(ریا)؛ یعنی، عبادت و کاری را به جهت دیدن و خبر یافتن مردمانجام دادن. البته ریا، دارای مراتب مختلفی است. برای مطالعه بیشتر در اینزمینه به کتاب شریف (معراج السعادة) بحث ریا مراجعه کنید. برای درمان آن چند راه وجود دارد: 1- حب جاه و منزلت نزد مردم که اساسیترین عامل ریاست را باید از دل بیرونراند و نسبت به خوب و بد گفتن مردم کاملا بیتوجه بود. بلکه بیش از هر چیزباید دل را متوجه خدا و کسب محبوبیت نزد او نمود. 2- باید همیشه متوجه خطرات ریا بود که : اولا: قلب را تیره ساخته و توفیق اصلاحنفس را میرباید. ثانیا: اعمال نیک را میسوزاند و به جای نعیم فردوس تبدیلبه آتش دوزخ مینماید. 3- باید در نظر داشت که ریا اعمال نیک را میسوزاند و به جای نعیم فردوستبدیل به آتش دوزخ مینماید. 4- باید متوجه این نکته بود که محبوبیت نزد خلق اندک سودی ندارد و کسبمنزلت نزد آنان طلب حاجت از نیازمندان است. زیرا همه عین فقر و احتیاج درپیشگاه پروردگارند. 5- عادت کردن به عبادات پنهانی. 6- توجه به مقامات معنوی مخلصین و ارزش اخلاص. 7- استعانت از پروردگار و توسل به اهل بیت علیهمالسلام. در پایان گفتنی است: 1 توبه از هر گناهی حتی شرک پذیرفته است. 2- شیطان در بسیاری مواقع برای گمراه کردن انسان از این راهها واردمیشود که داری ریا میکنی و... بنابر این سعی کنید راه را برای شیطان ببندید. www.morsalat.com
(ریا)؛ یعنی، عبادت و کاری را به جهت دیدن و خبر یافتن مردمانجام دادن. البته ریا، دارای مراتب مختلفی است. برای مطالعه بیشتر در اینزمینه به کتاب شریف (معراج السعادة) بحث ریا مراجعه کنید.
برای درمان آن چند راه وجود دارد:
1- حب جاه و منزلت نزد مردم که اساسیترین عامل ریاست را باید از دل بیرونراند و نسبت به خوب و بد گفتن مردم کاملا بیتوجه بود. بلکه بیش از هر چیزباید دل را متوجه خدا و کسب محبوبیت نزد او نمود.
2- باید همیشه متوجه خطرات ریا بود که : اولا: قلب را تیره ساخته و توفیق اصلاحنفس را میرباید. ثانیا: اعمال نیک را میسوزاند و به جای نعیم فردوس تبدیلبه آتش دوزخ مینماید.
3- باید در نظر داشت که ریا اعمال نیک را میسوزاند و به جای نعیم فردوستبدیل به آتش دوزخ مینماید.
4- باید متوجه این نکته بود که محبوبیت نزد خلق اندک سودی ندارد و کسبمنزلت نزد آنان طلب حاجت از نیازمندان است. زیرا همه عین فقر و احتیاج درپیشگاه پروردگارند.
5- عادت کردن به عبادات پنهانی.
6- توجه به مقامات معنوی مخلصین و ارزش اخلاص.
7- استعانت از پروردگار و توسل به اهل بیت علیهمالسلام.
در پایان گفتنی است:
1 توبه از هر گناهی حتی شرک پذیرفته است.
2- شیطان در بسیاری مواقع برای گمراه کردن انسان از این راهها واردمیشود که داری ریا میکنی و... بنابر این سعی کنید راه را برای شیطان ببندید.
www.morsalat.com
- [سایر] راه درمان ریا چیست؟
- [سایر] راه درمان ریا چیست؟
- [سایر] راه درمان ریا چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] نظر حضرتعالی در خصوص کاربرد (هیپنوتیزم) در علوم پزشکی و درمان بیماریهای قابل علاج با این روش چیست؟
- [سایر] عوامل رشد نفاق و ریا و راه های درمان آن چیست و چگونه می توان حق را از ناحق تشخیص داد؟
- [سایر] راه علاج مصیبت های بزرگ چیست؟
- [سایر] راه علاج وسواس چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] علاج مرض بوسیله هیپنوتیزم جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] شخصی در عبادات خود مبتلا به ریا است و در حال حاضر با نفس خود مبارزه می کند، آیا این عمل وی نیز ریا محسوب می شود؟ چگونه می توان از ریا دوری کرد؟
- [سایر] سلام آقای مرادی مدتی هست که مبتلا به بیماری وسواس اونم از نوع ریا گرفتم یعنی هیچی نمیگم که مبادا یدفعه ریا بشه،کاری نمیکنم که نکنه ریا بشه،حتی وقتی یه نماز مستحبی قرآنی چیزی میخونم اونقدر میترسم ریا بشه که نمیفهمم چی دارم میخونم.لطفا کمکم کنید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه اصل نماز را برای خدا می خواند، ولی به قصد ریا آن را در مسجد یا در اول وقت یا با جماعت انجام می دهد نمازش باطل است، ولی اگر برای ریا نیست بلکه نماز خواندن در اول وقت یا در مسجد برای او راحت تر است اشکالی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] خوردن خاک و گِل حرام است ولی خوردن کمی از تربت حضرت سیّد الشّهدا ( علیه السّلام ) برای شفا، و خوردن گل داغستان و گل ارمنی برای معالجه اگر علاج منحصر به خوردن اینها باشد اشکال ندارد .
- [امام خمینی] خوردن کمی از تربت حضرت سید الشهداء علیه السلام برای شفا، و خوردن گِل داغستان و گِل ارمنی برای معالجه اگر علاج منحصر به خوردن اینها باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر قسمتی از نماز را به قصد ریا انجام دهد نماز باطل است، خواه قسمت واجب باشد مثل حمد و سوره، یا مستحب مانند قنوت، بنابراحتیاط واجب.
- [آیت الله جوادی آملی] .درمان کودک باید با اذن ولیّ او باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان باید فقط برای انجام امر خداوند عالم نماز بخواند، پس کسیکه ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند، نمازش باطل است، خواه فقط برای مردم باشد، یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان باید فقط برای خداوند عالم نماز بخواند پس کسی که ریا کند یعنی برای نشان دادن به مردم نماز بخواند نمازش باطل است خواه فقط برای مردم باشد یا خدا و مردم هر دو را در نظر بگیرد
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن ماهی های کوچک زنده اشکال دارد، مگر برای درمان در مقام ضرورت.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه طبیب, درمان بیمار را به صورتی سرپرستی کند مثلاً به او دارو دهد یا وی را تزریق کند یا دستور خوردن دارو یا انجام دادن کاری را به او بدهد و در این طبابت اشتباه نماید و به بیمار زیان برسد یا بمیرد, ضامن است و اگر به هیچوجه دستور ندهد, بلکه فقط راه درمان بیماری را در مقالهای بنویسد یا در تدریس بیان کند و بیمار شخصاً به درمان خود اقدام نماید و آسیب ببیند، طبیب ضامن نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جعاله ممکن است با شخص غیر معین یا با شخص معین صورت گیرد مثلاً، بگوید: اگر طبیبی بیماری فرزندم را علاج کند، فلان مقدار خواهم داد; و یا به غواصی بگوید: اگر فلان جنس غرق شده مرا از دریا بیرون آوری، هزار تومان به تو می دهم در هر دو صورت صحیح است.