از این کار بپرهیزید که بدون تردید، لطمه‌های غیرقابل جبران و پشیمانی و حسرت همیشگی را در پی خواهد داشت. شما به حمایت اقتصادی خانواده‌ی خود نیاز دارید و با این ازدواج، خود را از حمایت آنان محروم می‌کنید. توجه داشته باشید که فشار اقتصادی زوج جوان، عامل مهمی در رویکرد به خلاف است و گروه‌های بزهکار اجتماعی به طور معمول در پی چنین زوج‌هایی هستند. اگر به هر دلیلی به حمایت اقتصادی خانواده نیاز ندارید، خودتان را از حمایت عاطفی و اجتماعی آنان محروم نسازید. مطمئن باشید که اگر به چنین رفتار غیر عقلانی دست بزنید، پس از مدتی کوتاه که احساسات و عشق فروکش می‌کند، احساس خلا شدید خواهید کرد و رنج غربت و دوری از خانواده و دیار، شما را از پای در خواهد آورد و روی بازگشت هم نخواهید داشت. اگر با سختی و بدبختی دوام بیاورید و پس از مدتی خداوند فرزند یا فرزندانی به شما بدهد، آنان به پدر و مادر بزرگ، عمو، عمه، خاله و دایی نیاز دارند و خلاهای ناشی از کمبود ارتباطات فامیلی به آنان لطمه خواهد زد.
پدرم اجازه ازدواج با همسر دلخواهم را نمیدهد. آیا میتوانیم به صورت پنهانی ازدواج و فرار کنیم؟
از این کار بپرهیزید که بدون تردید، لطمههای غیرقابل جبران و پشیمانی و حسرت همیشگی را در پی خواهد داشت.
شما به حمایت اقتصادی خانوادهی خود نیاز دارید و با این ازدواج، خود را از حمایت آنان محروم میکنید. توجه داشته باشید که فشار اقتصادی زوج جوان، عامل مهمی در رویکرد به خلاف است و گروههای بزهکار اجتماعی به طور معمول در پی چنین زوجهایی هستند.
اگر به هر دلیلی به حمایت اقتصادی خانواده نیاز ندارید، خودتان را از حمایت عاطفی و اجتماعی آنان محروم نسازید.
مطمئن باشید که اگر به چنین رفتار غیر عقلانی دست بزنید، پس از مدتی کوتاه که احساسات و عشق فروکش میکند، احساس خلا شدید خواهید کرد و رنج غربت و دوری از خانواده و دیار، شما را از پای در خواهد آورد و روی بازگشت هم نخواهید داشت.
اگر با سختی و بدبختی دوام بیاورید و پس از مدتی خداوند فرزند یا فرزندانی به شما بدهد، آنان به پدر و مادر بزرگ، عمو، عمه، خاله و دایی نیاز دارند و خلاهای ناشی از کمبود ارتباطات فامیلی به آنان لطمه خواهد زد.
- [سایر] پدرم اجازه ازدواج با همسر دلخواهم را نمی دهد. آیا می توانیم به صورت پنهانی ازدواج و فرار کنیم؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا در ازدواج مجدد، نیاز به اجازه همسر اول میباشد؟
- [سایر] علت جواز ازدواج موقت (صیغه) برای مرد متأهل و بدون اجازه همسر خود چیست؟
- [سایر] علت جواز ازدواج موقت (صیغه) برای مرد متأهل و بدون اجازه همسر خود چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا مرد با داشتن همسر دایم، می تواند ازدواج موقت کند؟ رضایت و اجازه همسر دایمی او چه نقشی دارد؟
- [سایر] برای ازدواج موقت با زنی از اهل کتاب آیا اجازه شوهر از همسر مسلمان دائم، لازم و ضروری است؟ و اگر اجازه نگیرد عقد باطل است یا نه؟
- [سایر] سلام خانمی هستم 30ساله متاهل (ازدواج دوم) همسرم 37ساله (ازدواج دوم/همسر سابقش را به علت خیانت و رابطه پنهانی طلاق داده) شوهرم بسیار شکاک و بدبین است،... مدام سر این مساله با هم درگیریم. دیگر تحمل رفتارهای بدبینانه ایشان را ندارم،با توجه به اینکه ازدواج دومم است و طاقت شکست مجدد را ندارم ،می خواستم راهنمایی کنید که چطور برخورد کنم؟
- [سایر] آیا مرد متأهل میتواند در مسافرت، بدون اجازه همسر خود با زنان اهل کتاب ازدواج موقّت کند؟
