پدران و مادران ایرانی به ویژه مادران، به طور معمول دوست دارند برای ازدواج فرزندانشان خود اقدام کنند و برایشان نوعی آرزو به شمار می‌رود و این اقدام برایشان بسیار لذت‌بخش است و با توجه به رنج‌های فراوانی که برای بزرگ کردن فرزندشان متحمل شده‌اند، برای خود در این مسأله نوعی حق قائلند. از طرفی نگرانند که نکند انتخاب فرزندشان به سبب غلبه احساسات و عواطف باشد و عاقلانه تصمیم نگرفته باشد. جالب است که والدین در انتخاب رشته تحصیلی فرزندشان دخالت جدی نمی‌کنند و آن‌گونه که برای ازدواج آنان حساسیت نشان می‌دهند، در این مسأله حساسیت چندانی ندارند؛ چرا که می‌دانند فرزندشان در انتخاب رشته تحصیلی، محکوم عواطف و احساسات خود نمی‌شود؛ در این مسأله به قدر کافی تعقل می‌کند و از آرای مشاوران تحصیلی نیز به خوبی بهره می‌برد. خوب است در مسأله ازدواجتان، رضایت پدر و مادر را جلب کنید؛ البته مقصود این نیست که حق انتخاب را به آنان بدهید. والدین فقط حق اقدام دارند و حق انتخاب با فرزند است. جلب رضایت پدر و مادر در ازدواج، افزون بر کاهش درصد خطا و ایجاد آرامش شما )با توجه به آموزه‌های دینی ما درباره جایگاه والدین(، در حقیقت کسب رضایت الاهی است. این رضایت، توأم با دعای خیر آنان، به طور قطع باعث برکات فراوانی در زندگی و سرمایه بزرگی برای آینده شما خواهد بود و عدم رضایت آنان، افزون بر اضطراب شما، ممکن است خدای نخواسته توفیقاتی را در زندگی از شما سلب کند. گذشته از این که همسر آینده شما باید مورد پسند و قبول پدر و مادرتان باشد تا مورد حمایت قرار گیرد و وی را در جایگاه عروس خانواده دوست داشته باشند و از تجربه‌های خود محرومش نسازند که اگر چنین نشود، همسر شما احساس امنیت خاطر نخواهد داشت و به جهت بی‌توجهی پدر و مادرتان دچار افسردگی خواهد شد.
با دختری آشنا شدهام و میخواهم با او ازدواج کنم؛ ولی پدر و مادرم رضایت نمیدهند، علت چیست؟
پدران و مادران ایرانی به ویژه مادران، به طور معمول دوست دارند برای ازدواج فرزندانشان خود اقدام کنند و برایشان نوعی آرزو به شمار میرود و این اقدام برایشان بسیار لذتبخش است و با توجه به رنجهای فراوانی که برای بزرگ کردن فرزندشان متحمل شدهاند، برای خود در این مسأله نوعی حق قائلند. از طرفی نگرانند که نکند انتخاب فرزندشان به سبب غلبه احساسات و عواطف باشد و عاقلانه تصمیم نگرفته باشد.
جالب است که والدین در انتخاب رشته تحصیلی فرزندشان دخالت جدی نمیکنند و آنگونه که برای ازدواج آنان حساسیت نشان میدهند، در این مسأله حساسیت چندانی ندارند؛ چرا که میدانند فرزندشان در انتخاب رشته تحصیلی، محکوم عواطف و احساسات خود نمیشود؛ در این مسأله به قدر کافی تعقل میکند و از آرای مشاوران تحصیلی نیز به خوبی بهره میبرد. خوب است در مسأله ازدواجتان، رضایت پدر و مادر را جلب کنید؛ البته مقصود این نیست که حق انتخاب را به آنان بدهید. والدین فقط حق اقدام دارند و حق انتخاب با فرزند است.
جلب رضایت پدر و مادر در ازدواج، افزون بر کاهش درصد خطا و ایجاد آرامش شما )با توجه به آموزههای دینی ما درباره جایگاه والدین(، در حقیقت کسب رضایت الاهی است. این رضایت، توأم با دعای خیر آنان، به طور قطع باعث برکات فراوانی در زندگی و سرمایه بزرگی برای آینده شما خواهد بود و عدم رضایت آنان، افزون بر اضطراب شما، ممکن است خدای نخواسته توفیقاتی را در زندگی از شما سلب کند. گذشته از این که همسر آینده شما باید مورد پسند و قبول پدر و مادرتان باشد تا مورد حمایت قرار گیرد و وی را در جایگاه عروس خانواده دوست داشته باشند و از تجربههای خود محرومش نسازند که اگر چنین نشود، همسر شما احساس امنیت خاطر نخواهد داشت و به جهت بیتوجهی پدر و مادرتان دچار افسردگی خواهد شد.
- [آیت الله سیستانی] اگر روی ازدواج با دختر سنّی پافشاری کنم مطمئنم که پدر و مادرم ناراحت خواهند شد. در صورت عدم رضایت پدر و مادر آیا ازدواج با این دختر جائز است ؟
- [سایر] چگونه رضایت مادرم را برای ازدواج جلب کنم؟
- [سایر] با دختری دوست شدهام، چه توصیه ای دارید؟ در صورتی که قصد ازدواج با او را داشته باشم چه کنم؟
- [آیت الله مظاهری] عقد دختری که با نظر مادر و بدون رضایت پدر واقع شده، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] من دختری 17 ساله هستم که مادرم با مردی دارای یک پسر 1 ساله ازدواج کرده. خواهشمند است حکم حجاب مرا در برابر این پدر و پسر بیان فرمائی؟
- [آیت الله سیستانی] آیا برای ازدواج دختر رضایت پدر شرط است؟
- [آیت الله بهجت] آیا اگر دختر گفت پدر و مادرم به ازدواج من راضی هستند، می شود به گفته او، بدون اذن پدر یا جدّ پدری او ازدواج کرد؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر پدر همسرم با مادرم ازدواج کند، آیا نکاح من و همسرم صحیح خواهد ماند یا خیر؟
- [آیت الله بهجت] آیا دختری که به سن رشد رسیده و پدر و پدر بزرگ ندارد، می تواند خودش ازدواج کند؟
- [سایر] با دختری بی نماز و غیر محجبه آشنا شده ام . بخاطر ازدواج با من محجبه و نماز خوان شده است . آیا می توانم اعتماد کنم؟
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان نمیتواند با دختری که مادر یا مادر بزرگ انسان او را شیر کامل داده ازدواج کند، و نیز اگر زن پدر انسان از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد انسان نمیتواند با آن دختر ازدواج نماید و چنانچه دختر شیرخواری را برایخود عقد کند، بعد مادر یا مادر بزرگ یا زن پدر او آن دختر را شیر دهد، عقد باطل میشود.
- [آیت الله نوری همدانی] دختری که به حدّبلوغ رسیده است هر چند رشیده هم باشد یعنی مصلحت خود را تشخیص بدهد در ازدواج خود چه دائم و چه موقت باید با اذن پدر یا جد پدر اقدام به ازدواج نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پسر نمی تواند با دختری که مادر یا مادر بزرگ او آن دختر را شیر کامل داده ازدواج کند، و نیز اگر زن پدر انسان از شیر مربوط به پدر او دختری را شیر داده باشد پسر نمی تواند با آن دختر ازدواج نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان نمی تواند با دختری که مادر یا مادر بزرگ او ان دختررا شیر کامل داده ازدواج کند و نیز اگر زن پدر انسان از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد انسان نمی تواند با ان دختر ازدواج نماید و چنانچه دختر شیرخواری را برای خود عقد کند بعد مادر یا مادر بزرگ او ان دختر را شیر بدهد یا زن پدر او ان دختررا از شیر پدر او شیر دهد عقد باطل می شود
- [امام خمینی] انسان نمی تواند با دختری که مادر یا مادر بزرگ انسان او را شیر کامل داده ازدواج کند و نیز اگر زن پدر انسان از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد انسان نمی تواند با آن دختر ازدواج نماید و چنانچه دختر شیرخواری را برای خود عقد کند بعد مادر یا مادر بزرگ یا زن پدر او از شیر همان پدر آن دختر را شیر دهد عقد باطل می شود.
- [آیت الله اردبیلی] انسان نمیتواند با دختری که مادر یا مادر بزرگ انسان او را شیر کامل داده ازدواج کند و نیز اگر زن پدر انسان از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد، انسان نمیتواند با آن دختر ازدواج نماید و چنانچه دختر شیر خواری را برای خود عقد کند و بعد مادر یا مادر بزرگ یا زن پدر او از شیر همان پدر، آن دختر را شیر دهد، عقد باطل میشود.
- [آیت الله بهجت] مرد با دختری که مادر یا مادربزرگ مرد، او را شیر کامل داده نمیتواند ازدواج نماید. همچنین اگر زنِ پدر مرد، از شیر پدر او، دختری را شیر داده باشد، آن مرد نمیتواند با آن دختر ازدواج نماید، و چنانچه شخصی دختر شیرخواری را برای خود عقد کند، و بعداً مادر یا مادربزرگ، یا زن پدر او از شیر پدر آن شخص، آن دختر را شیر دهد، عقد باطل میشود.
- [آیت الله سبحانی] انسان نمی تواند با دختری که مادر، یا مادر بزرگ انسان او را شیر کامل داده ازدواج کند. و نیز اگر زن پدر انسان، از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد; انسان نمی تواند با آن دختر ازدواج نماید. و چنانچه دختر شیرخواری را برای خود عقد کند، بعد مادر یا مادربزرگ، یا زن پدر او از شیر همان پدر آن دختر را شیر دهد، عقد باطل می شود.
- [آیت الله سبحانی] انسان نمی تواند با دختری که مادر، یا مادر بزرگ انسان او را شیر کامل داده ازدواج کند. و نیز اگر زن پدر انسان، از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد; انسان نمی تواند با آن دختر ازدواج نماید. و چنانچه دختر شیرخواری را برای خود عقد کند، بعد مادر یا مادربزرگ، یا زن پدر او از شیر همان پدر آن دختر را شیر دهد، عقد باطل می شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان نمی تواند با دختری که مادر، یا مادر بزرگ انسان او را شیر کامل داده اند ازدواج کند. و نیز اگر زن پدر انسان از شیر پدر او دختری را شیر داده باشد، انسان نمی تواند با آن دختر ازدواج نماید و چنانچه دختر شیر خواری را برای خود عقد کند بعد مادر یا مادر بزرگ یا زن پدر او از شیر همان پدر، آن دختر را شیر دهد، عقد باطل می شود.