راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله اردبیلی
آدرس:
http://www.ardebili.com
کسی که به واسطه نداشتن همسر به حرام میافتد، واجب است ازدواج کند.
عنوان مسئله:
کسی که به
واسطه
نداشتن همسر به حرام میافتد، واجب است
ازدواج
کند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
جوان مجردی است که برای رفتن به حج مستطیع شده است اما در فکر ازدواج است و اگر به حج برود ازدواج او به تأخیر میافتد، کدام یک مقدم است؟
به فتوای مرجع تقلید زن، کاری واجب یا حرام نیست؛ ولی به فتوای مرجع تقلید شوهرش آن کار، واجب یا حرام است. آیا در این صورت شوهر میتواند همسر خود را به انجام دادن یا ترک کردن آن کار مجبور نماید؟
من همسر موقت مردی هستم اما همیشه در قلبم از خدا میخواهم همسری دایمی که صالح باشد نصیبم کند. آیا من با داشتن همسر با این دعا مرتکب فعل حرام میشوم؟
اگر زن بر اثر ملاعبه با همسر، بدنش کاملاً سست شود، آیا غسل جنابت بر او واجب میشود؟
الف. آیا احتیاط واجب، به معنی احتمال واجب یا حرام بودنِ یک مسأله در نظر فقیه است؟ مثل این که احتمال واجب یا حرام بودن آن، بین چهل تا شصت در صد است؟
اگر کسی در میهمانی جنب شد و به واسطه آن، رختخواب نجس گردید، آیا واجب است میزبان را مطلع کند؟
اینجانب دارای فیش حجی میباشم که ممکن است در سال آتی نوبت تشرف آن حاصل شود. از آنجا که در منطقة محرومی زندگی میکنم و تعدادی را میشناسم که به علت نداشتن وسع در مسکن از ازدواج نیز عقب افتادهاند، خواهشمند است بیان بفرمائید در صورت امکان میتوان فیش را به فروش رسانده و از مبلغ آن برای ازدواج جوانان و همچنین مسکن اقدام نمود یا خیر و آیا حج از اینجانب ساقط میشود یا خیر؟
کسی به حج رفته و طواف نساء انجام نداده و پس از بازگشت از حج ازدواج کرده است. آیا ازدواجش باطل است یا فقط حقّ استمتاع از همسر خود را ندارد؟
خانمی هستم که بعد از جدا شدن از همسر خود امضائی دادهام مبنی بر اینکه در صورتی که ازدواج موقت یا دائم داشته باشم مهریه اقساطی من به صورت کلی قطع شود. آیا این موضوع حکم شرع دارد یا خیر؟
اینجانب دارای فیش حجی میباشم که ممکن است در سال آتی نوبت تشرف آن حاصل شود. از آنجا که در منطقة محرومی زندگی میکنم و تعدادی را میشناسم که به علت نداشتن وسع در مسکن از ازدواج نیز عقب افتادهاند، خواهشمند است بیان بفرمائید در صورت امکان میتوان فیش را به فروش رسانده و از مبلغ آن برای ازدواج جوانان و همچنین مسکن اقدام نمود یا خیر و آیا حج از اینجانب ساقط میشود یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] مردی از همسرش جدا شده و همسر او بعد از گذشت عدّه ازدواج کرده و صاحب اولاد گشته است، آیا این مرد می تواند دختر همسر سابقش را برای خود یا پسرش بگیرد؟ در صورت برعکس شدن مسأله، آیا زن می تواند با پسر او در فرض شوهر نداشتن، ازدواج کند؟
[سایر] مردی که همسرش به تشخیص پزشکان دچار مرگ مغزی شده، قصد دارد با خواهر همسر خود ازدواج کند. آیا باید همسر خود را طلاق دهد که ازدواج دوم جایز باشد یا اینکه به سبب مرگ مغزی ازدواج پایان یافته تلقی میشود و او میتواند با خواهر همسر ازدواج کند؟ اگر آن دو ازدواج کنند و ناگهان همسر اول از اغما خارج شد، آیا همسر دوم بر مرد حرام میشود؟
[سایر] نداشتن موقعیت ازدواج در سن بالا چه راه حلی دارد؟
[آیت الله خامنه ای] همسر اینجانب فوت شده و ازدواج مجدد کرده ام دختر همسر اولم در شرف ازدواج است. آیا دامادم نسبت به همسر دومم محرم می شود؟
[آیت الله بهجت] فهمیدن بعضی از مسایل بعد از ازدواج توسط همسر، موجب ناراحتی و در بعضی موارد باعث مشکلات جدی می شود که زندگی زناشویی را با مشکل رو به رو می کند، آیا گفتن آن ها قبل از ازدواج واجب است؟
[سایر] نداشتن ارضای جنسی یک جوان تا وقتی که آماده ازدواج شود برای بدن و خود شخص ضرر ندارد؟
[سایر] مشخصات یک همسر خوب برای ازدواج چیست؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا در صورت نداشتن خاک برای تیمم واجب است آن را بخرد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا نزدیکی با همسر در دوران قاعدگی حرام است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا استمناء توسط همسر، حکم استمناء حرام را دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
در صورتی که فرزند نیاز به ازدواج داشته باشد به نحوی که با ترک آن مرتکب حرام میشود و یا به مشقّت میافتد بر پدر واجب است نسبت به آن اقدام نماید؛ همچنین در صورت نیاز شدید پدر یا مادر به ازدواج به نحوی که بدون آن به حرج و مشقّت میافتند و توانایی فرزند، واجب است فرزند نسبت به آن اقدام نماید.
