این یکی از القات شیطانی برای دور کردن انسان‌ها از ادعیه و زیارات و سایر فعالیت‌های دینی است؛ زیرا اقدام به دعا و توسل به وسایلی چون ائمه معصومین‌ علیهم السلام به دستور مستقیم خداوند، بر عهده ی انسان آمده است و سبب جلای قلوب و الگوگیری از راه و روش ایشان‌ علیهم السلام و ارتباط هر چه بیشتر با این بزرگواران می‌گردد. در عین این که صِرف دعا و توسل ظاهری، نمی‌تواند مثمر این ثمرات عالی گردد و همراهی آن با دل ضروری و لازم است. یعنی انسان با نیت خالص باید دعا کند و به این وسایط الهی متوسل گردد تا علاوه بر رفع مشکلات و حوائجش، دل را نیز جلا بخشد و در پرتو ارتباط با اولیا اللَّه ‌علیهم السلام، سیره و صورت خود را پیراسته نماید. از این رو باید گفت: نیت خالص و توسل و زیارات و خواندن ادعیه همه، علل ناقصه و جزء العلة برای تعالی و تکامل انسان‌اند و وجود یکی ما را از استفاده از دیگری بی نیاز نمی‌کند؛ و به تعبیر دیگر، اثبات شی‌ء، نفی ماعداه نمی‌کند. یعنی اگر گفته می‌شود: "نیت خالص لازم است." یا گفته شود: "توسل و زیارات و ادعیه لازم است." به معنای کفایت یکی از دیگری نیست. بله! اگر نیت صادقی داشته باشد، لکن از انجام و اعمال آن عاجز مانده است، خداوند به لطف و کرم خویش، ثوابِ کار را نیز برای او می‌نویسد؛ لکن نمی‌توان این اصل را به مواردی که فرد توان انجام فعل را دارد، اما مسامحه کرده و ترک می‌کند، تعمیم داد؛ بلکه این گونه افراد خود را می‌فریبند! چنان که تصور آب خوردن یا نیت آب خوردن بدون نوشیدن آب، سیرابی نمی‌آورد! http://farsi.islamquest.net
اینکه گفته میشود: "نیت اگر پاک باشد، کافی است و دیگر به اسبابی مثل ادعیه و زیارات نیازی نیست"؛ آیا صحیح است؟
این یکی از القات شیطانی برای دور کردن انسانها از ادعیه و زیارات و سایر فعالیتهای دینی است؛ زیرا اقدام به دعا و توسل به وسایلی چون ائمه معصومین علیهم السلام به دستور مستقیم خداوند، بر عهده ی انسان آمده است و سبب جلای قلوب و الگوگیری از راه و روش ایشان علیهم السلام و ارتباط هر چه بیشتر با این بزرگواران میگردد. در عین این که صِرف دعا و توسل ظاهری، نمیتواند مثمر این ثمرات عالی گردد و همراهی آن با دل ضروری و لازم است. یعنی انسان با نیت خالص باید دعا کند و به این وسایط الهی متوسل گردد تا علاوه بر رفع مشکلات و حوائجش، دل را نیز جلا بخشد و در پرتو ارتباط با اولیا اللَّه علیهم السلام، سیره و صورت خود را پیراسته نماید. از این رو باید گفت: نیت خالص و توسل و زیارات و خواندن ادعیه همه، علل ناقصه و جزء العلة برای تعالی و تکامل انساناند و وجود یکی ما را از استفاده از دیگری بی نیاز نمیکند؛ و به تعبیر دیگر، اثبات شیء، نفی ماعداه نمیکند. یعنی اگر گفته میشود: "نیت خالص لازم است." یا گفته شود: "توسل و زیارات و ادعیه لازم است." به معنای کفایت یکی از دیگری نیست. بله! اگر نیت صادقی داشته باشد، لکن از انجام و اعمال آن عاجز مانده است، خداوند به لطف و کرم خویش، ثوابِ کار را نیز برای او مینویسد؛ لکن نمیتوان این اصل را به مواردی که فرد توان انجام فعل را دارد، اما مسامحه کرده و ترک میکند، تعمیم داد؛ بلکه این گونه افراد خود را میفریبند! چنان که تصور آب خوردن یا نیت آب خوردن بدون نوشیدن آب، سیرابی نمیآورد!
http://farsi.islamquest.net
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ادعیّه و زیارات مفاتیح الجنان را می توان به قصد استحباب خواند؟
- [سایر] آیا نمی شود گفت چون عقل بشر برای قانونگذاری کافی است لذا نیازی به تقنین الهی نیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا نیت در اوّل ماه مبارک رمضان کافی است؟
- [آیت الله خوئی] وکیل در ذبح، آیا لازم است نیت کند و قصد قربت داشته یا نیّت موکل کافی است؟
- [سایر] در ماه رمضان باید برای هر روز نیت کرد، یا اینکه یک نیت در اول ماه کافی است؟
- [آیت الله خامنه ای] در ماه رمضان باید برای هر روز نیت کرد، یا اینکه یک نیت در اول ماه کافی است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا نیت روزة کل ماه رمضان در اوّل ماه کافی است؟
- [آیت الله سبحانی] آیا برای اسلام آوردن گفتن شهادتین کافی است یا باید با نیت قبلی همراه باشد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر نیت روزه قضای ماه رمضان، قبل از ظهر واقع شود، کافی است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا نیت روزة کل ماه رمضان در اوّل ماه کافی است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نیت وقت معینی ندارد، بلکه هر موقعی تا قبل از اذان صبح نیت کند کافی است و همین که برای خوردن سحری برمی خیزد و اگر از او سؤال شود منظورت چیست؟ بگوید: (قصد روزه دارم) کافی است.
- [آیت الله بهجت] کسی که زکات چند مال بر او واجب شده اگر مقداری زکات بدهد و نیت هیچ کدام آنها را نکند، بلکه نیت کند که (زکات میدهم) کافی است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر چند غسل بر کسی مستحب باشد و به نیت همه، یک غسل به جا آورد، کافی است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چند غسل بر کسی مستحب باشد و به نیت همه یک غسل بجا آورد ، کافی است
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر چند غسل بر کسی مستحب باشد و به نیت همه، یک غسل به جا آورد کافی است.
- [امام خمینی] اگر چند غسل بر کسی مستحب باشد و به نیت همه، یک غسل بجا آورد، کافی است.
- [آیت الله بهجت] اگر در جایی که نباید سلام دهد ، به نیت سلام اشتباها هرسه سلام را بگوید دو سجده سهو کافی است .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چند غسل بر کسی مستحبّ باشد و به نیّت همه یک غسل بجا آورد کافی است.
- [آیت الله سبحانی] اگر چند غسل بر کسی مستحب باشد و به نیّت همه یک غسل به جا آورد کافی است.
- [آیت الله بروجردی] اگر چند غسل بر کسی مستحب باشد و به نیت همه یک غسل به جا آورد کافی است.