در جلسه خواستگاری، چه دختر و چه پسر باید رفتاری متعادل داشته باشند. هرگونه افراط و تفریط )زیادی و کاستی( در رفتار نادرست است. در آموزه‌های دینی ما تأکید بسیاری بر اعتدال در رفتار شده است. قرآن کریم: و کذلک جعلناکم امة وسطا. ) بقره )2(، 143 و این‌گونه شما را امتی متعادل قرار دادیم. رسول خدا )صلی الله علیه وآله(: خیر الامور اوسطها ) علامه مجلسی، بحار الانوار، جلد 74، ص 168 بهترین کارها متعادل‌ترین آن‌ها است. امام علی )علیه‌السلام(: الیمین و الشمال مضلة و الطریق الوسطی هی الجاده. ) نهج‌البلاغه، خطبه 16، بند 7 راست و چپ گمراهی است و جاده )درست( همان راه وسط است. ترشرویی و سکوت مطلق دختر جالب نیست؛ همان‌گونه که خنده‌رویی و سخن گفتن زیاد او خوب نیست. لبخندی موقرانه بر لب دختر، چیزی از ارزش او نمی‌کاهد. خنده‌های بلند است که به جایگاه او لطمه می‌زند؛ افزون بر این که بر اساس فتاوای مراجع تقلید، خنده‌های بلند دختر در صورتی که باعث تحریک نامحرم شود جایز نیست؛ ) سید حجت موسوی خویی، احکام ازدواج دائم و موقت، ص 130. پس رفتار شما باید آمیزه‌ای از متانت و صمیمیت باشد. در رفتار و حرکاتتان )راه رفتن، سخن گفتن و چیز خوردن( عجله نکنید که از بهای شما می‌کاهد. پسر هم باید رفتاری متعادل داشته باشد. گشاده‌رویی بسیار پسندیده است )المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه؛ ) نهج‌البلاغه، کلمات قصار، 333. شادی مؤمن در چهره و ناراحتی‌اش در دل او است(؛ اما شوخی‌های نسنجیده درست نیست و ممکن است در جلسه خواستگاری به خانواده دختر بر بخورد. بر اساس آموزه‌های دینی ما، ایجاد سرور و شادی در دل مؤمنان ثواب دارد؛ ، 257. اما به دلیل حساسیت جلسه خواستگاری توصیه می‌شود، از این کار بپرهیزید.
در جلسه خواستگاری باید چگونه رفتار کنم که حمل بر غرور و خشکیام نشود و در عین حال به شأن و جایگاهم نیز لطمه نخورد. ?
در جلسه خواستگاری، چه دختر و چه پسر باید رفتاری متعادل داشته باشند. هرگونه افراط و تفریط )زیادی و کاستی( در رفتار نادرست است.
در آموزههای دینی ما تأکید بسیاری بر اعتدال در رفتار شده است.
قرآن کریم:
و کذلک جعلناکم امة وسطا. ) بقره )2(، 143
و اینگونه شما را امتی متعادل قرار دادیم.
رسول خدا )صلی الله علیه وآله(: خیر الامور اوسطها ) علامه مجلسی، بحار الانوار، جلد 74، ص 168
بهترین کارها متعادلترین آنها است.
امام علی )علیهالسلام(:
الیمین و الشمال مضلة و الطریق الوسطی هی الجاده. ) نهجالبلاغه، خطبه 16، بند 7
راست و چپ گمراهی است و جاده )درست( همان راه وسط است.
ترشرویی و سکوت مطلق دختر جالب نیست؛ همانگونه که خندهرویی و سخن گفتن زیاد او خوب نیست. لبخندی موقرانه بر لب دختر، چیزی از ارزش او نمیکاهد. خندههای بلند است که به جایگاه او لطمه میزند؛ افزون بر این که بر اساس فتاوای مراجع تقلید، خندههای بلند دختر در صورتی که باعث تحریک نامحرم شود جایز نیست؛ ) سید حجت موسوی خویی، احکام ازدواج دائم و موقت، ص 130. پس رفتار شما باید آمیزهای از متانت و صمیمیت باشد.
در رفتار و حرکاتتان )راه رفتن، سخن گفتن و چیز خوردن( عجله نکنید که از بهای شما میکاهد.
پسر هم باید رفتاری متعادل داشته باشد. گشادهرویی بسیار پسندیده است )المؤمن بشره فی وجهه و حزنه فی قلبه؛ ) نهجالبلاغه، کلمات قصار، 333. شادی مؤمن در چهره و ناراحتیاش در دل او است(؛ اما شوخیهای نسنجیده درست نیست و ممکن است در جلسه خواستگاری به خانواده دختر بر بخورد. بر اساس آموزههای دینی ما، ایجاد سرور و شادی در دل مؤمنان ثواب دارد؛ ، 257. اما به دلیل حساسیت جلسه خواستگاری توصیه میشود، از این کار بپرهیزید.
- [سایر] کودک 9 ساله چقدر در روز بازی کند تا به درسهایش هم لطمه نخورد؟
- [سایر] بهترین راه ترک اعتیاد که به شغل و خانواده لطمه ای نخورد، چیست؟
- [سایر] آیا میشود در جلسه خواستگاری برای زیبایی بیشتر، آرایش کرد؟
- [سایر] در جلسه خواستگاری از کجا بفهمیم آقا خسیس است ؟
- [سایر] در کدام جلسه خواستگاری، موضوع بیماری را باید گفت ؟
- [سایر] با عرض سلام و ادب دو سال پیش خواستگاری داشتم که بعد از یک جلسه صحبت، ایشان گفتند که استخاره کردیم و بد آمد و ما منصرف شده ایم. حالا پس از دو سال مجددا ابراز تمایل کرده اند برای خواستگاری مجدد. لطفا راهنمایی کنید صحیح ترین رفتار با این مورد چیست؟؟ با سپاس فراوان
- [سایر] در جلسه خواستگاری، دختر تا چه حد باید از جزئیات زندگی خود به آقا بگوید؟
- [سایر] در جلسه خواستگاری ، دختر باید صحبت را آغاز کنند یا پسر؟
- [سایر] آیا جلسه خواستگاری آداب خاصی دارد؟ چه نکاتی خوب است در آن رعایت شود؟
- [سایر] پسری که به خواستگاری می آید ، چند جلسه می توانیم با او صحبت کنیم .
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است انسان با کسی که در مسجد حاضر نمیشود غذا نخورد و در کارها با او مشورت نکند و همسایه او نشود و از او زن نگیرد و به او زن ندهد. جاهایی که نماز خواندن در آنها مکروهست
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است انسان با کسی که در مسجد حاضر نمی شود غذا نخورد و در کارها با او مشورت نکند و همسایه او نشود و از او زن نگیرد و به او زن ندهد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است انسان با کسی که در مسجدحاضر نمی شود غذا نخورد و در کارها با او مشورت نکند و همسایه او نشود و از او زن نگیرد و به او زن ندهد.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است انسان با کسی که در مسجد حاضر نمیشود غذا نخورد و در کارها با او مشورت نکند و همسایهی او نشود و از او زن نگیرد و به او زن ندهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است انسان با کسی که از روی بی اعتنائی به مسجد حاضر نمی شود رابطه دوستی برقرار نکند، با او غذا نخورد، در کارها با او مشورت نکند، همسایه او نشود، از او زن نگیرد و به او زن ندهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است انسان با کسی که در مسجد حاضر نمی شود غذا نخورد و در کارها با او مشورت نکند و همسایه او نشود و از او زن نگیرد و به او زن ندهد. جاهائی که نماز خواندن در آنها مکروه است
- [آیت الله سیستانی] مستحب است انسان با کسی که در مسجد حاضر نمیشود غذا نخورد ، و در کارها با او مشورت نکند ، و همسایه او نشود ، و از او زن نگیرد ، و به او زن ندهد . جاهائی که نماز خواندن در آنها مکروه است
- [آیت الله وحید خراسانی] فروختن در و پنجره و چیزهای دیگر مسجد حرام است و اگر مسجد خراب شود باید اینها را صرف تعمیر همان مسجد کنند و چنانچه به درد ان مسجد نخورد باید در مسجد دیگر مصرف شود ولی اگر به درد مسجدهای دیگر هم نخورد انچه را که از اجزای مسجد شمرده نشود و وقف بر مسجد باشد می توانند با اذن ولی شرعی بفروشند و پول ان را اگر ممکن است صرف تعمیر همان مسجد وگرنه صرف تعمیر مسجد دیگر نمایند و اگر ان هم ممکن نشد در سایر وجوه بر و خیر صرف نمایند
- [آیت الله اردبیلی] اگر زمینی را غصب کند و در آن ساختمان بسازد، چنانچه مالک به فروش یا مبادله آن راضی نشود و عین زمین خود را مطالبه نماید، غاصب باید ساختمان را خراب کند و زمین را به حالت اوّل برگرداند و تحویل صاحبش بدهد.
- [آیت الله سیستانی] - اگر بر معتکف خروج از محلّ اعتکاف، واجب باشد مثل اداء بدهی و دینی که بر عهده او واجب است و سررسید آن فرا رسیده است و تمکّن از ادای آن را دارد و طلبکار هم آن را مطالبه میکند یا اداء واجب دیگری که انجام آن متوقّف بر خروج است ولی او خلاف وظیفه رفتار نموده و خارج نشود، گناهکار است اما اعتکافش باطل نمیشود.