هیچ بخشی از زمان ذاتاً با بخش دیگر تفاوت ندارد. ولی برخی ساعتها و روزها و ماهها شرافت عرضی یافته اند. مثلا روز هفدهم ماه ربیع الاوّل به دلیل ولادت حضرت رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) از میمنت و شکوهی ویژه برخوردار شده است. همچنین است دیگر روزهای میمون و مبارک. از حضرت علی((علیه السلام)) روایت است: (که در آن، خداوند را نافرمانی نکنند، عید است.) در ماه مبارک رمضان مؤمنان از مظاهر شهوت و حیوانیّت دوری می گزینند و به عالم روحانیّت و معنویّت نزدیکتر می شوند. رمضان، ماهی است که مؤمنان میهمان خداوندند و روزه یکی از عوامل بسیار مهم خودسازی است. شب قدر، شبی است که از همه شبها پربرکت تر و باارزشتر است. قرآن بر پیامبر گرامی اسلام((صلی الله علیه وآله وسلم)) در شب قدر نازل شده و عبادت و عمل صالح در این شب بهتر از عبادت و عمل صالح در هزار ماه است(2). در این شب، فرشتگان گروه گروه به اذن پروردگار نازل می شوند و خدمت حضرت مهدی، امام زمان((علیه السلام)) مشرّف می شوند و آنچه برای هر کس مقرّر شده است بر آن امام((علیه السلام))عرضه می کنند. پی نوشتها: 1. میزان الحکمة، ج 5، حدیث 14603. 2. همان، ج 6، حدیث 16380. منبع: www.eporsesh.com
هیچ بخشی از زمان ذاتاً با بخش دیگر تفاوت ندارد. ولی برخی ساعتها و روزها و ماهها شرافت عرضی یافته اند. مثلا روز هفدهم ماه ربیع الاوّل به دلیل ولادت حضرت رسول اکرم((صلی الله علیه وآله)) از میمنت و شکوهی ویژه برخوردار شده است. همچنین است دیگر روزهای میمون و مبارک. از حضرت علی((علیه السلام)) روایت است: (که در آن، خداوند را نافرمانی نکنند، عید است.)
در ماه مبارک رمضان مؤمنان از مظاهر شهوت و حیوانیّت دوری می گزینند و به عالم روحانیّت و معنویّت نزدیکتر می شوند. رمضان، ماهی است که مؤمنان میهمان خداوندند و روزه یکی از عوامل بسیار مهم خودسازی است. شب قدر، شبی است که از همه شبها پربرکت تر و باارزشتر است. قرآن بر پیامبر گرامی اسلام((صلی الله علیه وآله وسلم)) در شب قدر نازل شده و عبادت و عمل صالح در این شب بهتر از عبادت و عمل صالح در هزار ماه است(2). در این شب، فرشتگان گروه گروه به اذن پروردگار نازل می شوند و خدمت حضرت مهدی، امام زمان((علیه السلام)) مشرّف می شوند و آنچه برای هر کس مقرّر شده است بر آن امام((علیه السلام))عرضه می کنند.
پی نوشتها:
1. میزان الحکمة، ج 5، حدیث 14603.
2. همان، ج 6، حدیث 16380.
منبع: www.eporsesh.com
- [آیت الله سبحانی] هر سال در ثبوت اول ماه رمضان دچار اختلاف می شویم، تکلیف شب قدر چیست؟
- [سایر] فضیلت ماه مبارک رمضان را بنویسید.
- [سایر] فضیلت ماه مبارک رمضان را بیان کنید؟
- [سایر] با توجه به اینکه هر سال در ثبوت اول ماه رمضان، دچار اختلاف میشویم، تکلیف شب قدر چه میشود؟
- [سایر] حدیث با موضوع فضیلت ماه رمضان بیان کنید؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] عده ای در شبهای قدر ماه مبارک رمضان نماز قضا می خوانند، و گاهی با جماعت خوانده می شود، آیا افضل نافله شبهای قدر است یا نماز قضا و آیا به جماعت خواندن صحیح است یا خیر؟
- [سایر] آیا اموری که در شب قدر مقدر می شوند، قابل تغییر هستند؟ پس فرق شب قدر با باقی ایام برای چیست؟
- [آیت الله خوئی] زنی در ماه رمضان ایام حیض روزه نگرفته بعد از ماه رمضان تا رمضان دیگر مریض بوده، آیا قضا ساقط است؟
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به این که تعداد نمازگزاران در اعیاد و ایّام روضه و ماه مبارک رمضان، زیاد و جا در مسجد کم میشود، آیا اقتدا کننده میتواند در مکانی پایینتر از امام جماعت قرار بگیرد؟ و مقدار آن چه قدر است؟
- [آیت الله اردبیلی] حکم مراجعه به دندانپزشکی در ایام ماه مبارک رمضان که با تزریق بی حسی صورت میگیرد چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وقت نیت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وقت نیت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله بروجردی] وقت نیت روزهی ماه رمضان از اوّل شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله سیستانی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در روزه رمضان در شب جنب شود و به تفصیلی که در
- [آیت الله خوئی] وقت نیت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پیش از ماه رمضان فطره را بدهد، صحیح نیست؛ ولی میتواند در ماه رمضان قبل از غروب شب عید، فطره را بپردازد و چنانچه پیش از رمضان یا در ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آن که فطره بر او واجب شد، طلب خود را بابت فطره حساب کند، مانعی ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن، نیّت کند و بهتر است که شب اوّل ماه هم نیّت روزه همه ماه را بنماید.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند بهتر آن است که شب اول ماه هم نیت روزه همة ماه را بنماید.
- [آیت الله سبحانی] باید در هر شب از ماه رمضان داعی بر امساک فردا را داشته باشد و بهتر است که شب اول ماه هم نیت روزه همه ماه را بنماید.