- [آیت الله سبحانی] مردی به دلیل اختلاف خانوادگی جدا از همسرش زندگی می کند. آیا برای ازدواج موقت، اجازه از همسر لازم است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زنی سیّده، زوجه مردی سیّد باشد ولی این مرد غالبابه غیر از خورد و خوراک متعارف مایحتاج ضروری دیگر او را نمیدهد آیا ما میتوانیم از باب اینکه سیّد است سهم سادات به او کمک کنیم؟
- [آیت الله اردبیلی] زن مسلمان نمیتواند به عقد کافر درآید، مرد مسلمان هم نمیتواند با زنهای کافر غیر اهل کتاب یهودی، مسیحی و زرتشتی ازدواج کند، ولی ازدواج دائم یا موقّت با زنهای اهل کتاب مانعی ندارد؛ البته چنانچه مردی همسر مسلمان داشته باشد، بدون اجازه او نمیتواند با زن کتابی ازدواج نماید مگر آن که او را متعه نماید و مدّت ازدواجش بسیار کوتاه باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] دختری باکره باید با اجازه¬ی پدر یا جدّ پدری ازدواج کند؛ اما اگر رشیده باشد، یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد و به تأیید بزرگترهای فامیل همسر مناسبی برای دختر پیدا شود و پدر مخالفت کند اجازه او شرط نیست. همچنین اگر به پدر یا جدّ پدری دسترسی نباشد و دختر رشیده هم احتیاج به شوهر کردن داشته باشد، یا این که دختر قبلاً شوهر کرده باشد، در این دو صورت نیز اجازه پدر و جد در ازدواج جدید لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] : دختری باکره باید با اجازهی پدر یا جدّ پدری ازدواج کند؛ اما اگر رشیده باشد، یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد و به تأیید بزرگترهای فامیل همسر مناسبی برای دختر پیدا شود و پدر مخالفت کند اجازه او شرط نیست. همچنین اگر به پدر یا جدّ پدری دسترسی نباشد و دختر رشیده هم احتیاج به شوهر کردن داشته باشد، یا این که دختر قبلاً شوهر کرده باشد، در این دو صورت نیز اجازه پدر و جد در ازدواج جدید لازم نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان با زنی ازدواج کند، دیگر نمیتواند با زنی که آن همسر را شیر کامل داده و با مادر و مادربزرگ آن زن - اگر چه رضاعی باشند - ازدواج نماید؛ هر چند هنوز با آن همسر نزدیکی نکرده باشد.
- [آیت الله مظاهری] دختری که رشیده است، یعنی مصلحت خود را تشخیص میدهد، چنانچه باکره باشد، باید با اجازه پدر ازدواج نماید، ولی اگر همسر مناسبی برای دختر پیدا شود و پدر مخالفت کند، اجازه او شرط نیست. همچنین اگر به پدر یا جدّ پدری دسترسی نباشد یا دختر قبلاً شوهر کرده و بکارتش از بین رفته باشد، اجازه پدر لازم نیست. عیوبی که بخاطر آن میتوان عقد را بر هم زد:
- [آیت الله علوی گرگانی] زنی که از شوهر اطاعت میکند و شوهر خرج او را نمیدهد، اگر ممکن است میتواند خرجی خود را بدون اجازه از مال او بردارد ولی با اجازه حاکم شرع باشد و اگر ممکن نیست چنانچه ناچار باشد که معاش خود را تهیّه کند در موقعی که مشغول تهیّه معاش است اطاعت شوهر بر او واجب نیست اگر جمع هردو ممکن نباشد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که به واسطه نداشتن همسر به حرام میافتد، واجب است ازدواج کند.
- [آیت الله اردبیلی] دختری که برای ازدواج، باید از پدر یا جدّ پدری خود اجازه بگیرد، چنانچه بدون اجازه گرفتن از آنان با مردی ازدواج کند و پس از ازدواج، پدر یا جدّ پدری اجازه دهند، ازدواج وی صحیح است وگرنه بنابر احتیاط واجب باید با طلاق از آن مرد جدا شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مرد نمی تواند بدون اجازه زن خود، با خواهرزاده یا برادرزاده او ازدواج کند، ولی اگر بدون اجازه آنها را عقد نماید بعد اجازه دهد عقد صحیح است.