در جلسه خواستگاری باید چگونه رفتار کنم که حمل بر غرور و خشکی‌ام نشود و در عین حال به شأن و جایگاهم نیز لطمه نخورد. ?
در جلسه خواستگاری، چه دختر و چه پسر باید رفتاری متعادل داشته باشند. هرگونه افراط و تفریط )زیادی و کاستی( در رفتار نادرست است. در آموزه‌های دینی ما تأکید بسیاری بر اعتدال در رفتار شده است. قرآن کریم: و کذلک جعلناکم امة وسطا. ) بقره )2(، 143 و این‌گونه شما را امتی متعادل قرار دادیم. رسول خدا )صلی الله علیه وآله(: خیر الامور اوسطها ) علامه مجلسی، بحار الانوار، جلد 74، ص 168 بهترین کارها متعادل‌ترین آن‌ها است. امام علی )علیه‌السلام(: الیمین و الشمال مضلة و الطریق الوسطی هی الجاده. ) نهج‌البلاغه، خطبه 16، بند 7 راست و چپ گمراهی است و جاده )درست( همان راه وسط است. ترشرویی و سکوت مطلق دختر جالب نیست؛ همان‌گونه که خنده‌رویی و سخن گفتن زیاد او خوب نیست. لبخندی موقرانه بر لب دختر، چیزی از ارزش او نمی‌کاهد. خنده‌های بلند است که به جایگاه او لطمه می‌زند؛ افزون بر این که بر اساس فتاوای مراجع تقلید، خنده‌های بلند دختر در صورتی که باعث تحریک نامحرم شود جایز نیست؛ ) سید حجت موسوی خویی، احکام ازدواج دائم و موقت، ص 130. پس رفتار شما باید آمیزه‌ای از متانت و صمیمیت باشد. در رفتار و حرکاتتان )راه رفتن، سخن گفتن و چیز خوردن( عجله نکنید که از بهای شما می‌کاهد. پسر هم باید رفتاری متعادل داشته باشد. گشاده‌رویی بسیار پسندیده است )المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه؛ ) نهج‌البلاغه، کلمات قصار، 333. شادی مؤمن در چهره و ناراحتی‌اش در دل او است(؛ اما شوخی‌های نسنجیده درست نیست و ممکن است در جلسه خواستگاری به خانواده دختر بر بخورد. بر اساس آموزه‌های دینی ما، ایجاد سرور و شادی در دل مؤمنان ثواب دارد؛ ، 257. اما به دلیل حساسیت جلسه خواستگاری توصیه می‌شود، از این کار بپرهیزید.
عنوان سوال:

در جلسه خواستگاری باید چگونه رفتار کنم که حمل بر غرور و خشکی‌ام نشود و در عین حال به شأن و جایگاهم نیز لطمه نخورد. ?


پاسخ:

در جلسه خواستگاری، چه دختر و چه پسر باید رفتاری متعادل داشته باشند. هرگونه افراط و تفریط )زیادی و کاستی( در رفتار نادرست است.
در آموزه‌های دینی ما تأکید بسیاری بر اعتدال در رفتار شده است.
قرآن کریم:
و کذلک جعلناکم امة وسطا. ) بقره )2(، 143
و این‌گونه شما را امتی متعادل قرار دادیم.
رسول خدا )صلی الله علیه وآله(: خیر الامور اوسطها ) علامه مجلسی، بحار الانوار، جلد 74، ص 168
بهترین کارها متعادل‌ترین آن‌ها است.
امام علی )علیه‌السلام(:
الیمین و الشمال مضلة و الطریق الوسطی هی الجاده. ) نهج‌البلاغه، خطبه 16، بند 7
راست و چپ گمراهی است و جاده )درست( همان راه وسط است.
ترشرویی و سکوت مطلق دختر جالب نیست؛ همان‌گونه که خنده‌رویی و سخن گفتن زیاد او خوب نیست. لبخندی موقرانه بر لب دختر، چیزی از ارزش او نمی‌کاهد. خنده‌های بلند است که به جایگاه او لطمه می‌زند؛ افزون بر این که بر اساس فتاوای مراجع تقلید، خنده‌های بلند دختر در صورتی که باعث تحریک نامحرم شود جایز نیست؛ ) سید حجت موسوی خویی، احکام ازدواج دائم و موقت، ص 130. پس رفتار شما باید آمیزه‌ای از متانت و صمیمیت باشد.
در رفتار و حرکاتتان )راه رفتن، سخن گفتن و چیز خوردن( عجله نکنید که از بهای شما می‌کاهد.
پسر هم باید رفتاری متعادل داشته باشد. گشاده‌رویی بسیار پسندیده است )المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه؛ ) نهج‌البلاغه، کلمات قصار، 333. شادی مؤمن در چهره و ناراحتی‌اش در دل او است(؛ اما شوخی‌های نسنجیده درست نیست و ممکن است در جلسه خواستگاری به خانواده دختر بر بخورد. بر اساس آموزه‌های دینی ما، ایجاد سرور و شادی در دل مؤمنان ثواب دارد؛ ، 257. اما به دلیل حساسیت جلسه خواستگاری توصیه می‌شود، از این کار بپرهیزید.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین