مرگ، اتفاقی ناگهانی است که با تمام بزرگی و تلخی خود به پایان میرسد و پس از آن، بازماندگان خود را با فقدانی که به وجود آمده است تطبیق میدهند. بنابراین مرگ استرسی نیست که هر روز به وجود بیاید زیرا کسی که میمیرد دیگر بازنمیگردد و برای همیشه از میان رفته است. باید به کودک بگوییم که او به بهشت رفته است؛ به یک جای خوب. درباره بهشت و خدا برای او صحبت کنیم و به صورتی روشن به او بفهمانیم که عزیز از دست رفته دیگر بازنمیگردد. طبیعی است که فرزند شما از این گفتهها ناراحت میشود. این استرس و نگرانی یک باره وارد میشود و سپس فرزندمان خود را با موقعیت جدید وفق میدهد. اما اگر بگوییم کسی که رفته یک روز بازمیگردد، اول باید جواب دهیم کی؟ و دوم اینکه چرا باز نگشت؟ هر دروغی همیشه دروغهای بعدی را به همراه میآورد. میتوانیم بگوییم او برنمیگردد ولی یک روزی ما هم پیش او خواهیم رفت. حتی دلیل گریه و سوگواری خود را برای او شرح دهیم و بگوییم که انسانها ارزش دارند و با اهمیت هستند و از اینکه پیش ما نیستند، دلمان برایشان تنگ میشود. وقتی بچهها از 9 سالگی به بعد با مفهوم مرگ آشنا میشوند، خوب است در این باره با آنها بیشتر صحبت کنیم. حتی اگر خواستند گریه و سوگواری کنند هیچ اشکالی ندارد. اجازه بدهید سوگواریشان را انجام بدهند. نمیشود درباره مرگ عزیزی صحبت کنیم و انتظار داشته باشیم که فرزندمان گریه نکند. به طور مسلم او گریه خواهد کرد. پس اجازه بدهیم سوگواری کند تا خدای نکرده دچار سوگ به تاخیر افتاده نشود. www.salamat.com
مرگ، اتفاقی ناگهانی است که با تمام بزرگی و تلخی خود به پایان میرسد و پس از آن، بازماندگان خود را با فقدانی که به وجود آمده است تطبیق میدهند. بنابراین مرگ استرسی نیست که هر روز به وجود بیاید زیرا کسی که میمیرد دیگر بازنمیگردد و برای همیشه از میان رفته است. باید به کودک بگوییم که او به بهشت رفته است؛ به یک جای خوب. درباره بهشت و خدا برای او صحبت کنیم و به صورتی روشن به او بفهمانیم که عزیز از دست رفته دیگر بازنمیگردد. طبیعی است که فرزند شما از این گفتهها ناراحت میشود. این استرس و نگرانی یک باره وارد میشود و سپس فرزندمان خود را با موقعیت جدید وفق میدهد. اما اگر بگوییم کسی که رفته یک روز بازمیگردد، اول باید جواب دهیم کی؟ و دوم اینکه چرا باز نگشت؟ هر دروغی همیشه دروغهای بعدی را به همراه میآورد. میتوانیم بگوییم او برنمیگردد ولی یک روزی ما هم پیش او خواهیم رفت. حتی دلیل گریه و سوگواری خود را برای او شرح دهیم و بگوییم که انسانها ارزش دارند و با اهمیت هستند و از اینکه پیش ما نیستند، دلمان برایشان تنگ میشود. وقتی بچهها از 9 سالگی به بعد با مفهوم مرگ آشنا میشوند، خوب است در این باره با آنها بیشتر صحبت کنیم. حتی اگر خواستند گریه و سوگواری کنند هیچ اشکالی ندارد. اجازه بدهید سوگواریشان را انجام بدهند. نمیشود درباره مرگ عزیزی صحبت کنیم و انتظار داشته باشیم که فرزندمان گریه نکند. به طور مسلم او گریه خواهد کرد. پس اجازه بدهیم سوگواری کند تا خدای نکرده دچار سوگ به تاخیر افتاده نشود.
www.salamat.com
- [سایر] چه کنیم که فرزندانمان یکدیگر را دوست داشته باشند؟
- [سایر] چگونه فرزندانمان را برای نماز صبح بیدار کنیم؟
- [سایر] چگونه فرزندانمان را برای نماز صبح بیدار کنیم؟
- [سایر] چگونه رفتار فرزندانمان را تغییر دهیم ؟
- [سایر] سلام آقای مرادی عزیز امروز تشیع جنازه ی 22 تا از دانشجویان دانشگاه خیام مشهد بود که... در تصادف پر پر شدن. (تا کی باید شاهد مرگ نخبگان باشیم؟) برای اون عزیزان و خانوادهای داغدارشون دعا کنید.باورکنید خیلی سخته.
- [سایر] باسلام، مشکل من اظطراب است مثل اینکه من همیشه منتظر یه اتفاق بد هستم مثل تصادف کردن یا مرگ عزیزان، اعتماد به نفسم خیلی پایین است با این مشکلا چیکار کنم
- [آیت الله بهجت] در برخی از مناطق رسم است که پس از مرگ یکی از عزیزان، صورت خود را با دست خراشیده یا سیلی می زنند و یا موهای خود را می کَنند، آیا این گونه اعمال شرعا جایز است؟
- [سایر] چگونه مهارتهای اجتماعی را در فرزندانمان تقویت کنیم؟
- [سایر] مناسبترین زمان برای ارتباط با فرزندانمان چه زمانی است؟
- [سایر] چه کنیم که فرزندانمان با ما خوشرفتاری کنند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحب انسان در مرگ کسی یقه پاره نکند، به خصوص در مرگ غیر پدر و برادر.
- [آیت الله سیستانی] مضاربه اذنیه ، با مرگ هر کدام از مالک و عامل باطل میشود ؛ زیرا با مرگ مالک اموال او به وارث منتقل میشود ، و باقی ماندن مال در دست عامل نیاز به مضاربه جدید دارد . و با مرگ عامل اذن از بین میرود ؛ زیرا اذن مالک به او اختصاص داشته باشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] سزاوار است انسان در مرگ خویشاوندان، مخصوصاً در مرگ فرزند شکیبایی را از دست ندهد و هر وقت میت را یاد می کند (انا لله و انا الیْه راجعون) بگوید و برای میت قرآن بخواند و طلب آمرزش کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد، و به خود لطمه بزند، و پاره کردن یقه در مرگ غیر پدر و برادر نیز، جایز نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست انسان در مرگ کسی صورت وبدن را بخراشد وبخود لطمه بزند.
- [آیت الله علوی گرگانی] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطلع شود.
- [آیت الله مظاهری] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.
- [آیت الله مظاهری] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطّلع شود.
- [آیت الله سبحانی] جایز نیست، انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پاره کردن یقه در مرگ غیر از پدر و برادر جایز نیست.