آیا شعارهایی از قبیل « مرگ بر آمریکا » و « مرگ بر اسرائیل » در مسجد و مکان های مقدس صحیح است ؟
قرآن در آخرین آیه سوره فتح در معرفی مسلمانان واقعی می فرماید : ( اشداء علی الکفار رٌحماء بینهم تَراهم رٌکِعاً سٌجِداً ) (1) آنان نسبت به کفار سخت و نسبت به مؤمنان مهربان هستند ، آنان را در حال رکوع و سجود می یابی که در صدد کسب رضای خداوند هستند . دراین آیه ، قبل از رکوع و سجود ، ( اشداء علی الکفار و رحماء بینهم ) مطرح شده است . شعار ( مرگ بر آمریکا ) و ( مرگ بر اسرائیل ) مصداق و نمونه ای برای عمل به آیه ( اشداءٌ علی الکفار ) است که در متن قرآن آمده است . البته نباید تنها به سردادن شعار اکتفا کرد که بالاتر و بهتر از شعار ، شدت عمل است که در سایه تحصیل ، وحدت ، ابتکار ، خودکفایی ، عزت نفس ، نفوذ ناپذیری و دوری از هر نوع سازش و نرمشی که سبب طمع بدخواهان شود ، به دست می آید . قرآن به زنان پیامبر می فرماید : اگر تقوا دارید ، با نرمی سخن نگویید ، تا کسی که بیماردل و هوسباز است ، در شما طمع نکند . ( اِن اتَقیتٌن فلا تَخضعنَ بِالقَول فیَطمع الذی فی قلبه مَرَض ) (2) امروز که زنان پیامبر نیستند ، این آیه برای ما پیام مهم سیاسی دارد و آن این که اگر مسلمانان تقوا دارند نباید در هیچ برخورد و قرارداد و جهت گیری سیاسی ، از خود نرمشی نشان دهند که بدخواهان در ما و منافع ما طمع کنند . مهم آن است که ما خود را نبازیم و چراغ سبزی به بدخواهان نشان ندهیم . پی نوشت: 1- سوره فتح ، آیه 29 . 2- سوره احزاب،آیه 32. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
عنوان سوال:

آیا شعارهایی از قبیل « مرگ بر آمریکا » و « مرگ بر اسرائیل » در مسجد و مکان های مقدس صحیح است ؟


پاسخ:

قرآن در آخرین آیه سوره فتح در معرفی مسلمانان واقعی می فرماید : ( اشداء علی الکفار رٌحماء بینهم تَراهم رٌکِعاً سٌجِداً ) (1) آنان نسبت به کفار سخت و نسبت به مؤمنان مهربان هستند ، آنان را در حال رکوع و سجود می یابی که در صدد کسب رضای خداوند هستند . دراین آیه ، قبل از رکوع و سجود ، ( اشداء علی الکفار و رحماء بینهم ) مطرح شده است . شعار ( مرگ بر آمریکا ) و ( مرگ بر اسرائیل ) مصداق و نمونه ای برای عمل به آیه ( اشداءٌ علی الکفار ) است که در متن قرآن آمده است . البته نباید تنها به سردادن شعار اکتفا کرد که بالاتر و بهتر از شعار ، شدت عمل است که در سایه تحصیل ، وحدت ، ابتکار ، خودکفایی ، عزت نفس ، نفوذ ناپذیری و دوری از هر نوع سازش و نرمشی که سبب طمع بدخواهان شود ، به دست می آید .
قرآن به زنان پیامبر می فرماید : اگر تقوا دارید ، با نرمی سخن نگویید ، تا کسی که بیماردل و هوسباز است ، در شما طمع نکند . ( اِن اتَقیتٌن فلا تَخضعنَ بِالقَول فیَطمع الذی فی قلبه مَرَض ) (2)
امروز که زنان پیامبر نیستند ، این آیه برای ما پیام مهم سیاسی دارد و آن این که اگر مسلمانان تقوا دارند نباید در هیچ برخورد و قرارداد و جهت گیری سیاسی ، از خود نرمشی نشان دهند که بدخواهان در ما و منافع ما طمع کنند . مهم آن است که ما خود را نبازیم و چراغ سبزی به بدخواهان نشان ندهیم .
پی نوشت:
1- سوره فتح ، آیه 29 .
2- سوره احزاب،آیه 32.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین