برای ازدواج دختر و پسر، سن مشخصی را نمی‌توان ذکر کرد؛ زیرا شرایط و موقعیت افراد متفاوت است؛ برای مثال، سن ازدواج در مناطق گرمسیر، به سبب بلوغ جنسی زودتر دختران و پسران، و در مناطق روستایی به جهت ساده‌تر بودن زندگی و نبودن پیچیدگی‌های شهرنشینی و نیز حمایت بیشتر خانواده‌ها، پایین‌تر است. آنچه زمینه را برای ازدواج دختر و پسر آماده می‌کند، امکانات اولیه مادی، بلوغ شرعی، بلوغ جنسی، بلوغ فکری، رشد جسمی و روحی، رشد اجتماعی و شخصیتی، استقلال فکری، ثبات عاطفی ) با توجه به این که دوره نوجوانی )12 تا 18 سالگی( دوره شدت عواطف و عدم ثبات عاطفی است و این نگرانی به ویژه در خانم‌ها وجود دارد که تصمیمشان برای ازدواج از روی عواطف و احساسات صرف باشد و کمتر جنبه عقلانی داشته باشد، توصیه می‌شود ازدواج در این دوره انجام نشود، مگر این که اطمینان یابند تصمیمشان عقلانی و بدون حکومت عواطف است. و قدرت مدیریت بحران )مواجهه با مشکلاتی که در فرایند ازدواج ممکن است ایجاد شود و مقابله با بحران‌های زندگی( است که اگر این شرایط به طور نسبی )و نه مطلق( فراهم شد، شخص می‌تواند ازدواج کند. گاهی با وجود شرایط پیش گفته، موانعی از جمله تحصیلات عالی برای آقایان ) تحصیلات عالی در خانم‌ها نمی‌تواند مانع ازدواج باشد؛ چون تأمین امکانات زندگی به عهده مرد است؛ بنابراین پس از گذشت یکی دو ترم از دانشگاه که پایه‌های تحصیلی خانم مستحکم شد، منعی برای ازدواج او نیست. یا اتمام خدمت نظام وظیفه در ازدواج وجود دارد که می‌توان با طولانی‌تر کردن دوران عقد )ر.ک:ص 224و225(، این مشکل را از بین برد
برای ازدواج دختر و پسر، سن مشخصی را نمیتوان ذکر کرد؛ زیرا شرایط و موقعیت افراد متفاوت است؛ برای مثال، سن ازدواج در مناطق گرمسیر، به سبب بلوغ جنسی زودتر دختران و پسران، و در مناطق روستایی به جهت سادهتر بودن زندگی و نبودن پیچیدگیهای شهرنشینی و نیز حمایت بیشتر خانوادهها، پایینتر است.
آنچه زمینه را برای ازدواج دختر و پسر آماده میکند، امکانات اولیه مادی، بلوغ شرعی، بلوغ جنسی، بلوغ فکری، رشد جسمی و روحی، رشد اجتماعی و شخصیتی، استقلال فکری، ثبات عاطفی ) با توجه به این که دوره نوجوانی )12 تا 18 سالگی( دوره شدت عواطف و عدم ثبات عاطفی است و این نگرانی به ویژه در خانمها وجود دارد که تصمیمشان برای ازدواج از روی عواطف و احساسات صرف باشد و کمتر جنبه عقلانی داشته باشد، توصیه میشود ازدواج در این دوره انجام نشود، مگر این که اطمینان یابند تصمیمشان عقلانی و بدون حکومت عواطف است. و قدرت مدیریت بحران )مواجهه با مشکلاتی که در فرایند ازدواج ممکن است ایجاد شود و مقابله با بحرانهای زندگی( است که اگر این شرایط به طور نسبی )و نه مطلق( فراهم شد، شخص میتواند ازدواج کند.
گاهی با وجود شرایط پیش گفته، موانعی از جمله تحصیلات عالی برای آقایان ) تحصیلات عالی در خانمها نمیتواند مانع ازدواج باشد؛ چون تأمین امکانات زندگی به عهده مرد است؛ بنابراین پس از گذشت یکی دو ترم از دانشگاه که پایههای تحصیلی خانم مستحکم شد، منعی برای ازدواج او نیست. یا اتمام خدمت نظام وظیفه در ازدواج وجود دارد که میتوان با طولانیتر کردن دوران عقد )ر.ک:ص 224و225(، این مشکل را از بین برد
- [سایر] بهترین و مناسب ترین سن برای ازدواج چه زمانی است؟
- [سایر] بهترین و مناسب ترین سن برای ازدواج چه زمانی است؟
- [سایر] سن مناسب برای ازدواج پسر؟ تفاوت سنی دختر با پسر (اگر دختر 4 سال از پسر بزرگ باشد مشکل دارد)؟
- [سایر] من26سال سن دارم.بایک آقارابطه داشتم ولی حالافهمیدم اصلا مناسب نیست ولی اون اصراربه ازدواج داره.مدام تهدیدم میکنه.دیگه به این نتیجه رسیدم خداولم کرده.خیلی توی فشارم.چندباربه خودکشی فکرکردم ولی ازقیامت میترسم.شمابگیدچیکارکنم
- [سایر] برای شروع تحقیق در مورد دین از چه کتابهایی میتوان استفاده کرد؟(لطفا کتابها مناسب سن دبیرستان باشه)
- [سایر] روانشناسان چه تفاوت سنی را برای ازدواج مناسب میدانند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهل وهفت سال سن دارم ازنظر شرع اختلاف سن ازدواج چقدر باید باشد؟
- [سایر] سلام.میشه لطفا توضیح بدید که چه زمانی انسان یا جوان نیازدارد که ازدواج کنه؟یعنی باید چه نیازهایی یا نشانه هایی داشته باشه؟سن مناسب ازدواج برای دختر وپسر چه سنی است؟اختلاف سنی دختر وپسر باید چه قدر باشد؟با تشکر
- [سایر] در مورد سن ازدواج راهنمایی بفرمایید
- [سایر] سن 15 برای ازدواج یک دختر کمه؟؟
- [آیت الله سبحانی] شوهر بیش از چهار ماه نباید نزدیکی با متعه خود را ترک کند مگر این که زن در سن بالایی باشد.
- [آیت الله اردبیلی] ازدواج موقّت از راههای مناسب جلوگیری از فحشا و انحرافات جنسی است و اولیاء دین به آن سفارش کردهاند. از حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام نقل شده است که: (اگر از ازدواج موقّت منع نشده بود، هیچ مؤمنی تن به زنا نمیداد و جز محروم از سعادت و نیکبختی، کسی زنا نمیکرد.)(1) بنابر این کسی که امکان ازدواج دائم را نداشته باشد و نتواند خود را از گناه بازدارد یا بترسد دچار فحشا گردد، باید با ازدواج موقّت خود را حفظ نماید.
- [آیت الله اردبیلی] نگاه کردن بدون قصد لذّت به دست، مچ، صورت و موی جلوی سر زنهایی که سنّ آنان از حدّ ازدواج و تمتّع گذشته است، مانعی ندارد ولی لمس عمدی بدن آنان جایز نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اذان گفتن به صورت غنا یعنی آهنگی که مناسب مجالس لهو و لعب است حرام و باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که امانت را قبول میکند، اگر برای آن، جای مناسبی ندارد باید جای مناسب تهیّه نماید وطوری آن را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است و اگر در جایی که مناسب نیست بگذارد وتلف شود، باید عوض آن را بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که امانت را قبول می کند، اگر برای آن، جای مناسبی ندارد، باید جای مناسب تهیه نماید و طوری آن را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است، و اگر در جایی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود، باید عوض آن را بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که امانت را قبول می کند ، اگر برای آن جای مناسبی ندارد ، باید جای مناسب تهیّه نماید و طوری ان را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده در نگهداری ان کوتاهی نموده است و اگر در جائی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود ، باید عوض ان را بدهد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که امانت را قبول می کند، اگر برای آن، جای مناسبی ندارد، باید جای مناسب تهیه نماید و طوری آن را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است و اگر در جایی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود؛ باید عوض آن را بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که امانت را قبول می کند اگر برای آن؛ جای مناسبی ندارد؛ باید جای مناسب تهیه نماید و طوری آن را نگهداری کند که مردم نگویند در نگهداری آن کوتاهی نموده است و اگر در جائی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود؛ باید عوض آن را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که امانت را قبول میکند، اگر برای نگهداری آن جای مناسبی نداشته باشد، باید جای مناسب تهیّه نماید و به گونهای آن را نگهداری کند که مردم نگویند در امانت خیانت کرده و در نگهداری آن کوتاهی نموده است و اگر در جایی که مناسب نیست بگذارد و تلف شود، باید عوض آن را بدهد.