آرام باشید. منصفانه رفتار کنید حتی بچه ها هم می توانند به شما کمک کنند که چه کاری عادلانه و چه کاری ناعادلانه است و با انجام واکنش مناسب به آنان کمک می کنید که مجدداً این کار را انجام ندهند، به عنوان مثال اگر روی دیوار نقاشی کشیده اند به جای دعوا به آنان کمک کنید تا دیوار را پاک کنند. با انجام این چند مرحله می توانید به خود و کودکتان کمک کنید و از تکرار مجدد خطا جلوگیری نمایید. 1- از کودک بخواهید مشکل را بیان کند: (می خوام برم به خیابون و مامانم اجازه نمی ده دوچرخه ببرم.) 2- از کودک بخواهید هر چه راه حل به نظرش می رسد بیان کند. در این مرحله تعداد روشهای پیشنهادی مهمتر از مفید بودن راه حلهاست: (می تونم پیاده برم، می تونم با اتوبوس برم، می تونم نصف راه را با دوچرخه برم و بقیه اش رو پیاده.) 3- با هم بر روی روش پیشنهادی بحث کنید و از کودک بخواهید که یکی از راه حل ها را انتخاب کند و توجه داشته باشید که شما هم باید با آن راه حل موافق باشید. (می تونم اتوبوس سوار شم.) 4- راه حل پیشنهادی را عملی کنید. 5- نتیجه کار را بررسی کنید اگر قابل اجراست موفق شده اید، در غیر این صورت باید مراحل پنج گانه را تکرار کنید. با این روش دو پیغام مهم به کودک خود داده اید. اول اینکه مشکلی نیست که آسان نشود و دوم اینکه هر کسی مسؤول رفتار خویش است.
زمانی که فرزندم از اجرای قوانین سرباز می زند، چه واکنشی باید نشان دهم؟
آرام باشید. منصفانه رفتار کنید حتی بچه ها هم می توانند به شما کمک کنند که چه کاری عادلانه و چه کاری ناعادلانه است و با انجام واکنش مناسب به آنان کمک می کنید که مجدداً این کار را انجام ندهند، به عنوان مثال اگر روی دیوار نقاشی کشیده اند به جای دعوا به آنان کمک کنید تا دیوار را پاک کنند.
با انجام این چند مرحله می توانید به خود و کودکتان کمک کنید و از تکرار مجدد خطا جلوگیری نمایید.
1- از کودک بخواهید مشکل را بیان کند: (می خوام برم به خیابون و مامانم اجازه نمی ده دوچرخه ببرم.)
2- از کودک بخواهید هر چه راه حل به نظرش می رسد بیان کند. در این مرحله تعداد روشهای پیشنهادی مهمتر از مفید بودن راه حلهاست: (می تونم پیاده برم، می تونم با اتوبوس برم، می تونم نصف راه را با دوچرخه برم و بقیه اش رو پیاده.)
3- با هم بر روی روش پیشنهادی بحث کنید و از کودک بخواهید که یکی از راه حل ها را انتخاب کند و توجه داشته باشید که شما هم باید با آن راه حل موافق باشید. (می تونم اتوبوس سوار شم.)
4- راه حل پیشنهادی را عملی کنید.
5- نتیجه کار را بررسی کنید اگر قابل اجراست موفق شده اید، در غیر این صورت باید مراحل پنج گانه را تکرار کنید.
با این روش دو پیغام مهم به کودک خود داده اید. اول اینکه مشکلی نیست که آسان نشود و دوم اینکه هر کسی مسؤول رفتار خویش است.
- [سایر] چگونه فرزندم میتواند با قرآن آشنا شده و سرباز امام زمان (عج) شود؟
- [آیت الله جوادی آملی] اجرای قوانین و مقررات جمهوری اسلامی، تا چه حدی واجب است؟ آیا اگر در نظر شخص، برخی از قوانین با شرع منافات داشته باشد، باز هم واجب است؟
- [سایر] مدتی است از شوهرم جدا شده ام و او اجازه نمی دهد پسر 5 ساله ام را ملاقات کنم. آیا این جدایی، به فرزندم لطمه روحی نمی زند؟
- [سایر] نقش اقتصاد و روابط و قوانین اقتصادی جدید، در حکومت دینی تا چه اندازه قابل قبول است؟ آیا قوانین و روابط اقتصادی، در شیوه و اجرای حکومت دینی تأثیرگذار است؟
- [سایر] نقش مردم در سیاستگذاریها و اجرای قوانین، در حکومت دینی تا چه اندازه است و در مقام تعارض آرا و اندیشه مردم با حاکمان، وظیفه چیست؟
- [سایر] در برابر انتظارات و دستورهای کودکم چه واکنشی نشان دهم؟
- [آیت الله سبحانی] آیا در مورد سرباز آموزشی (2ماهه) با سرباز دائمی در رابطه با نماز و روزه تفاوتی وجود دارد؟
- [سایر] در مقابل رابطه تلفنی دخترم با نامحرم چه واکنشی نشان دهم؟
- [سایر] چگونه سرباز امام زمان(عج) شویم؟
- [آیت الله بهجت] اگر شرط عروسی از طرف خانواده ی عروس، خریداری طلا و ملزومات دیگر باشد، ولی مرد به علّت شرایط بد اقتصادی از این امر سرباز زند، آیا با توجّه به این که زن فعلاً در خانه ی پدری خود زندگی می کند، می تواند زن را بدون هیچ تشریفاتی به خانه خود ببرد یا خیر؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . جعل قوانین خلاف شرع و اجبار مردم بر عمل به آن و کمک به اجرا کنندگان این قوانین، حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر در اثناء غسل، حَدَث اصغر از او سر زند (مثلاً بول کند) ضرری به غسل او نمی زند ولی برای نماز و مانند آن، باید وضو بگیرد.
- [آیت الله مظاهری] اجرای حدود الهی وظیفه حاکم شرع است و دیگران حقّ دخالت ندارند. و در باب حدود به اندک شبهه، باید از اجرای حدّ خودداری شود.
- [آیت الله نوری همدانی] طول دادن رکوع و سجود و خواندن سوره های موالات را به هم نمی زند . قنوت
- [امام خمینی] طول دادن رکوع و سجود و خواندن سوره های بزرگ موالات را به هم نمی زند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . طول دادن رکوع و سجود و خواندن سوره های بزرگ، موالات را به هم نمی زند.
- [آیت الله سبحانی] طول دادن رکوع و سجود و خواندن سوره های بزرگ، موالات را به هم نمی زند.
- [آیت الله وحید خراسانی] طول دادن رکوع و سجود و خواندن سوره های بزرگ موالات را به هم نمی زند
- [آیت الله مظاهری] اجرای قصاص و گرفتن دیات وظیفه حاکم شرع است و دیگران حقّ دخالت ندارند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طول دادن رکوع و سجود و قنوت و خواندن سوره های بزرگ، موالات را بهم نمی زند.