اگر به واسطه نداشتن آب یا عذر دیگری تیمّم کند، بعد از برطرف شدن عذر، تیمّم او باطل میشود.
زنی که متعه شده میتواند بدون اجازه شوهر از خانه بیرون برود، ولی اگر به واسطه بیرون رفتن او حقّ شوهر از بین برود، بیرون رفتن او حرام است.
انسان میتواند با عمّه یا خاله همسر خود بدون اجازه او ازدواج نماید.
اگر زن پیش از عقد بگوید به واسطه شیر خوردن بر مردی حرام شده، چنانچه تصدیق او ممکن باشد، نمیتواند با آن مرد ازدواج کند و اگر بعد از عقد بگوید، مثل صورتی است که مرد بعد از عقد بگوید که زن بر او حرام است و حکم آن در مسأله پیش گفته شد.
هنگامی که زلزله، رعد، برق و مانند آنها اتّفاق میافتد، بنابر احتیاط واجب باید فورا نماز آیات را بخواند و به هنگام خواندن آن باید نیّت ادا کند و اگر نخواند، تا آخر عمر بر او واجب است، ولی بنابر احتیاط واجب نباید نیّت ادا و قضا کند.
بر زنی که طلاق رجعی داده شده، احکام همسر شرعی جاری است، بنابر این نفقه و زکات فطره او بر شوهر واجب است و از یکدیگر ارث میبرند و شوهر حق ندارد در عدّه با خواهر او یا زن پنجم ازدواج نماید، ولی در مدّت عدّه طلاق بائن نفقه زن بر شوهر واجب نیست.
اگر انگور و آب انگور به خودی خود جوش بیاید، تا قبل از آن که سرکه شود، چنانچه مست کننده باشد، حرام و نجس است، و اگر معلوم نباشد که مست کننده است یا نه، حرام بوده و بنابر احتیاط واجب نجس است، و چنانچه به واسطه پختن جوش بیاید، تا قبل از کم شدن دو ثلث آن خوردن آن حرام است ولی نجس نمیباشد، مگر آن که معلوم شود مست کننده است که در این صورت نجس هم میباشد.
اعتکاف یک عمل مستحبّی است ولی به واسطه نذر و مانند آن، بر انسان واجب میشود.
انسان نمیتواند بدون اذن زن خود، با زنهایی که به واسطه شیر خوردن، خواهرزاده یا برادرزاده زن او شدهاند ازدواج کند و نیز اگر العیاذ باللّه با کسی لواط کند، نمیتواند با دختر و خواهر و مادر و مادربزرگ رضاعی او یعنی کسانی که به واسطه شیر خوردن، دختر و خواهر و مادر او شدهاند ازدواج نماید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] کسی که به واسطه نداشتن زن بیاختیار به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
[آیت الله مظاهری] کسی که به واسطه نداشتن زن یا شوهر به حرام میافتد، که اگر همسر داشت معمولاً آن گناه را انجام نمیداد در صورتی که قدرت داشته باشد واجب است ازدواج کند.
[آیت الله علوی گرگانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد گرچه وجوب اختیار ترک حرام به حال خود باقی است.
[آیت الله بروجردی] کسی که به واسطهی نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
[آیت الله خوئی] کسی که به واسط نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
[آیت الله سیستانی] کسی که بواسطه نداشتن زن به حرام میافتد ، واجب است زن بگیرد .
[آیت الله نوری همدانی] کسی که به واسطة نداشتن زن به حرام می اففتد ، واجب است زن بگیرد و همچنین زنی که به واسطة نداشتن شوهر به حرام می افتد واجب است اقدام به شوهر کردن نماید .
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام می افتد واجب است زن بگیرد
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که به واسطه نداشتن زن؛ به حرام می افتد؛ واجب است زن بگیرد.
[امام خمینی] کسی که به واسطه نداشتن زن به حرام میافتد، واجب است زن بگیرد.
ازدواج
میتوانید با اصلاح نحوهٔ ارجاع به منابع بر طبق شیوهنامهٔ ارجاع به منابع، به ویکیشیعه کمک کنید.
واسطه
وسیله و علّت ثبوت چیزی برای چیز دیگر را واسطه گویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*