کودک 9 ساله چقدر در روز بازی کند تا به درس‌هایش هم لطمه نخورد؟
برای کودکان زیر 7 سال، محدودیتی در بازی نیست. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: دع ابنک یلعب سبع سنین. (1) فرزندت را رها کن تا 7 سالگی بازی کند؛ اما میزان بازی کودک 9 ساله باید محدود شود؛ البته این محدودیت به شرایطی )تفاوت‌های فردی کودکان( بستگی دارد. در برخی کودکان، پتانسیل و نیروی نهفته بیشتر است؛ بنابراین، به بازی بیشتری نیاز دارند. برخی کودکان در سنین زیر 7 سال، تحت آموزش‌های رسمی قرار گرفته و از جهت بازی، اقناع و ارضا نشده‌اند؛ پس برای جبران آن محدودیت‌ها، پس از 7 سالگی، نیاز افزون‌تری به بازی دارند. کودکان دارای خواهر و برادر، به جهت رابطه با آنان، بیش از تک فرزندها اشباع می‌شوند؛ از این رو، زودتر احساس بی‌نیازی می‌کنند. با توجه به این تفاوت‌های فردی کودکان، میزان مشخصی را نمی‌توان برای بازی کودکان 9 ساله تعیین کرد. به طور کلی )به جهت رهایی والدین از سردرگمی )می‌توان یک پنجم وقت فراغت کودک را پیشنهاد کرد؛ یعنی با جدایی زمان حضور در مدرسه و خواب، حدود 10 ساعت وقت فراغت دارد که می‌تواند 2 ساعت آن را به بازی و بقیه را به انجام تکالیف درسی، کلاس‌های هنری یا ورزشی، تلویزیون، قصه، مهمانی، نظافت شخصی و... بپردازد. پی نوشت: (1)حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 21، ص 473. منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)
عنوان سوال:

کودک 9 ساله چقدر در روز بازی کند تا به درس‌هایش هم لطمه نخورد؟


پاسخ:

برای کودکان زیر 7 سال، محدودیتی در بازی نیست. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
دع ابنک یلعب سبع سنین. (1)
فرزندت را رها کن تا 7 سالگی بازی کند؛
اما میزان بازی کودک 9 ساله باید محدود شود؛ البته این محدودیت به شرایطی )تفاوت‌های فردی کودکان( بستگی دارد. در برخی کودکان، پتانسیل و نیروی نهفته بیشتر است؛ بنابراین، به بازی بیشتری نیاز دارند. برخی کودکان در سنین زیر 7 سال، تحت آموزش‌های رسمی قرار گرفته و از جهت بازی، اقناع و ارضا نشده‌اند؛ پس برای جبران آن محدودیت‌ها، پس از 7 سالگی، نیاز افزون‌تری به بازی دارند. کودکان دارای خواهر و برادر، به جهت رابطه با آنان، بیش از تک فرزندها اشباع می‌شوند؛ از این رو، زودتر احساس بی‌نیازی می‌کنند.
با توجه به این تفاوت‌های فردی کودکان، میزان مشخصی را نمی‌توان برای بازی کودکان 9 ساله تعیین کرد. به طور کلی )به جهت رهایی والدین از سردرگمی )می‌توان یک پنجم وقت فراغت کودک را پیشنهاد کرد؛ یعنی با جدایی زمان حضور در مدرسه و خواب، حدود 10 ساعت وقت فراغت دارد که می‌تواند 2 ساعت آن را به بازی و بقیه را به انجام تکالیف درسی، کلاس‌های هنری یا ورزشی، تلویزیون، قصه، مهمانی، نظافت شخصی و... بپردازد.
پی نوشت:
(1)حر عاملی، وسائل الشیعه، ج 21، ص 473.
منبع: کتاب نسیم مهر(1)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین