل و حرکتی بهتر از نماز که دستور خداست سراغ دارید ؟ 3) نماز و صراط المستقیم : ما در نماز خود هر روز از خداوند خواهش می کنیم که راه مستقیم را به ما نشان دهد و به راستی که فقط خداوند است که می تواند با تدبیر و خرد خویش به ما کمک کند تا راه را از بی راه بشناسیم . 4)نماز یک معامله پر سود است : خداوند در قرآن می فرماید که : پیوسته به یاد من باشید تا شما را مورد رحمت خود قرار دهم . یاد کردن ما از خداوند برای او که مالک جهان است سودی ندارد ولی یادی که خداوند از ما می کند موجب رستگاری و پیروزی ما در کارهایمان است . و به واسطه نماز است که لغزش ها و خطا های ما را می بخشد . دعای ما را مستجاب می کند ، گره از کارهای ما باز می کند موجب پیشرفت در کارهایمان می شود ،.یکی از صفات خدا غنی است ، که به معنای بی نیاز است یعنی خداوند بی نیاز از هرچیز و موجودی است زیرا او خالق است و ما مخلوق . 5)نمازوارامش : تنها مشکلی که دنیای علم وصنعت امروزه باان مواجه شد ونتوانست انرا حل کند مشکلی نیست جز مشکل ارامش روحی .بی شک امار واخباری که از مناطق مختلف این کره خاکی هر روزه به گوش میرسد وشامل بیماریهای روحی روانی ومصرف قرص اعصاب و آمار زیاد خودکشی و. . . . است شاهدی برمطالب ذکر شده است.هیچ چیزی به انسان کمک نمی کند جز یاد خدا وایمان وراسخ به او که به واسطه نماز ممکن است . 6) نمازدر لطفی است که بر روی همه باز است: افراد دیگر غیر از خداوند متعال یا لطفی ورحمتی ندارند یا لطفشان ناچیز و محدود است.یا لطف خود را به دیگران نمی رسانند یا ازسر منت به دیگران کمک می کنند. افرادی هم هستند که فقط برای رضای خدا وجلب رضایت خداوند به مردم وخلق والله کمک می کنند که چنین افرادی هم نماز جز اصلی ترین برنامه های آنهاست. این موارد تنها بخش کوچکی از فواید و خوبیهای نماز است وبرای گفتن همه فواید نماز شاید به چندین برگه وشاید حتی یک دفتر نیاز باشد چونکه نماز اثرات زیادی در روابط اجتماعی واقتصادی ودینی جامعه دارد . پس چه بهتر است با خواندن نماز سر وقت از این دریای رحمت که خداوند برای ما مهیا کرده است ونماز کلید ان است از ان بهره مند شویم .
در مورد نماز خواندن سبک سر هستم.و دنبال دلیل قانع کننده ای برای نماز خواندن می گردم.واینکه اگه کسی نماز نخونه فرد بدیه؟
در پاسخ به شما چند دلیل برایتان می آورم که به شرح زیر می باشد :
1) نماز یاد خداست ؛ خداوند به حضرت موسی علی نبینا و آله و علیه السلام می فرماید : برای یاد من نماز را به پا دار. نماز ذکر قلبی است که با روش مخصوص یاد خداوند را در ما زنده می کند و با شیوه ای ابتکاری که اعضای بدن انسان از موی سر تا نوک پا در آن نقش دارند .هنگام وضو هم روی سر را مسح می کنیم و هم روی پا را، هنگام سجده هم پیشانی روی زمین قرار می گیرد و هم انگشت پا ، هم زبان حرکت می کند و هم دل به یاد اوست .
2) نماز و تشکر : یکی دیگر از اسرار نماز تشکر از خداوند است . در این مورد باید اشاره کرد به قرآن که در آن آمده است : ستایش و عبادت کنید پروردگاری را که شما و نیاکان شما را آفرید ، هستی شما و همه از اوست پس شایسته است که ما به خاطر این همه نعمت از ولی نعمتمان که خداوند است تشکر کنیم و برای تشکر از پروردگار چه عمل و حرکتی بهتر از نماز که دستور خداست سراغ دارید ؟
3) نماز و صراط المستقیم : ما در نماز خود هر روز از خداوند خواهش می کنیم که راه مستقیم را به ما نشان دهد و به راستی که فقط خداوند است که می تواند با تدبیر و خرد خویش به ما کمک کند تا راه را از بی راه بشناسیم .
4)نماز یک معامله پر سود است : خداوند در قرآن می فرماید که : پیوسته به یاد من باشید تا شما را مورد رحمت خود قرار دهم . یاد کردن ما از خداوند برای او که مالک جهان است سودی ندارد ولی یادی که خداوند از ما می کند موجب رستگاری و پیروزی ما در کارهایمان است . و به واسطه نماز است که لغزش ها و خطا های ما را می بخشد . دعای ما را مستجاب می کند ، گره از کارهای ما باز می کند موجب پیشرفت در کارهایمان می شود ،.یکی از صفات خدا غنی است ، که به معنای بی نیاز است یعنی خداوند بی نیاز از هرچیز و موجودی است زیرا او خالق است و ما مخلوق .
5)نمازوارامش : تنها مشکلی که دنیای علم وصنعت امروزه باان مواجه شد ونتوانست انرا حل کند مشکلی نیست جز مشکل ارامش روحی .بی شک امار واخباری که از مناطق مختلف این کره خاکی هر روزه به گوش میرسد وشامل بیماریهای روحی روانی ومصرف قرص اعصاب و آمار زیاد خودکشی و. . . . است شاهدی برمطالب ذکر شده است.هیچ چیزی به انسان کمک نمی کند جز یاد خدا وایمان وراسخ به او که به واسطه نماز ممکن است .
6) نمازدر لطفی است که بر روی همه باز است: افراد دیگر غیر از
خداوند متعال یا لطفی ورحمتی ندارند یا لطفشان ناچیز و محدود است.یا لطف خود را به دیگران نمی رسانند یا ازسر منت به دیگران کمک می کنند. افرادی هم هستند که فقط برای رضای خدا وجلب رضایت خداوند به مردم وخلق والله کمک می کنند که چنین افرادی هم نماز جز اصلی ترین برنامه های آنهاست.
این موارد تنها بخش کوچکی از فواید و خوبیهای نماز است وبرای گفتن همه فواید نماز شاید به چندین برگه وشاید حتی یک دفتر نیاز باشد چونکه نماز اثرات زیادی در روابط اجتماعی واقتصادی ودینی جامعه دارد .
پس چه بهتر است با خواندن نماز سر وقت از این دریای رحمت که خداوند برای ما مهیا کرده است ونماز کلید ان است از ان بهره مند شویم .
- [آیت الله اردبیلی] آیا نماز خواندن به سبک سنیها یعنی در هنگام مغرب و در حدود 15 دقیقه قبل از اذان مغرب صحیح است؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا نماز خواندن به سبک سنیها یعنی در هنگام مغرب و در حدود 15 دقیقه قبل از اذان مغرب صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] اگر شخصی به یک جمع سلام کند که یک فرد از آن جمع در حال نماز خواندن است، آیا جواب سلام بر آن فرد نماز خوان واجب است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا فرد غیر جنب می تواند برای خواندن نماز غسل جنابت کند ؟
- [سایر] منظور از سبک شمردن نماز چیست؟
- [سایر] منظور از سبک شمردن نماز چیست؟
- [آیت الله سیستانی] آیا فرد غیر جنب می تواند برای خواندن نماز غسل جنابت کند ؟
- [آیت الله سیستانی] آیا فرد غیر جنب می تواند برای خواندن نماز غسل جنابت کند ؟
- [سایر] عقوبت کسی که نماز را سبک می شمارد چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] حکم نماز خواندن در محلی که عکس شخصی در آنجا نصب شده چیست ولو اینکه جلوی فرد نباشد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر یکی از شکهایی که نماز احتیاط برای آنها واجب است در نماز پیش آید، پس از تمام شدن نماز، باید فوراً نماز احتیاط را بخواند و بدون خواندن نماز احتیاط، نماز دیگری نخواند و اگر احتیاطاً بخواهد نماز را از سر بگیرد، باید پس از خواندن نماز احتیاط باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در شمارة رکعتهای نماز احتیاط شک کند ، باید بنا را بر بیشتر بگذارد ولی چنانچه طرف بیشتر شک نماز را باطل می کند ، باید نماز را از سر بخواند و خواندن نماز احتیاط لازم نیست .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر یکی از شکهائی که نماز احتیاط برای آنها واجب است؛ در نماز پیش آید؛ چنانچه انسان نماز را تمام کند احتیاط واجب آن است که نماز احتیاط را بخواند و بدون خواندن نماز احتیاط؛ نماز را از سر نگیرد و اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل می کند نماز را از سر بگیرد؛ نماز دومش هم باطل است؛ ولی اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل می کند؛ مشغول نماز شود نماز دومش صحیح است.
- [آیت الله خوئی] اگر یکی از شکهایی که نماز احتیاط برای آنها واجب است در نماز پیش آید، چنانچه انسان نماز را تمام کند احتیاط واجب آن است که نماز احتیاط را بخواند، و بدون خواندن نماز احتیاط، نماز را از سر نگیرد، و اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل میکند نماز را از سر بگیرد، نماز دومش هم باطل است، و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل میکند، مشغول نماز شود، نماز دومش صحیح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر یکی از شکهائی که نماز احتیاط برای آنها واجب است ، در نماز پیش آید ، چنانچه انسان نماز را تمام کند احتیاط مستحب آن است که نماز احتیاط را بخواند ، و بدون خواندن نماز احتیاط نماز را از سر نگیرد ، و اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل میکند نماز را از سر بگیرد ، نماز دومش هم بنابر احتیاط واجب باطل است ، ولی اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل میکند مشغول نماز شود ، نماز دومش صحیح است .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر یکی از شکهایی که نماز احتیاط برای آنها واجب است در نماز پیش آید، چنانچه انسان نماز را تمام کند وبدون خواندن نماز احتیاط، نماز را از سر بگیرد، معصیت کرده است پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل میکند نماز را از سر گرفته، نماز دومش هم باطل است و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل میکند، مشغول نماز شده، نماز دومش صحیح است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر یکی از شک هایی که نماز احتیاط برای آنها واجب است در نماز پیش آید، چنان چه انسان نماز را تمام کند و بدون خواندن نماز احتیاط، نماز را از سر بگیرد معصیت کرده است، پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل می کند، نماز را از سر گرفته، نماز دوم هم باطل است و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل می کند، مشغول نماز شده نماز دوم صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر یکی از شکهائی که نماز احتیاط برای آنها واجب است در نماز پیش آید چنانچه انسان نماز را تمام کند و بدون خواندن نماز احتیاط نماز را از سر بگیرد معصیت کرده است. پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل می کند نماز را از سر گرفته باشد نماز دوّمش هم باطل است و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل می کند مشغول نماز شده نماز دومش صحیح است.
- [آیت الله بروجردی] اگر یکی از شکهایی که نماز احتیاط برای آنها واجب است در نماز پیش آید، چنانچه انسان نماز را تمام کند و بدون خواندن نماز احتیاط نماز را از سر بگیرد معصیت کرده است؛ پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل میکند نماز را از سر گرفته باشد، نماز دومش هم باطل است و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل میکند مشغول نماز شده، نماز دومش صحیح است.
- [امام خمینی] اگر یکی از شکهایی که نماز احتیاط بر آنها واجب است در نماز پیش آید،چنانچه انسان نماز را تمام کند و بدون خواندن نماز احتیاط، نماز را از سر بگیرد، معصیت کرده است. پس اگر پیش از انجام کاری که نماز را باطل می کند نماز را از سر گرفته، نماز دومش هم باطل است، و اگر بعد از انجام کاری که نماز را باطل می کند مشغول نماز شده، نماز دومش صحیح است.