آیا جلسه خواستگاری آداب خاصی دارد؟ چه نکاتی خوب است در آن رعایت شود؟
زمانی که خانواده خواستگار، صدای زنگ منزل دختر را می‌زنند، باید مراقب رفتار و سخنان خود باشند؛ ممکن است از پنجره یا در بازکن تصویری تحت نظر باشند! در این هنگام، خانواده دختر، در را به سرعت باز نکنند که نشانه عجله و اشتیاق آنان است و جالب نیست؛ البته زیاد هم آنان را پشت در معطل نگذارند که نوعی بی‌احترامی به شمار می‌رود. خانواده دختر باید جلو در حاضر شده، میهمانان را راهنمایی کنند و اگر دسته گلی آورده‌اند ) آوردن دسته گل که لازم هم نیست بسیار گرانقیمت باشد، اثر روانی بسیار خوبی دارد. آن را بگیرند و پس از قرار دادن در گلدان مناسبی در معرض دیدشان قرار دهند. در بسیاری از خانواده‌ها، دختر خانم به استقبال خانواده پسر نمی‌آید و در برخی خانواده‌ها به استقبال می‌آید و پس از احوالپرسی مختصری جمع را ترک می‌کند و بعد با سینی چای یا شربت وارد می‌شود. هر کاری از جمله احوالپرسی بسیار گرم و زیاد خودمانی شدن دختر، خلاف شأن اوست و احتمال برداشت‌های نادرست وجود دارد. پس از آمدن خانواده پسر، خانواده دختر آنان را در بالای مجلس می‌نشانند و خود در پایین مجلس می‌نشینند. بهتر است پس از سکوتی که مجلس را فرامی‌گیرد، مادر دختر سکوت را بشکند و خوشامد بگوید. بهتر است از حانواده پسر، کسی که بیان شیواتری دارد، آغاز کننده باشد؛ زیرا در این لحظه، همه به او توجه خواهند کرد. در جلسه خواستگاری، قبل از طرح اصل مطلب و گفت‌وگوی دختر و پسر که از همه مهم‌تر است )ر.ک: ص 144-127(، بهتر است از مسائل روزمره مانند گرما و سرمای هوا، ترافیک و آلودگی هوا و... صحبت شود. گفت‌وگو درباره مسائل اعتقادی و سیاسی ممکن است فضا را بی‌دلیل متشنج کند. گفت‌وگو در زمینه اعتقادات و سیاست مربوط به خود دختر و پسر است. در مراسم خواستگاری از شیرینی تر استفاده نکنید؛ چون خوردن آن سخت است. شیرینی خشک و کوچک مناسب‌تر است. میوه نیز بهتر است چیزهایی شبیه سیب و خیار باشد، نه انار و پرتقال و هندوانه که به سبب آبدار بودن ممکن است باعث کثیف شدن دست و صورت و لباس خواستگار شوند. بکوشید از تشریفات خواستگاری بکاهید. نه دسته گل‌های گرانقیمت به پسرها بها می‌دهد و نه پذیرایی‌های غیرعادی و پرخرج، ارزش دختر را بالا می‌برد. در مواردی ممکن است برداشت‌های خوبی هم از این رفتارها نشود.
عنوان سوال:

آیا جلسه خواستگاری آداب خاصی دارد؟ چه نکاتی خوب است در آن رعایت شود؟


پاسخ:

زمانی که خانواده خواستگار، صدای زنگ منزل دختر را می‌زنند، باید مراقب رفتار و سخنان خود باشند؛ ممکن است از پنجره یا در بازکن تصویری تحت نظر باشند! در این هنگام، خانواده دختر، در را به سرعت باز نکنند که نشانه عجله و اشتیاق آنان است و جالب نیست؛ البته زیاد هم آنان را پشت در معطل نگذارند که نوعی بی‌احترامی به شمار می‌رود.
خانواده دختر باید جلو در حاضر شده، میهمانان را راهنمایی کنند و اگر دسته گلی آورده‌اند ) آوردن دسته گل که لازم هم نیست بسیار گرانقیمت باشد، اثر روانی بسیار خوبی دارد. آن را بگیرند و پس از قرار دادن در گلدان مناسبی در معرض دیدشان قرار دهند.
در بسیاری از خانواده‌ها، دختر خانم به استقبال خانواده پسر نمی‌آید و در برخی خانواده‌ها به استقبال می‌آید و پس از احوالپرسی مختصری جمع را ترک می‌کند و بعد با سینی چای یا شربت وارد می‌شود.
هر کاری از جمله احوالپرسی بسیار گرم و زیاد خودمانی شدن دختر، خلاف شأن اوست و احتمال برداشت‌های نادرست وجود دارد.
پس از آمدن خانواده پسر، خانواده دختر آنان را در بالای مجلس می‌نشانند و خود در پایین مجلس می‌نشینند. بهتر است پس از سکوتی که مجلس را فرامی‌گیرد، مادر دختر سکوت را بشکند و خوشامد بگوید.
بهتر است از حانواده پسر، کسی که بیان شیواتری دارد، آغاز کننده باشد؛ زیرا در این لحظه، همه به او توجه خواهند کرد.
در جلسه خواستگاری، قبل از طرح اصل مطلب و گفت‌وگوی دختر و پسر که از همه مهم‌تر است )ر.ک: ص 144-127(، بهتر است از مسائل روزمره مانند گرما و سرمای هوا، ترافیک و آلودگی هوا و... صحبت شود.
گفت‌وگو درباره مسائل اعتقادی و سیاسی ممکن است فضا را بی‌دلیل متشنج کند.
گفت‌وگو در زمینه اعتقادات و سیاست مربوط به خود دختر و پسر است.
در مراسم خواستگاری از شیرینی تر استفاده نکنید؛ چون خوردن آن سخت است. شیرینی خشک و کوچک مناسب‌تر است. میوه نیز بهتر است چیزهایی شبیه سیب و خیار باشد، نه انار و پرتقال و هندوانه که به سبب آبدار بودن ممکن است باعث کثیف شدن دست و صورت و لباس خواستگار شوند.
بکوشید از تشریفات خواستگاری بکاهید. نه دسته گل‌های گرانقیمت به پسرها بها می‌دهد و نه پذیرایی‌های غیرعادی و پرخرج، ارزش دختر را بالا می‌برد. در مواردی ممکن است برداشت‌های خوبی هم از این رفتارها نشود.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین