اگر والدین بدون چون و چرا از خرده فرمایشات کودک پیروی کنند، کودک به سرعت خواهد آموخت که همیشه انتظار داشته باشد به خواستههایش عمل شود. (مامان، اینو نگاه کن) (بابا با من بازی کن)، (بابا، این کار رو بکن)، (مامان اون کار رو بکن). اگر کودک توقع دارد بیوقفه، بیپایان و منحصرا به او توجه کنند، این حالت نباید و نمیتواند باقی بماند. کلید فایق آمدن بر این مشکلات این است که بدانیم (کی) و (چگونه) به کودک توجه کنیم. اگر فرزندتان توقع توجه بیش از حد از شما دارد فقط هنگامی که کنترل اوضاع را در دست دارید، به او توجه کنید. به عبارت دیگر، وقتی به کودک توجه کنید که از شما توجه نمیخواهد، او را برای رفتار درستش تحسین کنید تا اعمال درست کودک تقویت شود. همچنین زمانی را به کودکتان اختصاص دهید. هر روز به هر یک از کودکانتان به صورت جداگانه و انحصاری توجه کنید. حتی اگر به هر کودک، بیشتر از چند دقیقه وقت نرسد. هنگام غذا خوردن و به ویژه زمان رفتن به رختخواب، مواقع خوبی برای این کارها هستند ولی مهم این است که کودک بداند شما همیشه در کنار او و مراقب او هستید. این مطلب را هم بدانید که زمان بذل توجه شما اهمیت چندانی ندارد. اگر کودک به طور منظم از شما توجه ببیند، احساس امنیت خواهد کرد. www.salamat.com
در برابر انتظارات و دستورهای کودکم چه واکنشی نشان دهم؟
اگر والدین بدون چون و چرا از خرده فرمایشات کودک پیروی کنند، کودک به سرعت خواهد آموخت که همیشه انتظار داشته باشد به خواستههایش عمل شود. (مامان، اینو نگاه کن) (بابا با من بازی کن)، (بابا، این کار رو بکن)، (مامان اون کار رو بکن). اگر کودک توقع دارد بیوقفه، بیپایان و منحصرا به او توجه کنند، این حالت نباید و نمیتواند باقی بماند. کلید فایق آمدن بر این مشکلات این است که بدانیم (کی) و (چگونه) به کودک توجه کنیم. اگر فرزندتان توقع توجه بیش از حد از شما دارد فقط هنگامی که کنترل اوضاع را در دست دارید، به او توجه کنید. به عبارت دیگر، وقتی به کودک توجه کنید که از شما توجه نمیخواهد، او را برای رفتار درستش تحسین کنید تا اعمال درست کودک تقویت شود. همچنین زمانی را به کودکتان اختصاص دهید. هر روز به هر یک از کودکانتان به صورت جداگانه و انحصاری توجه کنید. حتی اگر به هر کودک، بیشتر از چند دقیقه وقت نرسد. هنگام غذا خوردن و به ویژه زمان رفتن به رختخواب، مواقع خوبی برای این کارها هستند ولی مهم این است که کودک بداند شما همیشه در کنار او و مراقب او هستید. این مطلب را هم بدانید که زمان بذل توجه شما اهمیت چندانی ندارد. اگر کودک به طور منظم از شما توجه ببیند، احساس امنیت خواهد کرد.
www.salamat.com
- [سایر] انتظارات نوجوان از والدین چیست؟
- [سایر] توقعات و انتظارات مرد از همسر خود چیست؟
- [سایر] چرا کودکم از جدایی می ترسد؟
- [سایر] با خواسته های غیرمنطقی کودکم چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] با خواسته های غیرمنطقی کودکم چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] چگونه می توانم هوش اخلاقی کودکم را تقویت کنم؟
- [سایر] زمانی که فرزندم از اجرای قوانین سرباز می زند، چه واکنشی باید نشان دهم؟
- [سایر] در مقابل رابطه تلفنی دخترم با نامحرم چه واکنشی نشان دهم؟
- [سایر] با سلام مبلمان خانه ما به علت ادرار کردن کودکم نجس شده راه پاک کردن آن از نجاست چیست؟
- [سایر] در قرآن، سفارش هایی درباره اخلاق زن آمده. مهمترین دستورهای قرآن به زنان چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مطابق دستورهای بالا مشغول نماز شود و در بین نماز بفهمد که هنوز وقت داخل نشده، نماز او باطل است، همچنین اگر بعد از نماز بفهمد که تمام نماز را پیش از وقت خوانده باید نماز را اعاده کند، ولی اگر در بین نماز یا بعد از نماز بفهمد وقت داخل شده بود نمازش صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که به چنین بیماری مبتلا هستند پس از بهبودی لازم نیست نمازهایی را که در وقت بیماری طبق دستورهای بالا خوانده اند قضا نمایند، ولی اگر قبل از پایان وقت نماز بهبودی یابند باید نمازی را که وقتش باقی است اعاده کنند (بنابر احتیاط واجب).
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه یکی از شکهای صحیح برای انسان پیش آید نمی تواند نماز را بشکند، بلکه باید به دستورهای بالا عمل کند و در مورد تمام شکها باید قبلاً کمی فکر کند اگر یقین به هیچ طرف حاصل نشد و یا گمان در مواردی که معتبر است بر هیچ طرف قرار نگرفت، چنانچه از شکهای باطل باشد نماز را رها می کند و اگر از شکهای صحیح باشد به دستور آن عمل می نماید.